Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

Az ellenállásnak és az ítéletnek az lesz a következménye, hogy megpróbálják teljesen kizárni a hazugságot az életükből, világból, viszont bármi, amit ki akarunk zárni az életünkből, arra vakká válunk, nem leszünk rá éberek. Tehát nem fogod felismerni a hazugságot, ha más hazudik neked, és a manipulációt sem. Mivel a manipuláció alapja a hazugság.

És ezzel a kör bezárult, a hazugság fog uralni láthatatlanul.

Rengeteg, alapvetően nagyon tiszta értékrenddel bíró lélek ragad így a hazugság-manipuláció börtönében, aminek köszönhetően függővé válik az igazságtól IS és a hazugságtól IS, és szinte mindig az lesz ennek a vége, hogy nagyon könnyen manipulálhatóvá válik.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Mi jelenti ilyenkor ebből a kiutat?

Bármilyen nehéznek is tűnik elsőre, a megengedés. Annak az elfogadása, hogy a világ olyan, amilyen, mindig is olyan volt, és létezik benne jó IS, rossz IS. Igazság IS, hazugság IS. Nem a “rossz” megítélése, a neki való ellenállás lesz az, ami megváltoztatja a világot. Hanem az első lépés ehhez, hogy ha hajlandóak vagyunk mindent és mindenkit annak látni ami és aki.

Az energetikai éberség erősítésével, és a hajlandóság növelésével képes leszel kikerülni a hazugságok-manipulációk-megvezetések hatása alól.

Ahhoz, hogy ez hatékonyan meg tudjon történni, rá kell nézni arra, hogy milyen elköteleződésed van az igazság felé, fel kell oldani az igazságért és a hazugság ellen tett esküket, fogadalmakat és szembe kell nézned a saját fájdalmaddal, ami bármilyen hazugsághoz, áruláshoz köthető, amit a múltban elszenvedtél.

Az igazság- hazugság múltunk kitisztításával képessé válunk arra, hogy ne ragadjunk ennek a polaritásában, és már szabadon tudjuk választani azt a fajta működést, amit az értékrendünk sugall.

Mert a hazugság elfogadása és meglátása nem azt jelenti, hogy te magad is hazuggá válsz.

SŐT! Kizárólag akkor leszel képes hatékonyan fellépni a manipuláció és hazugság “ellen”, ha már nincs ítéleted róla, viszont van rá éberséged és hajlandó vagy meglátni és választásokat hozni. Ezt jelenti a manipuláció túlteremtése, ami tulajdonképpen az a működés, amit kevesen élnek, mert még igazság vagy hazugság függők. Ez állít meg nagyon sok tiszta, jót tenni akaró személyt abban, hogy óriási dolgokat teremtsenek, az erejüket felemészti a harc és az ellenállás.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A nézőpontod és a témához való viszonyod azonban megváltoztatható. Nem biztos, hogy kényelmes lesz, hiszen minél tisztább lélek valaki, és minél nagyobb ébersége és képessége van ezen a területen, annál nagyobb ellenállása tud lenni a hazugságok felé…. De ha egyszer ránézel erre a területre, akkor óriási energiák tudnak felszabadulni, és az egész életed könnyebbé válik, hiszen elkezded tudni kezelni azokat a helyzeteket, konfliktusokat is, amelyek eddig magukkal rántottak.

Mert NEM kell rosszá válni azért, hogy érzékeld és éber legyél a rosszra! Nem kell a hatása alá kerülj!

A megengedésben való megerősödés lesz az, ami a belső egyensúlyodat majd adja, és segít abban, hogy tisztán tudj teremteni, és valójában segít az igazságban megerősödni.

Ha szeretnél változást az életedben, világban, békülj meg a hazugsággal…. és teremtsd túl azt a manipulációt, ami egyre dominánsabban jelen a világban!

Elfogadás – még akkor is, ha nem érted, ha te másképp csinálnád. Megy ez számodra?

Elfogadás – még akkor is, ha nem érted, ha te másképp csinálnád. Megy ez számodra?

A fejlődés része, hogy képessé válunk a sajátunktól eltérő nézőpontokat, állásfoglalásokat elfogadni és befogadni. Nem feltétlenül azért, hogy egyetértsünk vele, pusztán elfogadva a világ sokszínűségét, más emberek másfajta működését, ami által akár mi magunk is formálódhatunk.

Elment egy magyar hegymászó, és emberek tömegei kezdték el osztani az észt, sőt érzik úgy, hogy mindenképpen állást kell foglalniuk, és mindenképpen véleményt kell mondaniuk az esetről. Ezeknek a véleményeknek a többsége olyan ítélet, amiben a saját valóságuk, belső világuk tükröződik vissza.

Mert alapvetően a világban történő dolgok és mások választásai hatnak ránk, és rámutathatnak a bennünk lévő, eddig tudattalan folyamatokra is. Érdemes ilyenkor a kényszeres ítélkezés helyett arra fókuszálni, és azt tudatosítani, hogy vajon miért érzünk kényszert a bennünk lévő érzések, energiák másokra való öntésére? És ha messzemenően igazságot osztanánk, akkor pedig azt megnézni, milyen igazunkhoz is ragaszkodunk valójában? És miért?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Hogy engem nem érintett volna meg az, ami történt? Dehogynem. Napokon keresztül vizsgáltam a saját érzéseimet, ellenállásaimat, és próbáltam megengedésbe kerülni azzal, amivel kapcsolatban korábban nem voltam. De ezt teljesen csendben tettem, magamban, időt adva a saját nézőpontjaim mögötti okok feltérképezésére. És ennek köszönhetően rövid idő alatt megváltozott bennem az, ami korábban mozgatott, és el tudtam kezdeni másképp látni a dolgokat, feloldva a bennem eddig tudattalanul működő energiákat. Anélkül, hogy ezt másokkal kényszeresen megosztani vágytam volna.

Van egy trend a világban, hogy amit mi magunk nem választanánk, azt megítéljük, rosszá téve a másik választását. A másik pedig, hogy kényszeresen érteni akarjuk a másikat, és azt hisszük, ahhoz, hogy elfogadjuk, amit tett, mindenáron azonosulnunk kell vele. Az emberek nagy része csak azt képes elfogadni, ami egyezik azzal, amit ő választott volna. Pedig a valódi elfogadás nem függ a megértéstől. És jelenleg emberek tömegei állnak elfogadás próba előtt…

Képes vagy-e elfogadni a másik választását, még akkor is, ha te mást választanál abban a helyzetben? Képes vagy-e nem megítélni más választását, még akkor is, ha te mást választanál abban a helyzetben? Látod-e az ő nézőpontját? Nem rosszá téve azt?

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

NEM kell UGYANAZT választanod ahhoz, hogy elfogadj másokat. Nem kell ugyanazt választanod, hogy tisztelj másokat és mások választásait. Felsőbbrendűen ítélkezni, minderre ráadásul a családot és egy gyermeket használva pedig végképp nincs szükség. Ha számodra valaminek az elfogadása nehéz, akkor ahelyett, hogy az ítéleteidet a világra öntöd, másokat bántalmazva ezzel, töltsd inkább azt az időt a saját belső világodban, megvizsgálva azt, hogy mi is szülte mindezt az ellenállást és ítéletet benned, hogy ez a külső történés ilyen nyomógombként tudta felszínre hozni a benned lévő energiákat.

Ez viszi előre a világot és teremt tisztább, elfogadóbb kapcsolatokat is. Ha pedig mindenáron meg akarod érteni, kezdj el befogadni külső nézőpontokat. Ha mindenáron meg akarod érteni, kezdd el elengedni a ragaszkodásodat a saját igazadhoz, jóvá téve az ítélkezést, amit fenntartasz. De ahhoz, hogy elfogadj másokat, valójában nem, egyáltalán nem kell értened őket. Egyszerűen csak tiszteld a lényét, tiszteld a választását, tiszteld a bátorságát. Mert a valódi elfogadás erről szól.

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

Mások harcra uszítanak, elhitetve tömegekkel, hogy ez az (egyetlen?)út, ami előre visz… Így igazolják a harc szükségességét, fenntartva azt, és ezek az erők mindeközben láthatatlanul egymást erősítik.
 
Értékessé vált a hangos ítélkezés és harc, míg a tiszta és józan gondolatok elvesznek ebben az oltári nagy hangzavarban. Az elfogadás, csend és béke elértéktelenedett, amit az agresszióhoz ragaszkodók a gyengeség jeleként próbálnak beállítani.
 
Ők azonban összekeverik az erőt az erőszakkal. Az erőszak valójában pont az erőtlenség jele. Aki az erejét tisztán éli, annak nincs szüksége rá.
 
Mindeközben tömegeket látok hallgatni, akik nem tudják, hogy reagáljanak minderre a jelenségre. Én sem tudtam sokáig, és a hallgatás egy jó eszköznek tűnt.
A némaság sokszor következmény. A bántalmazások eredménye.
Rengeteg bántalmazott hallgat, a bántalmazás sebek gyógyulásával, az erő visszavételével azonban a hang is elkezd egyre hallhatóbbá, magabiztosabbá és erősebbé válni. Egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem ural a félelem, meg mersz szólalni, ki mersz állni magadért és a véleményedért, olyan helyzetben is, ami elől korábban menekültél. És vannak olyan helyzetek, amikor nem csak érdemes, de szükséges is nemet mondani a szélsőségekre.
 
A mi felelősségünk ugyanis, hogy milyen jövőt teremtünk Önmagunk és a gyermekeink számára. Egy olyan világot, ahol természetes az, hogy a hangosabbak és a harcosabbak valósága ural és elnyom másokat, vagy egy olyat, amiben képesek az emberek egymással és Önmagukkal is békében élni.
 
Nem kell harcolj más nézőpontjával, nem kell meggyőzd, nem kell belevonódj. De tudatosan választhatod, hogy nem azonosulsz vele, nem kapcsolódsz hozzá, és nem adsz neki energiát. Mert ezzel eléri a célját, és ezzel segítesz neki abban, hogy ezt az agresszív, ítélkező, harcot teremtő és azt igazoló, jóvá tevő valóságot fenntartsa.
Felülemelkedés. Az képes rá, aki már szembenézett Önmagával, vagy legalábbis most hajlandó rá.
Tele van a világ értelmetlen harcokkal, gyűlöletkeltéssel, ítélkezéssel. Választhatod, hogy egyszerre állsz ki magadért, másokért, a számodra fontos értékekért, nem hagyva, hogy ez az elnyomó energia uraljon, ugyanakkor nem adsz energiát annak, aki ebbe próbál belerántani.
 
Ítélkezel vagy elfogadsz és szeretsz?
Harcolsz vagy választasz és teremtesz, békében élsz?
Szélsőségessé válsz, vagy megtalálod a belső egyensúlyt?
Kifelé nézel és másokkal foglalkozol, vagy befelé tekintesz?
Dühöngsz és haragszol másokra, vagy szembenézel azzal, miért van és mi ez mindez benned?
 
Mi az, ami számodra érték? És hangot tudsz-e ennek adni? Mert a Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!
“Úgy érzem, nem vagyok helyemen, mit tudok tenni?”

“Úgy érzem, nem vagyok helyemen, mit tudok tenni?”

Mostanában többen írtak arról, hogy úgy érzik, nincsenek a helyükön, érzik a változás szükségességét, de mégis megakadásban vannak. Akár magánéletben, akár munkában, vagy sokszor mindkettőben. Mit lehet ilyenkor tenni? 12 lépésben leírtam, mi az, amit tehetsz és kimozdít az állóvízből. De fontos, hogy egy lépést se hagyj ki!

1. A külső körülmények sokszor üzenetek. Ha megáll az, ami hónapokon, éveken keresztül egyébként jól működött, akkor igen, jól érzed, változásra van szükséged. Ebben fontos, hogy NEM rosszá vált az, ami eddig jó volt, hanem egyszerűen MEGHALADTAD. Kinőtted. Túlnőttél rajta. Ennek az elismerése azért fontos, hogy elkerüld Önmagad hibáztatását, rosszá tételét. Az eddigi választásaid nem rosszak voltak, csupán már más időszerű.

2. Nézz a szívedbe és kezdd el vizsgálni, hogy valójában mire vágysz. Vedd számba azt is, ami jó az életedben, és azt is, ami nem. Ha bármit megváltoztathatnál az életedben, mi lenne az? Itt sem a hiány vagy az ítélet energiájából, sokkal inkább éberségből. Ismerd el azt, hogy valójában milyen változást szeretnél, anélkül, hogy ezt a változást és a vágyaidat rosszá tennéd.

3. Milyen lehetőségek érkezhetnek az életedbe? A lehetőségek NEM maguktól érkeznek az életedbe, hanem akkor, amikor meghozol egy választást. Sokszor ez a választás először az, hogy: Választom azt, hogy ez a helyzet most megváltozik. Választom a többet. Választom a nagyobbat. Választom a szebbet. Választom a könnyebbet. Választom az új munkát. Választom az új kapcsolatot. Választom a több pénzt. Lehet, hogy még konkrétan nem tudod, hogy mit is válassz. De válassz nyugodtan elsőre általánosságban. Ennek a választása kezdi el a lehetőségeket beinvitálni az életedbe, akkor, ha KÉRED.

4. Figyelj arra, hogy a választásod ne a “szeretném, ha ez megtörténne” vagy “jó lenne ha”, “ez kellene” energiával történjen. Hanem a választásaidban legyen ERŐ. Legyen benne magabitzosság, határozottság. „Ez lesz, ezt választom.”

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

5. A választás UTÁN rögtön tedd fel a kérdést, kérd: Milyen lehetőségek érkezhetnek számomra ahhoz a változáshoz/választáshoz, amit választottam? (És helyettesítsd be az adott, általános választást: több pénzt, új munkát, új kapcsolatot, stb.)

6. Figyelj, legyél éber a lehetőségekre. Ez nem azt jelenti, hogy maradj passzív, ne csinálj semmit. Kezdd el aktívan keresni a lehetőségeket. Az Univerzum és Te összedolgoztok. Az Univerzum a Te energiádra, gondolataidra, érzéseidre és választásaidra reagál.

7. Ezután jöhetnek KONKRÉT ajánlatok, lehetőségek, és ekkor tudsz KONKRÉT dolgot választani. Közben lehet, hogy benned is tisztul sok minden. Kapsz olyan lehetőségeket, amelyek nem tetszenek, így egyre konkrétabban, tudatosabban meg tudod fogalmazni, hogy mit is szeretnél.

8. Hidd el, hogy lehetséges számodra. Ha nem hiszed el, akkor elkezded szabotálni a lehetőségeket. De ne csak mondd, ne csak üresen mantrázd, hanem tényleg, szívből, magabiztosan TUDD, hogy lehetséges számodra.

9. VÁLASZD! Szívből! Erőből! Éberségből! Megengedésből!

 • Szívből: A szív energiája aktivál olyan energiákat, amit egyébként semmi más. A szívből jövő választásnak óriási ereje van.
 • Erőből: Határozottan, kétségek nélkül, magabiztosan. Választom, enyém lesz. Megteremtem. Képes vagyok rá. Tudom, hogy képes vagyok rá.
 • Éberségből: Ne feltételezz, ne kikövetkeztess, ne agyalj, ne várj biztosítékot! Mire lehetsz éber, mit mond az éberséged, a lehetőségeid közül mi az, ami a célodhoz, választásodhoz a legnagyobb hozzájárulást?
 • Megengedésből: NE akard! Legyél megengedéssel arra is, hogy ha nem válik valóra/nem az válik valóra. Sokszor sokkal jobb lehetőség érkezik, vár rád.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

10. Kérd, ki az, aki segíteni tud a megvalósításban, nem kell egyedül csináld! Vállald fel a választásod, és ha a valóra váltáshoz más hozzájárulás tud lenni neked, akkor kérd, beszélj másoknak róla, állj bele! De ne ragaszkodj soha senkihez, egyetlen személyhez sem.

11. Figyeld magad, hogy tud-e érkezni az életedbe? Tágulj ki energetikailag, hogy be tudd fogadni. A választás változást teremt, és ehhez sokszor ki kell lépned az eddig téged működtetett megszokásokból, komfortzónából. Nagyobbá, többé kell válj. Készen állsz rá?

12. Ha igen, akkor fogadd örömmel, éld új valóságodként és ismerd el, hogy megcsináltad!

Ne hagyj ki egyetlen lépést sem, ez egy folyamat és a lépések energetikailag egymásra épülnek! Lehet, hogy lesz olyan lépés, ami szinte „magától” megtörténik, lehet, lesz olyan, ami több időt vesz igénybe. Sok sikert az új valóságod megteremtéséhez! Könnyed és örömteli változásokat!

Ha szeretnél mélyebben elmerülni a változásban, ajánlom szeretettel a Könnyed változás művészete programsorozatomat.

Azt vonzod, aki vagy – Mit mutatnak a kapcsolataid rólad?

Azt vonzod, aki vagy – Mit mutatnak a kapcsolataid rólad?

Talán benned is felmerült már korábban, hogy vajon miért jelennek meg bizonyos személyek az életedben? Például miért bizonyos párkapcsolatokat teremtesz, amelyek folyamatosan ismétlődnek? A kapcsolatait a legtöbb ember alapvetően tudattalanul, az energetikai mintázataival teremti, egészen addig, amíg nem tudatos Önmagára és azt meg nem változtatja, nem tudatosan hoz választásokat. Mit is jelent ez valójában?

Kapcsolatok tükrében

A másik fél egy kapcsolatban, sokszor tükrözi azt, amit te saját magad, hiszel, gondolsz, vélsz saját magadról. Bár hallottam már ezzel kapcsolatban félreértelmezéseket is. Ezt fontos lenne tisztázni, hogy hogyan is működik a vonzás törvénye a kapcsolatokban.

Azzal vonzol te be bárkit és bármit az életedbe, amivel azonosulsz, és aminek ellenállsz Önmagaddal kapcsolatban. Mind a két pólus vonz. Ha azonosulsz egy nézőponttal, például azzal, hogy te nem vagy szerethető, vagy te nem vagy választható, akkor elkezdesz olyan kapcsolatokat behívni az életedbe, ahol azt éled, azt tapasztalod meg, hogy téged nem szeretnek. Itt három eshetőség van:

 • Tényleg nem szeretnek, rosszabb esetben pont bántalmaznak, visszafognak, korlátoznak.
 • Szeretnek, csak azt nem tudják kimutatni.
 • Szeretnek, de nem hiszed el, hogy szerethető vagy, és a másik szeret.

Fontos ezt felismerni, hogy a kapcsolat, vagy amit a másik személy tükröz feléd, az mindig az okozat, az a látszat, az a tünet. Ahhoz, hogy az okot kezelni tudd, és fel tudd ismerni, vissza kell lépni, és meg kell vizsgálni, mi van benned, amivel behívtad ezt az energiát, személyt, helyzetet az életedbe.

A nézőpontod teremti a valóságodat a kapcsolataidban is

Az előző példánál maradva, hogyha te például korábban ebben az életedben, vagy előző életeidben többször azt tapasztaltad, hogy téged nem szeretnek, vagy visszautasítanak, akkor a tudatalattidban, lelkedben, szívedben elraktározódott az, hogy nem vagy szerethető. Ez lett a te fix nézőpontod önmagadról, hogy én nem vagyok szerethető. Ez elindít egy ördögi kört, mert a nézőpontod teremti a valóságodat, tehát elkezdesz olyan kapcsolódásokat behívni, amiben ezt éled.

Hogy tudod ezt megállítani? Ilyenkor a tünet az az, hogy azt éled meg egy kapcsolódásban, hogy nem szeretnek. Ez lehet akár a szüleiddel való kapcsolatod, lehet a pároddal való kapcsolatod, vagy bárkivel való kapcsolat.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

1. Tudatosítás

Tudatosítsd, hogy ezt mivel teremtetted? Milyen élethelyzetet, tapasztalást éltél meg?

A tapasztalás MINDIG semleges minőség, csak értékítéletet társítunk hozzá ÉS általánosítunk belőle, ami könnyen esküket szül Önmagunk felé, hogy mik/kik nem leszünk/lehetünk. Ezzel beszilárdítjuk a nézőpontokat Önmagunkról/ egy helyzetről/ lehetőségről, és nem engedjük meg, hogy valami más is megmutatkozzon. Energetikailag blokkoljuk a megvalósítását.

2. Megkérdőjelezés

Hogyha ezt tudatosítod, hogy igen, emögött valójában az van, hogy például azért teremtettem olyan szülőket, olyan párt az életembe, akivel kapcsolatban azt érzem, nem szeret, mert önmagamról az volt a nézőpontom, hogy nem vagyok szerethető, akkor ezt úgy tudod megváltoztatni, hogy felteszed magadnak azt a nagyon egyszerű kérdést, hogy mi van, hogyha ez nem igaz? Mi van akkor, hogyha ez a nézőpontom önmagamról, hogy nem vagyok szerethető, nem igaz?

3.  Megengedés egy másik nézőpontra, helyzetre, tapasztalásra

Akkor elkezdesz kis ajtót megnyitni önmagad felé, megengeded magadnak azt, hogy szerethető vagy, és hogy szeressenek. A megkérdőjelezés fogja átfordítani az energiát, és amihez korábban lehet, hogy nagyon ragaszkodtál, az elkezd fellazulni. Mi van, hogyha ez nem igaz? Megengedek magamnak valami más lehetőséget, valami másnak a megtapasztalását. Mi van akkor, hogyha szerethető vagyok?

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

4.  Kérés és behívás

Ahogy megnyitottad magad efelé az új nézőpont felé, kezdd el kérni és ezáltal behívni az életedbe azokat a kapcsolódásokat, ahol elfogadást, szeretetet, könnyedséget, örömöt tudsz megtapasztalni. Hogyha ezt kéred, akkor meg fog tudni jelenni az életedben ilyen kapcsolat. Itt az a kérdés, hogy elhiszed-e? Rendben van az, hogy kéred, de elhiszed-e azt, hogy létezhet olyan kapcsolódás számodra, ahol te szeretve vagy?

Mi az a hazugság, amit bevettél önmagaddal kapcsolatban? Az is egy hazugság, hogy nem vagy szerethető. Ez sosem igaz, mert a szeretet a természetes állapotunk, és minden személy, minden lélek szeretetre vágyik. Hogyan tud ez a szeretetteljesség a te kapcsolódásaidban és a te életedben megjelenni? Mert ha nincs, akkor nem véletlenül nincs. Mindig tedd fel magadnak ezt a kérdést, hogy milyen nézőpontommal, elköteleződésemmel, választásommal teremtettem ezt a helyzetet, ezt a kapcsolatot?

5.  Választás

A választással teremtesz, a kapcsolataidat is. Ha már nincs tudat alatti blokkoló nézőpontod Önmagadról és a kapcsolódásokról, a választásod manifesztálódni tud, így meg tud érkezni mindaz, amit választasz.

Hogyha elkezded megváltoztatni a nézőpontodat önmagadról, és megengedni önmagadnak, hogy megtapasztalj valami mást, mint amit eddig, akkor fognak tudni megérkezni azok a személyek az életedbe, akik támogatnak. A választásod lesz az, ami végül átfordítja a helyzetet, de a választás az nem feltétlenül, és nem mindig rögtön eredményez új helyzeteket, új kapcsolatokat, attól függően, hogy milyen puttonyt hozol magaddal, mennyire terhelt a múltbeli karmikus kapcsolódásod másokkal.

Ha tanulnál még többet arról, mivel és hogyan teremted a kapcsolataidat, ajánlom szeretettel az Azt vonzod, aki vagy online előadásomat.

5+1 félreértelmezés a vonzás törvényével kapcsolatban

5+1 félreértelmezés a vonzás törvényével kapcsolatban

Amikor a vonzás törvénye berobbant a köztudatba, az egy mérföldkő volt az önismeret és a személyiségfejlődés területén, azonban az olyan könyvek, mint például a Titok, pont a valódi titkot nem árulták el, pusztán felszínesen értelmezték a vonzás törvényét. Mi az az 5+1 legfontosabb félreértés a vonzás törvényével kapcsolatban, amit ha felismersz, sokkal hatékonyabban tudod működtetni, mint eddig? Ha szeretnéd tudni, olvass tovább.

A vonzás törvénye jelentősége

A legnagyobb haszna annak, hogy a vonzás törvénye fókuszba került a 2000-es évek elején az volt, hogy rávilágított a pozitív gondolkozás jelentőségére. Ez az emberek össztudatosságának fejlődésében egy fordulópont volt.

A világ megismerte annak a következményét, hogy nem mindegy, hová helyezi a fókuszát, a negatív vagy a pozitív dolgokra.

Mindez mérföldkő volt az önismeretben, hiszen innentől kezdve minden ember kezébe vehette az irányítást a gondolatai felett. Azonban az azóta eltelt időben már túllépett a világ a negatív-pozitív gondolkodás polaritásán, és vannak olyan haladóbb, mélyebb és pontosabb összefüggések, amelyeket ismerve még hatékonyabban lehet használni a vonzás törvényét, és tovább lehet lépni a tudatosság útján.

1.   Nem minden gondolat válik valósággá

A vonzás törvénye egy Univerzális törvényszerűség. Hasonló hasonlót vonz. Ezt azonban az ezoterikus irodalomban messzemenőleg leegyszerűsítették a gondolatok és az érzések szintjére. Maga a wikipédia is úgy fogalmaz:

A vonzás törvénye egyszerűen megfogalmazva: minden gondolat valósággá válik. Azt a dolgot, amelyre gondolsz – legyen az akár jó, vagy akár rossz – vonzod magadhoz, és így elérheted.

A két mondat közül az első azonban hazugság. Túlzott leegyszerűsítés, ami számtalan félreértésre adhat okot. Nem minden gondolat válik valósággá.

A teremtés folyamatában a vonzás törvénye csak az egyik összetevő, de nem a legjelentősebb.

A vonzás törvényének félreértelmezése miatt azonban emberek tömegeit látom nem választásban, nem cselekvésben, megállásban, mert hallottak valamikor a vonzás törvényéről, elkezdtek jó dolgokra gondolni, és azt hiszik, hogy ez elég a valóra váláshoz.

2.   Ha csak gondolsz rá, az önmagában kevés

A vonzás törvényével egyidőben terjedtek el a különböző vizualizációs technikák. A vizualizáció egy hasznos eszköz, de az emberek nagy része nem megfelelően használja a teremtés folyamatában.

Aki a vizualizációt nem eszközként használja, hanem céllá teszi, egyszerűen megakasztja az életét.

Ők a kanapén, vagy az asztal mögött álmodozók, az elméletben élők, akik sosem lépnek a gyakorlati megvalósítás útjára. Ha jól akarod használni a vizualizációt, akkor arra használd, hogy a hitrendszeredet tágítod vele, beemeled a valóságodba mindazt, amit szeretnél elérni, de ezt követően elkezdesz választásokat hozni és cselekedni.

Ha csak gondolsz rá, az önmagában kevés. És nem, ilyenkor nem az a megoldás, hogy egy újabb önfejlesztő könyvhöz nyúlsz, vagy újabb tanfolyamra mész el, hanem hogy beleállsz a gyakorlati megvalósításba, elkezdesz választani és tenni a megvalósulásért.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

3.  Nem azt vonzod magadhoz, amire gondolsz, hanem azt, aki vagy

Erről aztán végképp nem beszélnek a sablonos, felszínes, (önjelölt) ezo-spiri tanítók. Mert nem csak azt vonzod, amire gondolsz, nem csak azt vonzod, amit érzel. Igen, vonzol az érzéseiddel IS, a gondolataiddal IS, de amivel alapvetően vonzol, az az ENERGIÁD. És ez megmagyarázza azt, hogy ha szakadatlanul gondolsz valamire, mégsem válik valóra, akkor vagy nem tettél érte (eleget), vagy az energiádban, a saját lényedben (múltadban, kötődéseidben, elköteleződéseidben, múltbeli választásaidban) van valami, ami megakadályozza ezt.

Nem azért nem történik ilyenkor valóra válás, mert az Univerzum pikkel rád, és másokat jobban szeret.

Egész egyszerűen habár bármennyire is vágysz rá, energetikailag blokkolod a megjelenést, megmutatkozást. Igen, Te magad.

4.   Nem elég, ha vágysz rá, választanod kell

Aki a vonzás törvényét a gondolatokra és az érzésekre korlátozza, az valójában megmarad a vágyak szintjén, a vágyakozás valóságában. A vágyakozás azonban nem választás, nem teremtés.

A teremtés folyamatában valami akkor válik valóra, ha azt választjuk, ÉS nincs energetikai akadálya annak, hogy megvalósuljon.

Ez az energetikai akadály lehet:

 • Önszabotázs, önbüntetés, önkorlátozó hiedelem, aminek az alapja egy múltbeli nézőpont, választás, elköteleződés, hitrendszer.
 • A nem vagyok elég jó, nem érdemlem meg, nem vagyok képes rá hazugságai. Önértékelési problémák, önszeretet, magabiztosság problémák.
 • A befogadás elutasítása.
 • A nagyobbá, többé, gazdagabbá válásnak való ellenállás.
 • És még számos láthatatlan, tudattalan módon vagyunk képesek megakadályozni magunkat a vágyaink valóra válásban.

Az akadályok szinte mindig láthatatlanok, ezért a tudatosítás és a transzformáció lesz a kulcs a felszámolásukhoz.

Tehát aki pusztán vágyakozik, vizualizál, de nem választ, az elkezdheti bevonzani mindazt, amit szeretne, de az nem fog megérkezni hozzá, energetikailag félúton megragad. A vágy irányt mutat, de ahhoz, hogy a valóságoddá váljon, választanod kell és felszámolnod minden blokkot, akadályt, hogy érkezhessen.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

5.   Ha elhisszük, hogy lehetséges, akkor rögtön valósággá is válik

Nem, nem válik rögtön valósággá. Ha elhiszed, hogy lehetséges, akkor megnyitsz neki egy ajtót, elkezded beengedni. De önmagában ez is kevés. A választás után tenni is kell érte, sőt nem csak fizikailag tenni, hanem szinte mindig valami belső transzformációt is magával hoz a folyamat. Különösen akkor, ha valami igazán nagy dologra vágysz, és nagy dolgot választottál, fontos, hogy tudatosítsd:

Hajlandó vagy-e azzá válni, amivé akkor válsz, ha meg is kapod?

Tipikus példa a váratlan lottónyertesek esete. Aki nincs felkészülve a gazdagságra, tele van önkorlátozó hitrendszerekkel, tudatalatti elutasítással, annak, ha pénz is érkezik az életébe, azt hamar el is veszti, mert nem vált azzá, aki meg tudja tartani. Ezért a leghasznosabb kérdés ilyenkor:

Mi az, ami lehetek, mi az, amit tehetek, hogy valóra váljon mindaz, amit választottam? A lenni és a tenni egyaránt fontos.

+1. A negatív gondolatok kizárásával nem történik semmi rossz az életedben

Mindig mosolygok, amikor valaki azt mondja: „Akkor nem gondolok, nem figyelek egyáltalán rossz dolgokra, nehogy bevonzzam őket.” Más az, amikor valaki tudatosan felemelkedik a negativitásból, és pozitív rezgésre törekszik, és más az, amikor valaki ki akarja zárni a rosszat az életéből.

A kizárás sosem működik. Sőt, az sem, hogy ha valami (rosszról) azt tetteted, hogy nincs, mert az attól még igenis hat rád.

Tehát megint visszautalnék a 3. pontra. Azt vonzod, aki vagy. Ez felülírja az „azt vonzod, amire gondolsz”-t. Tehát ha például negatív érzések vannak benned, nem az a jó módszer, hogy nem veszel róla tudomást, hanem ha hajlandó vagy ránézni, meglátni, ébernek lenni rá, tudatosítani, majd ezt követően megváltoztatni, transzformálni. Utána már nem fog hatni rád. De ha azt tetteted, hogy minden szép és jó, miközben valójában egyáltalán nem, azzal szabotálod és elvágod magad annak a lehetőségétől, hogy változást teremts, és a változásnak köszönhetően már tényleg ne tudjon hatni többé rád.

Mindezek alapján, vizsgáld most meg, te mennyire használtad jól a vonzás törvényét? Mi az, amit ma megtudtál róla, és hogyan tudod ezek után tényleg úgy működtetni, hogy segítsen megteremteni azt az életet, amit választottál?

Ha tanulnál még többet a vonzás törvényéről, ajánlom szeretettel az Azt vonzod, aki vagy online előadásomat.

A 3 leggyakoribb szerelmi minta, amibe beleragadva elkerül a szerelem

A 3 leggyakoribb szerelmi minta, amibe beleragadva elkerül a szerelem

Ha változást szeretnél az életedben a párkapcsolat és szerelem területén, akkor először érdemes feltérképezni azt, hogy honnan indulsz. Milyen szerelmi és párkapcsolati mintáid vannak? Mi az, amit elhittél a szerelemről? Mivel azonosulsz, minek ellenállsz? Az eddig nem tudatosított nézőpontok megváltoztatásával, és a hozzájuk kapcsolódó láthatatlan energiák feloldásával meg tud történni a múlt mintáiból való kilépés, ennek a változásnak köszönhetően pedig meg tud érkezni a szerelem az életedbe.

1. A szerelem fájdalmas és veszélyes

A mintáid egy része a saját, múltból, előző életekből hozott szerelem és párkapcsolat minta, a másik része pedig amit a környezetedben, családodban, társadalomban látsz, és igaznak fogadod el.
 
Ha sikertelennek érzed magad a szerelemben, érdemes egy pillantást vetni a szerelem múltadra. Ha ugyanis bármikor fájdalmat, keserűséget, csalódást, elvesztést éltél meg ezen a területen, az könnyen kialakított benned olyan nézőpontokat, hogy a szerelemtől félni kell, biztonságosabb, ha távol tartod magad tőle.
 
Energetikailag elkezdted falakkal védeni magad, ami kívülről a szerelemnek való ellenállásban mutatja meg magát. Te magad is elhitted, hogy a szerelem veszélyes, így berendezkedtél egy olyan életre, hogy elkerüld azt.
 
Ennek a feloldásában segíthet, ha felismered, mi történt veled, aminek köszönhetően ez a nézőpontod megszületett, erősödött benned? A lélek emlékszik a múlt történéseire, csak az ego véd minket az újabb fájdalomtól. Ha megengedésbe kerülsz ezzel, hogy a szerelem lehet fájdalmas, de nem feltétlen kell fájdalommal járjon, feloldod a szerelem fájdalmakkal szembeni ellenállásaidat, és rá tudsz nézni a múltadra, kiengedve a hozzá kapcsolódó energiát.
Megengednéd-e, hogy a szerelem örömöt hozzon? Választod-e?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

2. A szerelemnek múlnia kell

Ahogy a dal is mondja, teljesen félrevezetően és hamisan. A szerelemnek nemhogy nem kell múlnia, hanem valójában az igat szerelem örök. Az igazi szerelem végtelenül árad, ha elmúlást élünk meg vele kapcsolatban, az csak a saját korlátozó hitrendszerünknek, korábbi tapasztalásainknak és fájdalmunknak köszönhető.
 
A szerelem változhat, hol intenzívebben, hol lágyabban éghet a lángja, de ha az a nézőpontunk, hogy a szerelemnek múlnia kell, saját magunk alatt vágjuk a fát, és szabotáljuk magunkat, hogy a szerelmet tértől és időtől függetlenül megéljük.
 
Az elmúláshoz számtalanszor kapcsoltunk elvesztést, összemosva a szerelem elmúlását a szerelmünk elvesztésével. Ez sokszor újabb fájdalmat teremtett a lelkünkben, így érdemes azt is erősíteni magunkban, hogy a szerelem nem feltétlenül jár elmúlással és elvesztéssel sem.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

3. A szerelem és a szabadság kizárja egymást

Ahol pedig nincs szabadság, ott kényszer és függőség van. Történelmileg a szerelem nagyon sokszor nem volt szabadon megélhető a társadalmi normák, elvárások miatt. Az isteni igazságban azonban a szerelem szabad.
A tiszta szerelem valójában sosem köt meg, sosem irányít, kontrollál, hanem megengedő. A szerelem pont felold a függőségek alól, és abban erősít, hogy Önmagad legyél. A szerelem nevében történő megkötések valójában az ego manipulációi.
Aki nem tudott sokszor szabadon választani, a szerelmet szabadon megélni, az harcolhat mindezért. A harc azonban nem oldja meg a helyzetet. A szerelem szabadságát ha megengeded magadnak, és választod, azzal megtetted az első lépést ennek a megtapasztalásához is.
 
Ha úgy érzed, elkerül a szerelem, vagy nem érzed magad sikeresnek benne, ezeknek a mintáknak a feltérképezésével és megváltoztatásával képes vagy változást teremteni életed ezen területén. Mert tudatossággal bármilyen helyzet megváltoztatható, amit valaha is teremtettél. A szerelmi életed is!
 
Ha úgy érzed, blokkolod még a szerelem és a párkapcsolat energiáját, ajánlom a Szerelem Szabadsága, a Szabadság Szerelme előadássorozatomat, valamint az Egységbe emelő Szerelem anyagomat, 80 perc előadással, 140 perc szerelem tisztítással, és 52 oldal írott anyaggal.
 
További online előadásokat a témában a Tudatosság Tudástárban találsz.
Mesék vagy valóságok? Bevezetés az entitások világába

Mesék vagy valóságok? Bevezetés az entitások világába

Az a történelmi változás, amiben jelenleg élünk, magával hozza a látható és a láthatatlan közötti mesterségesen teremtett és fenntartott határok feloldását. Az elmúlt évezredek a racionális és látható világok és működések dominanciáját hozták magukkal, aminek köszönhetően a láthatatlan világa másodlagossá, szélsőséges esetben értéktelenné, üldözötté vált. Így azok számára, akiknek képessége van ezen a területen, a képességeik, és ezáltal az erejük és a lehetőségeik is korlátozásra kerültek.

Valaha léteztek olyan terek, birodalmak, valóságok, ahol az ítélet nélküli, egymás különbözőségét elfogadó Egység energiája volt a meghatározó. Ebben a térben természetes volt az emberek és különböző lények – legyenek akár láthatók, akár láthatatlanok – egymás mellett élése és harmóniája.

A tudatosságnak ezen a magas szintjén az entitások még nem is feltétlen voltak láthatatlanok az emberek számára. Olyan magas és tiszta minőségben létező lények voltak, akik az Egység tudatosságának és harmóniájának a részei voltak. Később, az idők múlásával ezen lények eltűntek, láthatatlanná váltak az emberek számára, és az emberek őket a mondák, mesék valóságába száműzték, elhitetve azt a hazugságot, hogy a létezésük talán igaz sem volt, és hogy nem lehetséges a velük való újra kapcsolódás.

Entitások alatt az önálló egységként működő személyt, élőlényt vagy egyesülést értjük. A szó eredete: A latin entitas = élőlény, entheus = lélekkel rendelkező. Valami, ami létezik, ami definiálható, mástól energetikailag megkülönböztethető. Tág értelemben entitással bír egy fizikai, testben élő személy, egy jogi személy, de szűkebb értelemben entitásként tekintünk a fizikailag nem feltétlenül látható, de energetikailag érzékelhető lényekre is.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A tudattalanság dominanciája magával hozta azt a sajnálatos következményt, hogy mind ezen lények, mind azok a személyek, akik korábban hozzájuk kapcsolódtak, velük hasonló minőségűek voltak, vagy valamiféle képességük volt velük kapcsolatban, üldözötté váltak. Az emberi tudattalanság olyan mértéket öltött, hogy a Föld nem tudott otthonná válni a tudatos entitások számára. Létezik azonban egy világ, egy valóság, a mesék és mondák valóságán túl, ahol elérhetőek.

Ahogy egyre több ember választja a felemelkedést, a Szívtudatosságból élést, és kapcsolódik az igazi Önmagához, éli a saját isteni minőségét, úgy kezdenek ezek a tudatos és tiszta energiájú entitások újra kapcsolódni hozzánk, mutatva számunkra lehetőségeket, segítve minket saját magunk, egymás és a Föld felemel(ked)ésében.

A világ fejlődésének, evolúciójának része, hogy nem csak az emberiség, de az Univerzum egyéb lényei is évezredekkel ezelőtt az Egység harmóniájából a poláris valóságba kerültek. Mindez a „jó” és a „rossz” folyamatos harcát jelenti már évezredek óta, ami az emberi tudatosság fejlődésének előre haladtával lehetőséget ad a „rossz” meghaladására és a „jó” melletti elköteleződésre. Vannak olyan isteni és örök értékek, minőségek, amelyek tértől, időtől függetlenül mindig is léteztek, és ezen értékek és minőségek választása vagy nem választása tétetik próbára az emberi létezés során is.

Ahogy azonban egyéni szinten történik a felemelkedés ebbe a magasabb és tisztább minőségbe, úgy nyílik ki egyre jobban a világ a tudatos emberek számára, és mutatkozik meg egy olyan valóság, amiről eddig keveset tudtunk. De mindez a tudás mégis sejtszinten ott van bennünk, csak olyan erősen száműztük a tudatunk mélyére, hogy saját magunk számára is meg kell engedni ezzel a mély és belső tudással való szembenézést. Azt, hogy van valami a láthatón túl, és azért, mert az emberi szem számára bármilyen energia, lény nem látható, attól az még igenis létezik. Egy letűnt kor öröksége pusztán a látható uralma, ennek meghaladása ennek a kornak a legnagyobb lehetősége.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Az entitásokkal kapcsolatban te is rendelkezel saját tudással, hiszen valaha Te is Egységben voltál nem csak Önmagaddal, de a Világgal, a környezeteddel is. Az Egység energiaterében az is látható, könnyen érzékelhető volt, amit most láthatatlannak érzékelünk. Az emberi tudatosság radikális csökkenésével azonban a test funkciói is megváltoztak, a tiszta éberségért felelős szervek elcsökevényesedtek, ami hozzájárult ahhoz, hogy láthatatlanná váltak a magasabb rezgésű energiák, lények, így az entitások is számunkra. Az emberi szem nem feltétlenül alkalmas az érzékelésükre, de az egyéni tudatosság növekedésével, a test és az éberséget segítő szervek fejlesztésével ez könnyebbé válik.

Emlékezz vissza arra az Egység élményre, amikor még benned is megvolt mindez! Engedd most meg magadnak, hogy ez a tudás felszínre jöjjön! Még akkor is, ha nagy ellenállásod, félelmed, kétséged van ezzel a témával kapcsolatban, és bizonytalan vagy. Az ellenállásokon túl megmutatkozik a tudásod.

Mit tudsz az entitásokról, amit nem engedsz meg magadnak, hogy tudj?

Megengeded-e magadnak, majd választod-e, hogy tudj ÉS ez a tudás könnyedséggel és örömmel párosuljon?

Mi az, amit már most is elismerhetsz az entitásokkal kapcsolatos tudásoddal kapcsolatban? Írj egy listát róla és kezd el használni őket a hétköznapokban!

 

Részlet az Entitás Tisztítás Gyűjteményből. Részletes leíráshoz és megvásárláshoz kattints ide.

Mit tehetsz, amikor túl sok a külső bizonytalanság?

Mit tehetsz, amikor túl sok a külső bizonytalanság?

Amikor „túl sokká”, túl intenzívvé válik a külső bizonytalanság, az mindig egy lehetőség arra, hogy saját magadban felfedezd a biztonság élményét. Hogy van benned, a lelkedben, a lényed legmélyén valami nagyon erős, nagyon intenzív, nagyon szilárd ERŐ, amihez ha (újra) kapcsolódsz, akkor egyszerűen nem lesz szükséged már soha többé a külső kapaszkodókra, külső biztonság élményekre. A legbizonytalanabb időszakban is magabiztossá válsz.

Nő fel az emberiség ehhez, hogy megerősödjön, magára találjon. Először az Erőt kell magunkban megtalálni, hogy képesek legyünk megteremteni a szívünk szerint való életet. Aki nem találja meg ezt az erőt magában, nem fogja tudni élni és teremteni azt az életet, amire szívből vágyik.

A világ most asszisztál mindehhez. Tombol a poláris valóságunk minden szélsősége, a harcok, a válságok, a kihívások, az ítéletek, a megpróbáltatások.

Ezt is mi teremtettük magunknak, az emberiség kollektív szinten. De MINDIG van választásod azzal kapcsolatban, hogy hagyod-e, hogy a kollektív energiák magával rántsanak, vagy elkezdesz ebből kiemelkedni? Képes vagy a felemelkedésre, de ehhez sokszor szembe kell menni azzal, amit a világ „normálisnak” próbál mutatni és végre kapcsolódnod kell a SAJÁT TUDÁSODDAL.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Azzal a belső, magabiztos tudással, ami benned rejlik. Amiben nem más mondja meg, mi az igaz, hanem neked kell felfedezni és eldönteni. Már nincs szükséged arra, hogy kívülről mondják meg, ki vagy, mire vagy képes, mi lehetséges számodra. Nem vársz a külső megoldásokra, a megoldás mindig belőled születik meg. Ráeszmélsz, megérzed, rájössz, hogy mit kell tenned, mi a következő lépésed.

Ha kényelmetlenül érzed magad, akkor pusztán csak sarokba szorított az élet, és most nem enged.

Szembesít a jeleneddel, a múltbeli választásaiddal, nem választásaiddal és a jövőd lehetőségeivel is. Az út pedig soha nem visszafelé van, hanem mindig előre. Nem visszasírni kell a régit, a múltat, hanem ébernek lenni arra, milyen lehetőségeket tartogat a jövő. Ami a múltban volt, akkor volt időszerű. A jelenben tudsz választásokat hozni, amivel a jövődet formálod. A tudatos választások időszerűbbek, mint valaha. Merj ránézni arra, milyen jövő lehetőségei nyílnak meg akkor, ha elindulsz felé. Meghaladva a múltadat, bátorsággal, erővel és magabiztossággal felvértezve magadat.

Ha nem lennél képes rá, nem mutatkozna meg! Ebben higgy, ezt tudd, mindennél biztosabban!

Nincs olyan lehetőség, ami délibábként illúziókat teremtene. A lehetőségben mindig ott az esély, hogy valósággá váljon. Persze nem magától. A kérdés az, teszel-e érte?

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A tudatos választások általi megújulás ideje van, kiteljesedés a saját nagyságodban, a lehetőségeid megsokszorozása. Ha lépsz magadtól, könnyebb lesz. Mindig könnyebb így. Ha eddig nem léptél, lehet, hogy rákényszerít az Élet. De ne aggódj! A lehetőségek sokszor álruhában érkeznek. Fogadd őket nyitott szívvel, és ne ellenállással. Mi az a lehetőség, ami hozzád érkezhet, ha nyitott szívvel fogadod, félelmek nélkül?

A saját nagyságodba való beleállás időszerű. Ez a félelmek meghaladása által lehetséges. Egy nagyon stabil, szilárd, magabiztos alapokon, elismerve azt, hogy ki vagy és mit tudsz. És hogy mi lehetséges számodra. Nincsenek eltérítések. Nincsenek szemellenzők. A beleállás van. Ennek van itt az ideje most.

Szívből kívánom, hogy találd meg magadban azt a belső erőt, ami ezt lehetővé teszi! Hogy a változás ne korlátként, nyomásként, rossz érzésként érjen, hanem örömteli és könnyedséget hozó, Önmagadban megerősítő lehetőségként! Ne félj változtatni! Ne félj irányt váltani, ne félj lépni! Így fogod elérni azt a Teljesség élményt, ami talán soha korábban nem volt elérhető! Lehet, hogy amit eddig biztonságnak hittél, pont korlát volt, hogy megtapasztalt mindezt.

Mi lehetséges és mi időszerű számodra MOST?

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 2. rész

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 2. rész

Az Amazon világképének összetörése legtöbbször vagy egy szélsőséges mélypont, vagy egy szélsőséges magasság által tud megtörténni. Mivel az Amazon alapvető jellemzője a szélsőség, és kell egy „ellenerő”, ami kimozdítja abból, amiben van. Tehát külső hatás éri, de ezt be tudja fogadni és belső transzformációhoz segíti. Éppen ezért ehhez a belső transzformációhoz hozzájárulás lehet egy Férfi, és általa akár a Szerelem energiája is.

(Kérlek, mielőtt elkezdenéd, a cikk első részét mindenképp olvasd el, hogy teljes képet kapj a folyamatról: Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 1. rész)

A Férfi hatása az Amazonra

Akármennyire furcsán hangzik, az Amazon női minőség transzformációja, a kard lerakása, a harc abbahagyása, a női lét egyik legszentebb, legfontosabb pillanata lehet. A felismerés, amikor a Nő rájön, hogy valójában tényleg van választása, és ezt már nem kell bizonygassa, a női lélek valódi megkönnyebbülése, a rettegés feloldása, a felszabadulás pillanata.

Ez azonban nem magától történik. Érkezhet bármilyen helyzet formájában, ilyenkor az Amazonra külső erők hatnak, de ennek a külső erőnek olyan hatásúnak kell lennie, amit nem tud nem befogadni (furcsán hangzik, de vagy azért, mert „túl rossz”, vagy azért, mert „túl jó” az élmény), így és a transzformáció belülről történik.

Erővel, elvárással, „megmondással” nem érhető el változás. Mert az ugyanaz lenne, mint amit a Nő korábban tapasztalt már Férfitól, és ami ellen küzd.

„Nekem ne mondja meg senki, mit csináljak.” (Ez átválthat egészen abba is, hogy ezért ő mondja meg másnak, mit csináljon, de ez is a működés része.)

Ami az Amazont talán a legjobban tudja formálni (így a külső hatás belső transzformációvá tud válni), az egy vele energetikailag egyenlő (Nem egyforma! Egyenlő!) Férfi minőség Megengedése, Ereje, Szeretete/Szerelme. Amikor az Amazon Nő megéli azt egy Férfi mellett, – akire egyébként képes felnézni, akit képes tisztelni, akit képes (lenne) Társának is választani, amit az egója miatt azonban az elején még nem biztos, hogy megtesz – hogy szabad, nincs irányítva, nincs megmondva neki mit tegyen.

Az Amazonnak fontos, hogy a Férfi erős legyen, a nála energetikailag gyengébb Férfira ugyanis nem tud felnézni, nem biztos, hogy befogad tőle (meg az sem biztos, hogy tud mit). Kevés is lesz az az erő a Férfiban ilyenkor, amivel hatni tud a Nőre, és így nem lesz elég a belső transzformációhoz. (Persze sok Amazon nő kapcsolódik nála energetikailag gyengébb Férfival, de az sosem tudja ezt a belső transzformációt kiváltani, így én csak ennek az aspektusával foglalkozok most.)

A másik összetevő a megengedés. Amikor az Amazon Nő megengedést tapasztal egy Férfitól, először talán nem hiszi el. A megengedés a szabadság energiáját hordozza.

Az Amazon ragaszkodik a szabadásághoz, és a Férfi megengedése által megtapasztalja azt, hogy nincs irányítva, nincs kényszerben, szabadon választhat.

Ilyenkor a Férfi több női energiát működtet, a Nő pedig több férfi energiát. Az Amazon alapból férfi energiából működik, a nőiségében a „hagyományos” női energiákat (kedvesség, lágyság, szeretetteljesség, elfogadás, ítéletmentesség, befogadás) még alapvetően gyengeségnek éli meg, így azokat kerüli.

Az Amazon transzformációja meg tud történni konkrét férfi nélkül is, ha a Nő elindul az önelfogadás, önelismerés, önszeretet útján. Ilyenkor az önismeret felé fordulást kiválthatja bármilyen trauma, betegség, baleset, vagy bármi, ami érzelmi mélypontot teremt. A folyamathoz nagy elköteleződés, Önmagával való őszinteség és a múltjával és az eddig elnyomott fájdalmaival való szembenézés szükséges, és a megbocsájtás saját maga felé is, és a Férfiak felé is.

Mert a legtöbb Amazon tudatos vagy tudatalatti „férfigyűlölete” mögött a Férfiak által okozott fájdalom, szerelem fájdalom, elutasítás fájdalma rejlik. Erre ránézni pedig nem kényelmes út. A pokol legnagyobb bugyrába való alámerülés.

Tehát lehet, hogy nincs konkrét Férfi ilyenkor a Nő életében, de a Férfi energiával, Férfi minőséggel, a Férfi Erővel, és a Férfiakkal való múltjával (apjával, felmenőkkel, előző életes élményekkel, Férfiak általi bántalmazással, az ő Férfi bántalmazásaival, mit tett ő Férfiként) szinte biztos, hogy szembe kell nézzen. És ezek a belső élmények, fájdalommal való szembenézések, megbocsájtások, elfogadások, felismerések segítenek továbblépni, megbékélni. De ilyenkor ennek a belső Önmagával való szembenézésnek van egy olyan felkavaró, mély, erős energiája, ami képes a transzformációra.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A „szent pillanat”

Az Amazon tehát valahogy belülről összetörik a szélsőség hatására./Elolvadnak a falai./ Térdre hull a Jóisten előtt. Ez egy transzcendens pillanat, és együtt jár azzal, hogy a Nő megnyílik az isteni felé is. Korábban az Amazon beleragadt még a ráció, az anyag világába. Ennek a megnyílásnak köszönhetően azonban készen áll majd, hogy az isteni csatornája legyen. Valami végtelen csoda és rádöbbenés ez, hogy:

„Te Jó Isten… Megengedhetem magamnak… Lehetek végre NŐ! Lehetek gyenge, és az nem rossz. Lehetek szabad, lehetek Bármi.” És kihullik a kard a kezéből. „Magától.”

Elismeri az erejét, és felismeri, hogy nem kell támadjon, nem kell védekezzen. Erős, de nem kell minden pillanatban annak lennie. Megengedheti magának a gyengeséget is. Elkezdi megnyitni a szívét, nem fél már az újabb fájdalmaktól, hogy újra megsebzik, és az elfogadás, szeretet, megbocsájtás energiája által végül megnyugszik, megbékél.

És ez a szent pillanat EGYETLEN AMAZONTÓL, EGYETLEN NŐTŐL SEM VEHETŐ EL. Mert erre fog épülni az egész jövője. Erre a belső felismerésre. Az a szent pillanat a pokol mélyén, vagy a felismerés közben, hogy végre békére lelhet a lelke, és a kard, amit olyan kegyetlenül szorosan fogott, hogy már szinte hozzá nőtt, kihullik a kezedből. Ami nélkül korábban el sem tudta képzelni az életét, rájön, hogy valójában már nincs szüksége rá.

És ez valami óriási áldás. Amikor SAJÁT MAGADBAN felismered, hogy nincs értelme a harcnak, megnyugodhatsz, a Férfi sem fog bántani, nem akar bántani. Nem vagy rossz. De ő sem rossz. Kiléphetsz az ítélkezésből, a folyamatos bizonygatásból, a non-stop erőfitogtatásból. Megnyugodhatsz. BIZTONSÁGBAN VAGY.

A Nőnek alapvetően fel kell fedeznie azt, hogy:

 1. A biztonság forrrása benne van. A saját erejének forrása benne van. A saját biztonságát ő maga teremti, és erre képes, ha erejébe áll, és azt elismeri.
 2. Létezik olyan Férfi, aki képes megtartani, aki mellett nem kell folyamatosan erősnek lennie, de aki nem nyomja el, nem irányítja.
 3. A megengedésben óriási erő van, a megengedés lesz később a női ereje forrása. Azé a női erőé, amit majd az Amazon korszaka után fog tudni igazából felfedezni és élni. De ezt a megengedést, ahhoz, hogy később mások felé is működtesse, előbb saját magának kell megadnia.

Tehát az Amazonnak egyrészt saját magát, az erejét kell elismernie, másrészt meg kell látnia, majd engednie, hogy létezik olyan Férfi, aki nem akarja bántani, és ha ennek a lehetőségét megengedi magának, képes is lesz megtapasztalni. És ha ezt megtapasztalja, idővel/közben megszelídül.

Az értelem, a meggyőzés kevés. Mert ez a transzformáció a szívben történik. Nem tud máshol történni, csak a szívben. De ehhez a Nőnek ki kell tudni nyitni a szívét. Amit az egész Amazon korszaka alatt erősen bezárva tartott, hiszen bántották már eleget, nem akarja, hogy újra bántsák.

A fájdalom elkerülő üzemmód eredménye a bezárt szív, a keménység, ami viszont megakadályozza a múlt fájdalmaival való szembenézést.

Minél előbb képes ezzel szembenézni, annál könnyebben tud túllépni ezen az időszakán. Erre képes lehet a Nő egyedül is (mert nehogy már pont az Amazon ne lenne képes rá 🙂 ), de ha hajlandó befogadni a Férfi hozzájárulását, akkor könnyebben/gyorsabban/hatékonyabban tud ez a folyamat megtörténni.

Az a Férfi azonban, aki meg AKARJA szelídíteni az Amazont, egyrészt a saját kivégzésébe rohan bele, másrészt még őt is a saját egója hajtja, ami tudat alatt igába akarja tolni és uralni akarja a nőt. A Férfi ego önteltsége vagy bizonytalansága beszél belőle. Önteltsége akkor, ha azt hiszi, majd ő képes lesz meggyőzni a Nőt valamiről, amit a Nő magától még nem választana, tehát mesterségesen formálni akarja. Bizonytalansága pedig akkor, ha azt hiszi, valamit jóvá kell tennie, neki feladata szelídíteni a Nőt.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

„Útmutató” a Férfiaknak az Amazon Nőkhöz

Kedves Amazonnal küzdő/kapcsolódó Férfiak! Ha elfogadtok néhány észrevételt, egy Amazon korszakát már megjárt Nőtől, az Amazonok nevében beszélve, fogadjátok szeretettel:

 1. NE AKARD az Amazont szelídíteni, mesterségesen formálni. Soha! Engedd meg, hogy az legyen, aki éppen lenni akar/tud abban a pillanatban, amikor veled van.
 2. NE VEDD magadra azt, ami NEM rólad szól! (Nem minden szól rólad. Ezt csak a Férfi egód hiteti el veled, ha ezt hiszed.) Ami rajtad „csattan”, az lehet, hogy már tíz-húsz-száz „elődöd” hagyatéka. Igazságos? Nem. De nem tudunk semmit tenni ellene. Ha ki akar jönni belőlünk a feszültség, már nem fogjuk vissza.
 3. NE akard, hogy VISSZAFOGJUK MAGUNKAT. Ha túléled velünk a kemény viharokat, és átsegítesz rajtuk, megtapasztalhatod majd azt is, milyen a béke velünk. Mert a lelkünk mélyén képesek vagyunk a békére is, csak még nem állunk rá készen.
 4. LEGYÉL MEGENGEDŐ! Tarts egy megengedő teret, ami nem ítél meg. Invitálj minket ebből a megengedő térből a változásra, de engedd meg azt, hogy szabadon válasszunk!
 5. NE IRÁNYÍTS, NE UTASÍTS, még energetikailag sem. Hanem kérj. És ha a kérésed nem teljesül, ismered a 2-es pontot: Ne vedd magadra, nem biztos, hogy rólad szól.
 6. MERJ SZERETNI MINKET! A szélsőségességünk oka legtöbbször a fájdalom. A szívünk azért kemény, mert nem merjük kinyitni. Félünk szeretni. Ezért ne várj ránk ebben. Szeresd ki belőlünk a fájdalmat!
 7. NE HAGYD, HOGY BÁNTSUNK! A szélsőségesség átmenetileg lehet, hogy elhatalmasodik rajtunk. Valójában nem akarunk bántani, csak félünk. De képesek vagyunk a békésebb működésre is. Azonban lehet, hogy elfelejtjük, hogy Neked is vannak határaid és túllépünk rajta. Nincs jogunk arra, hogy ártsunk Neked. Ezért nyugodtan jelezd a határaidat. Ha lehet, ne az utolsó pillanatban, kettőnk közül legalább Te ne ess végletbe. De tedd ezt szeretetteljesen, mégis határozottan, hogy meghalljuk és abbahagyjuk. Ne hagyd, hogy fájdalmat okozzunk, nincs jogunk hozzá!
Zárszó

Az az Amazon, aki nem magától teszi le a harci eszközeit, nem lesz képes megérkezni abba a lágy, befogadó, megengedő női minőségbe sem, ami az Amazon korszakon túl van.

Ugyanúgy, ahogy nem nyúlunk a bábhoz a pillangóvá válás folyamatában, úgy nem szabad az Amazon fejlődésébe sem mesterségesen belenyúlni, hiszen nem fogja magáénak érezni a változást, nem fog tudni továbblépni a saját tempójában a saját módján a saját útján.

Őszintén remélem, hogy az írásom segít abban, hogy az Amazon korszakukban járó Nők felismerjék a helyzetüket és ennek köszönhetően éberséget kaphatnak a szélsőségeik esetleges következményeiről, abbahagyva azokat a súlyos károkat okozó bántalmazásokat, amelyeket olykor elkövetnek. Egyszerűen meg kell tanulnunk, hogy a fájdalmak nem fájdalom okozással gyógyulnak.
 
És remélem hogy ez az írás segít a Férfiaknak is, hogy jobban lássanak minket, és ha bátrak és választják, hogy a legnagyobb viharainkban is támaszaink lesznek, sokkal többet tudnak tenni a lelkünkben zajló transzformációban, mint azt gondolják… és végül változás történik.
 
Férfi-Nő kapcsolatban a változást EGYÜTT teremtjük. Megértéssel. Szeretettel. Elfogadással. Elengedéssel. Megbocsájtással. Őszinteséggel. Sebezhetőséggel. Egymás felé fordulva. Nem egymást lenyomva, nem szembenállást teremtve és fenntartva, hanem egymást felemelve.
Mert minden vihar elül egyszer. A lélek természetes állapota a béke. És ha még nem éled, van tovább. Segítsünk egymásnak a továbblépésben!
 

(Ha érdekel a nőiség témája, ajánlom szeretettel a Női lét kulcsai: A létezés kulcsa a Nő 9 részes előadássorozatomat, amiben körbejárom a nőiség fejlődésének folyamatát, így energetikailag felépítve képes leszel látni a női működés különböző aspektusait.

Ezen kívül számos előadásom elérhető tudatosság témájában, a Tudatosság Tudástáramban is.)

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 1. rész

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 1. rész

Az Amazon korszak minden Nőnek egy nagyon fontos korszaka. Ha egy Nő nem éli meg ezt a minőségét, akkor soha nem áll az erejébe, nem lesz képes független életre, nem tapasztalja meg azt, hogy mire is képes. Az erő megtapasztalás természetes velejárója a szélsőségbe esés is. És mivel a több ezer éves férfiuralom nők milliárdjait nyomta el újra és újra, óhatatlan, ha most a Nők nem finomkodnak, és keresik a helyüket a világban. Az Amazonok szélsőségesek lehetnek. Hogy szelídíteni kellene őket? Nem, nem gondolom. Ha szeretnél az Amazon működés mögé látni, ez az írás Nőként és Férfiként is, Neked szól.

Bevezető
Nagyon hangos lett a világ… A Nők is hangosak lettek, ami bizony olykor szélsőségekben is megnyilvánul. A napokban elindult egy dominó egy hangos Amazon révén, amibe egy komment, majd egy cikk révén én is érintve lettem. Így nem tudtam nem írni az Amazon működés mögöttes energiájáról, mozgatórugójáról. Ha értünk, látunk dolgokat, jobban értjük, könnyebben elfogadjuk, könnyebben túl lépünk rajta. Nőként is és Férfiként is.
 
Megjártam a nőiségnek ezt a korszakát, habár sosem tartottam magam szélsőséges feministának. Megküzdöttem a saját nőiség démonaimmal, bántalmazás élményekkel, toltam túl erőt, ami erőszakká vált és okoztam károkat, fájdalmakat is. És vannak démonok, amikkel olykor még most is küzdök, és akaratlanul is okozok károkat ma is. Mint mindenki, aki él, érez, választ. Nem ezzel van a gond sosem, hanem a felismeréssel, azzal, hogy észrevesszük-e, és hogy változtatunk-e. Tudom tehát, hogy túl lehet a szélsőségeken jutni, de nem feltétlen úgy, ahogy azt sokan gondolják vagy szeretnék.
 
Az igazunkhoz, nézőpontjainkhoz, fájdalmainkhoz, tudatalatti energiákhoz, harchoz való ragaszkodás helyett az egymás nézőpontjainak megértése, a szándékok és az energiák felismerése lehet a kulcs férfi-női kommunikációban, működésben. Íróként is és Nőként is fontosnak tartom a témát, így két nagyon komplex és meggyőződésem, hogy hiánypótló írás született egy éjszaka alatt bennem a témában.
 
Az Amazon működés mozgatórugói és veszélyei

„Jó lenne, ha megbékélnének végre az Amazonok” – olvastam nemrég egy Férfi tollából, és hangzik a talán nem csak egyetlen Férfiban megfogalmazott kérés az Amazon működésű Nők felé. Azon Amazonok felé, akik olykor szélsőségesen hangoztatják egyedüli és kizárólagos igazukat, nem kímélve jobbára senkit és semmit, mert éppen úgy érzik, hogy megtehetik.

Igen, az Amazonok azt érzik, hogy megtehetik. Miért? Mert korábban nem tehették meg. Oly sok életen, oly sok elnyomáson, oly sok fájdalmon keresztül nem tehették meg, és erre tudat alatt, a lelkük mélyén emlékeznek. És azt mondják, elég volt!  Mégis, végtelenül fájdalmas látni Nőként, hogy ezek az Amazonok milyen károkat okoznak.

(De még mielőtt kivívom az általános népharagot, nem, nem minden Nő, és nem minden Amazon pusztít, nem minden Amazon szélsőséges, nem áll szándékomban általánosítani. Ez nyilván egyénileg változó. Egyszerűen az Amazon korszak velejárója lehet a szélsőségesség. Azonban ebbe nem kell beleragani. Ha Nők és Férfiak is ismerik ennek a korszaknak a funkcióját, könnyebben lehetnek képesek felismerni, elfogadni és kezelni a helyzeteket, majd továbblépni belőle.)

Az elfojtott harag, düh, fájdalom energiák óriási pusztításokat végeznek Férfiak és Nők körében egyaránt.

Mert harcos Amazonok tudattalanul is egymást erősítik és fenntartják, igazolják ennek az állapotnak a szükségességét. Egymás által megerősítve látják a saját nézőpontjaikat és feljogosítva érzik magukat arra, hogy ezt a viselkedést fenntartsák. Igazolva lesz az a belső álláspontjuk, hogy „így kell kiállnom magamért”.

A lavina így csak nő, és – sajnos – születik egy új nőiség minta, amit látnak aztán az Amazonok gyermekei: a fiúk bezárnak, akár menekülnek, távolságot tartanak, olykor még a saját anyjuktól is, a lányok pedig azonosulva ezen új mintával már tinédzser korban utánozzák az Amazon nők viselkedését, és számukra ez lesz a „normális”, ez lesz a minta.

Felnő így egy társadalom, amiben a szakadék Férfi és Nő között egyre nagyobb lesz valamiféle félreértelmezett kiállás, erőfitogtatás, véget nem érő harc miatt.

Az Önmagunkért való kiállás nemtől független. Nem függ attól, hogy Férfi vagy Nő vagy. Tehát igen, állj ki magadért, ne hagyd, hogy bántsanak. De halkan kérdezem csak meg ebben a nagy hangzavarban, hogy amikor a női Amazon Önmagáért áll ki, akkor vajon tényleg csak a kiállásról, az erőbe állásról van szó, vagy ez az önérvényesítés átmegy értelmetlen feszültségkeltésbe, ítélkezésbe, tiszteletet messzemenőleg nélkülöző szarkazmusba, dühös végeérhetetlen harcba, és akár Férfi bántalmazásba? A kérdésre a válasz szintén egyéniségtől (és tudattalan ellenállástól, elfojtott fájdalomtól) függ.

Minél több fájdalom lakozik egy Nő lelkében, annál hangosabb Amazon lesz.

Én megértem a dühöt, megértem a fájdalmat, megértem azt, aki nem hagyja, hogy bántsák. Ne hagyd, hogy bántsanak. De neked sincs jogod bántani, és nincs jogod arra, hogy a jogaidra hivatkozva pusztíts.

Azzal, ahogy most a legtöbb Amazon viselkedik, sokszor ő maga válik bántalmazóvá.

Így lesz áldozatból elkövető, egészen addig, míg fel nem ismeri, hogy létezik valami ezen a polaritáson túl, és az ördögi körből ki lehet lépni. Amikor az Amazon bántalmazottból bántalmazóvá válik, akkor az erőbe állásának folyamatában szélsőséget él meg, és az erő átvált erőszakba. De ő erre legtöbbször nem tudatos. Sokszor összekeveri az erőt az erőszakkal, a kettő azonban nem ugyanaz. Ennek a megállításához az kell, hogy az Amazon elismerje, tudatosítsa a saját erejét. A saját erejét elismerő Nő már nem védekezik támadással, hanem képes megnyugodni, megengedővé válni.

Az Amazon működés beleillik a jelen kor társadalmába, amit jól tükröz a szélsőséges megnyilvánulások számának növekedése.

A mindenért és minden ellen IS harcoló, saját frusztrálságukat feldolgozni képtelen férfiak és nők végül pedig egymásnak esnek, ebből pedig érték nem születik.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Miért is nem lehet az Amazonokat megbékíteni vagy szelídíteni?

Amazonokat azért nem lehet „kívülről” szelídíteni, mert az Amazon kizárólag belső erő hatására képes szelídülni. Amikor egy Amazont arra próbálnak kérni, rávenni vagy kényszeríteni, hogy rakja le a kardját, lépjen túl Amazon minőségén, változzon meg, csendesedjen kicsit, az csak olaj lesz a tűzre, és még nagyobb haragot vált ki.

Azért, mert a harcoló Amazon valójában még végtelenül bizonytalan és fél.

Soha az életben nem vallaná be magának, de a dühöngve harcoló Amazon valójában retteg a lelke legmélyén, mégpedig attól, hogy újra bántani fogják. Tele van elfojtott sérelmekkel a férfiakkal szemben, évezredeken keresztül hurcolt bántalmazások lenyomatai próbálnak ilyenkor felszínre törni, de az éppen felfedezett erejével mindent megtesz azért, hogy ezt elfojtsa, ennek ellenálljon és védje magát. A támadásai valójában védekezések.

Az Amazon retteg gyengének lenni.

Hiszen volt elég sokáig elnyomott, „gyenge”, erőtlen, most éppen örül annak, hogy végre megtalálta az erejét, és ilyenkor, ha valaki arra „kényszeríti”, hogy „erről mondjon le”, „béküljön meg”, az ellen úgy fog tiltakozni, hogy még erősebb hadjáratba kezd a Férfi ellen, és még erősebben szorítja a saját fegyverét. Amivel azért támad, hogy őt ne támadják. A támadás lesz a legerősebb védekező mechanizmusa. És minél inkább arra akarják rávenni, hogy ezen túllépjen, ezt a működést elengedje, annál jobban fog támadni és annál több sebesülést okoz.

Nem az Amazon hibája. Nem a Férfi hibája. Senki hibája.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A szembenálláson és hibáztatáson túl

Ez lenne talán az első lépés, hogy ezt megtanuljuk. És kilépjünk végre a hibáztatás és az elkövető – áldozat, támadó fél – védekező fél poláris valóságának hazugságából és a Férfi – Női minőség véget nem érő harcából. Igen, voltunk „áldozatok. De voltunk elkövetők is. Bántalmazott már Férfi Nőt, Férfi Férfit, Nő Férfit, Nő Nőt. Minden irányt megjártunk oda-vissza, a bántalmazó minőségünkkel való szembenézés egy idő után elkerülhetetlen az önismeret útján.

Az elkövető – áldozat dinamika senkinek nem a hibája, minden élettapasztalatunk mögött egy tudatos vagy tudattalan választás rejlik, sokszor karmikusan teremtünk bántalmazást az életünkbe, az okok ismerete azonban szinte mindig már a feledés homályába vész. De nem kell beleragadni, kiléphetünk ennek a hatása alól, választhatunk mást.

A hibáztatás, a bosszú titkos élvezetéről lemondani azonban bátorságot feltételez. Csak az hibáztat, akinek még fáj. Akinek nem fáj, az már nem hibáztat senkit, sem Önmagát, sem mást. Mert az képes vállalni a felelősséget a saját tapasztalásáért.

Az Amazon kívülről ezért nem formálható, mert egy belső transzformációt kell magában megvalósítania az ereje megtapasztalása és elismerése által.

Így az Amazont belső erők formálják. Ennek folyamatában össze kell hogy törjön a világképe. Az a világképe, amihez oly nagyon ragaszkodik. Minél erősebb egy Amazon, annál erősebben tud ragaszkodni az igazához, a választásaihoz, bármilyen nézőpontjához. És bizonygat, sokszor túl sokáig is. Miért? Mert saját magát nem ismeri el, mert a saját erejét nem ismeri el.

Az Amazon belső világképének összetöréséről és egy rövid „útmutatóról” a Férfiaknak, hogyan kapcsolódjanak az Amazon Nőkhöz, a cikk folytatásában olvashatsz:
Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 2. rész

Vakokat nem lehet látóvá tenni, amíg ragaszkodnak a sötétséghez

Vakokat nem lehet látóvá tenni, amíg ragaszkodnak a sötétséghez

A Megmondók korát éljük. Mindenki jogot formál magának arra, hogy mindenhez IS ért, és ezt joga van kinyilatkoztatni. Az már egy magasabb tudatszintet feltételez – amin ezek a dühös, ítélkező emberek nincsenek – hogy valaki a semlegesebb, elfogadóbb, megengedőbb energiával nyilvánuljon meg. Vakként ragaszkodnak a saját igazukhoz és nézőpontjukhoz, szítják a feszültséget, a harcot és képtelenek befogadni más nézőpontokat. Hogyan kezeld ezeket az embereket? Néhány gondolatot vetettem papírra a témáról.

Az elmúlt időszak felszínre hozott az emberekben nagyon sok tudatalatti dühöt, erőszakot, elfojtást, és sokan azon a nézőponton vannak, hogy joguk van a nézőpontjuknak gátlástalanul hangot adni, anélkül, hogy figyelembe vennék azt, hogy ennek másokra mik lesznek a következményei. Az ilyen emberek alapvető jellemzője:

 1. A saját igazuk az egyetlen igazság. Nem látnak és hallanak meg más nézőpontokat. Teljes elutasítás és kizárás mindenre, ami kicsit is más, mint az ő nézőpontjuk.
 2. Nem csak elutasítanak más nézőpontokat, hanem megítélik, válogatás nélküli eszközökkel. Megalázás, megszégyenítés, verbális vagy fizikai bántalmazás az eszköztáruk rendszeres része.
 3. Támadnak és támadásra szítanak. Sokszor gyűjtenek maguk köré embereket, és ha igazolva látják a saját nézőpontjukat, az megerősíti őket abban, hogy mivel más is úgy gondolja, tényleg igazuk van.
 4. Az erőszak az eszközük ahhoz, hogy erősnek érezzék magukat. Ezen energiák fenntartásából szerzik az erejüket, másokat elértéktelenítve és elerőtlenítve. Ez a működés alapvetően öncélú, ami a szembenállás, harc, ítéletek, félelemkeltés, harag energiáját erősíti és tartja fenn.
 5. Elnyomják a másságot elfogadókat. Mindenki, aki kicsit is elfogadó, megengedő, azt akár nyilvánosan is megpróbálják megalázni, ezt a minőséget rosszá, gyengévé teszik, kifigurázzák.
 6. Direkt félreértelmeznek dolgokat, belemagyaráznak helyzetekbe, ellenvéleményekbe olyat, ami valójában nincs is benne. Tudatosan – már ha használható ez a szó az ő működésükben egyáltalán – ferdítenek, gyártanak hazugságot, amit manipulációra és félelemkeltésre használnak.
 7. Nem akarják meglátni az igazságot és a valóságot. Mások igazságát, mások valóságát. Egy olyan világot szeretnének, ahol csak és kizárólag a saját igazuk létezik, az kerekedik felül.
 8. Nagyon erős démoni energiát működtetnek. Ez az energia pedig fenntartja a pusztítást. A pusztítás számukra érték, és azt élik meg, minél inkább pusztítanak, az annál inkább igazolja az erejüket. Összekeverik az erőszakot az erővel.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Mindez energetikailag az egész világban tapasztalható, vannak olyan helyek, országok, ahol jobban. Tulajdonképpen a világ nagyon erősen válik szét és mutatkozik meg egy elfogadó, a másságot megengedő, azt biztosító tér, és egy olyan tér, ami ezt messzemenően üldözi és bármilyen harc árán is fenntartja.

Mit lehet tenni, amikor ilyen emberrel találkozol, akár a virtuális térben, akár személyesen?

 1. Az első és legfontosabb, hogy ne hagyd, hogy a saját valóságába visszahúzzon. A legtöbbször nem is feltétlen szükséges reakció az ilyen viselkedésre. Látod, hogy mit csinál, tisztában vagy vele, de nem azonosulsz vele, és nem ellenállsz neki.
 2. Védd magad, ha fizikai bántalmazás ér, ne hagyd, hogy bántsanak, de ne védd a saját nézőpontodat, álláspontodat! Ahol védekezés van, az még fenntartja a harc energiáját. Tehát azt mondom, szabj határokat – ez nem védekezés! Ne engedj meg bármit bárkinek, de ne ragaszkodj te magad sem a saját nézőpontodhoz.
 3. Ne akard őt meggyőzni! Nem fog menni! Hiszen az ő alapműködése a harc, és ehhez ragaszkodik valójában. Ésszerű okokkal nem meggyőzhető. Mert akkor el kellene engednie a harchoz való ragaszkodást.
 4. Engedd meg, hogy a másik másképp lát valamit. Az ilyen ember benne ragadt a saját sötét erőszakos valóságában és vak minden szépre, jóra, a békére. Folyamatos igazolásokat gyárt magának, hogy miért tartja fenn a harc energiáját.
 5. Mutass, teremts, élj egy más energiát, más működést, más életet, de ne reakcióban az ilyen emberek támadására, hanem azoktól függetlenül. Te csak tedd a dolgod magabiztosan, határozottan, szeretetteljességgel.
 6. Tudatosítsd a saját értékrendedet, tudd, hogy számodra mi az, ami igaz és élj eszerint. Anélkül, hogy másokat győzködnél arról, hogy ez a jó és a helyes. Aki hasonló értékrend szerint él, az kapcsolódni fog hozzád. Másokkal pedig ne foglalkozz.
 7. Tehát legyél éber arra, mi zajlik körülötted, de nem kell, hogy a hatása alá kerülj. A homokba dugom a fejem, és „ha nem látom, akkor nincs” módszer a tudattalanság eszköze. Van választásod, hogy hagyod azt, hogy hatással legyen rád bármilyen energia, vagy nem.
 8. Ha hatással van rád, ott érdemes megvizsgálni, hogy milyen nézőpontoddal, választásoddal, elköteleződéseddel teremted ezt. Ezek feloldásával és tisztításával saját magadat tudod felemelni egy magasabb tudatosságba, és onnan tudod teremteni a saját életed.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Vakokat nem lehet látóvá tenni, amíg ragaszkodnak a sötétséghez. Engedd meg másoknak ezt, de azért mert ők így működnek, neked nem kell. Nem kell azonosulj ezekkel a nézőpontokkal. Csak aki hajlandó látni az igazságot, annak lehet megmutatni azt!

Még korábban készítettem egy anyagot, A háborún túl az Egység felé címmel, ami sok háború és harc tisztítást tartalmaz, ez ingyen letölthető innen. Ajánlom szeretettel, hogy segítsen a harc energiájából való kikerülésre!

Te is kényszerfüggő vagy?

Te is kényszerfüggő vagy?

Vannak „kényszerfüggő” emberek, akik csak és kizárólag akkor változtatnak, ha rá vannak kényszerítve. A kényszerfüggő embereket alapvetően a tudattalanság vezeti, ami egy nagyon erős makacssággal, nézőpontokhoz való ragaszkodással párosulva ellenállást teremt bennük. Az erejük és energiájuk legnagyobb része az ellenállásba megy, különösen abba, hogy ellenálljanak a változásnak.

Ezen működés mögött legtöbbször a következő nézőpontok vannak:

– A „régi”, az ismert a „jó”, a biztos. Az „új”, a nem ismert a „rossz”, a bizonytalan.

– Minden bizonytalanság félelmetes, azt kerülni kell.

– Ha nem látom, akkor nincs. Ezért becsukom a szemem, amikor kényelmetlen dolgok kerülnek az életembe.

– Nincs választásom, nem vagyok képes rá.

– Az elkerülés, menekülés, rálátás hiánya, mint helyzetmegoldó módszer állandósul.

Az ilyen emberek egy szűk valóságba zárják magukat, óriási falakkal, amit a félelem és az ítélet energiája tart fenn, a változásra való legkisebb hajlandóság nélkül.

Aki azonban nem rugalmas, azt az élet megtöri és változásra kényszeríti.

És általában pont ott, pont azon a területen, ahol a legjobban fáj neki, vagy amit a legbiztosabbnak él meg és legmegváltoztathatatlanabbnak gondol az életében.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Mintha az Életnek valamiféle különös képessége lenne arra, hogy megtalálja az Achilles sarkunk legfájóbb pontját. Lehet, te is megéltél már olyan helyzeteket, hogy ezen legfájóbb vagy legbiztosabbnak hitt pontodon fordít ki az Élet a megszokott, biztos(nak tűnt) életedből.

A kényszerfüggőségből, mint egyébként minden függőségből ki lehet lépni, de ez nézőpontok megváltoztatásával jár.

Az első lépés az, hogy tudatosítsd magadban, nincs olyan, hogy kell, nincs olyan, hogy muszáj. Ez is egy hitrendszerbeli kérdés, hogy a „kell”-ben, a szükségben vagy a választásban hiszel. Választasz-e egy olyan életet, amiben semmit nem kell csinálnod, semmire és senkire nincs szükséged, de bármikor bármit és bárkit választhatsz?

Aki a „kell” és a szükség valóságában ragad, az tagadja a választás szabadságát. Aki tiszta szívből tudja és éli azt, hogy bármikor van választása bármilyen élethelyzetben, az nem használja a kell és a szükség szavakat sem.

Figyeld most magad 30 napon keresztül, milyen gyakran használod a következő kifejezéseket:

– Nem tudom.

– Történt velem.

– Szükségem van rá.

– Kell.

– Nem hiszem, nem vagyok képes rá.

– Nincs választásom.

Amikor tudatosítod a benned lévő ilyen nézőpontokat, jöhet azok transzformációja.

 1. Megkérdőjelezés: Igaz ez számomra most? Hajlandó vagyok megváltoztatni? Ha nem vagy hajlandó megváltoztatni, addig kell kutatni és transzformálni, amíg hajlandó leszel. Utána pedig.
 2. Új választást hozol, ami jelen esetben a következő megerősítéseket/választásokat jelenti:

– Nem tudom. -> Tudom

– Történt velem. -> Én teremtettem.

– Szükségem van rá. -> Választom.

– Kell. -> Választom.

– Nem hiszem, nem vagyok képes rá. ->Hiszem, képes vagyok rá.

– Nincs választásom. -> Van választásom.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Ezek a fenti nézőpontok és hitrendszerek mind kényszerfüggőségben tartanak, de a nézőpontok, a mögötte lévő energiák transzformációjával és új választásokkal ezek megváltoztathatók. És megteremthető egy olyan élet, ahol nem teremtesz magadnak kríziseket, nem ragadsz a tudattalanságban, hanem kilépsz a nehézségek szükségességének energiájából és tudatosan válaszod a könnyedséget a változásban.

De ahhoz, hogy ez megtörténhessen, szükséges amögé nézni, hogy a tudattalanban mi is tartja fenn a nehézségek, szükség és kényszer valóságát. Mivel ezek tudatosítása és elengedése enélkül a változás sem fog tudni megtörténni.

Ha szeretnéd meghaladni ezt a működést és megtapasztalni a könnyed változást az életedben, várlak a következő programsorozatra. Mert A könnyed változás művészete elérhető számodra is!

A Könnyed Változás Művészete Online Programsorozat

El kellene érni azt, hogy a Nők tényleg szabadon választhassanak a saját életükkel és testükkel kapcsolatban

El kellene érni azt, hogy a Nők tényleg szabadon választhassanak a saját életükkel és testükkel kapcsolatban

A nőiség egy nagyon hosszú, férfiak által dominált korszak után most kihívásokkal küzd. Hogyan álljon az erejébe, hogyan tud az alárendeltség időszaka után az egyenlőség megvalósulni? Hogyan válasszon, éljen, mi tesz valójában Nővé egy nőt? A Nők még mindig nyomás alatt vannak, mert ítéletek össztüze zúdul rájuk és a választásaikra. Valahogy sokan feljogosítva érzik magukat, hogy eldöntsék, hogy egy Nőnek mit lehet, mit kell vagy mit szabad választania. Egyszerűen el kellene érni azt, hogy ezen ítélteket meghaladva, a Nők tényleg szabadon választhassanak a saját életükkel és testükkel kapcsolatban.

A nőiség energiájának megtisztulása

A nőiségünkhöz való viszonyunk attól függ, hogy korábban milyen tapasztalásaink voltak nőként, és milyen ítéletek, nézőpontok, eskük, fogadalmak kapcsolódnak a nőiségünk megéléséhez. Rengeteg önmegtagadás, elfojtás van a nők nagy részében, mert évezredek alatt megszokták, megtanulták, hogy alkalmazkodjanak, beolvadjanak, tették azt, ami a túléléshez, boldoguláshoz szükséges.

A nőiség energiájának a megtisztulását éljük, ehhez pedig szembenézés szükséges. Szembenézés a legsötétebb árnyaiddal, amelyek kísértenek. Erőbe állás, hajlandóság arra, hogy különbözz, megismerd magad, milyen az, aki igazán vagy Nőként.

Ehhez pedig meg kell engedned magadnak azt, hogy Nő legyél. Nem csak testben, de olyan női energiákkal működve, mint a megengedés, kedvesség, szeretetteljesség, lágyság, befogadás.

De a legtöbb Nőben ez nincs meg, mert az erőbe állást úgy próbálja megvalósítani, hogy magát a Férfiakhoz hasonlítja, és férfias eszközökkel, a küzdelem, harc, szembenállás energiájával teremti az önmegvalósítást.

A nőiség fejlődésében egy fontos pillanat az erőbe állás, és átmenetileg minden Nőnek van egy „férfias korszaka”. De fontos azt látni – és aki képes folyamatokat érzékelni, látja is ezt –, hogy ez csak egy időszak, egy korszak. Attól függően, ki mennyire gyors, és hoz könnyedén új választásokat, vagy ragad bele egy-egy helyzetbe. Lehetnek olyan Nők, akik egy egész életet élnek le ebben a férfias működésben, mások néhány hónap, év, évtized után rájönnek, hogy valójában valami másra vágynak. És ez itt a kulcs.

Abba kell hagyni azt, hogy ítélet alapú fix nézőpontokat erőltessen a világ a Nőkre. Abba kell hagyni azt, hogy a külvilág megmondja, mit kell, vagy mit kellene csinálnia egy Nőnek. Lehetetlenség és képtelenség. Minden ilyen ítélet alapú, fix megmondás végtelenül ártalmas, mert MINDEN NŐ MÁSHOL TART A SAJÁT ÚTJÁN.

Vannak Nők, akik még mindig bántalmazó kapcsolatban élnek, alárendelten, férfiuralom alatt, számukra a továbblépés az ebből való kilépés lesz, az erőbe állás által. Vannak Nők, akik számára most Önmaguk felfedezése a kihívás, akik szeretnék megismerni, mit tudnak teremteni egyedül. A szívük vágya nem romantikus kapcsolat, vagy gyermek felnevelése, sőt, szélsőséges esetben egy ilyen helyzetet pont akként élnek meg, ami korlátozza őket, ami szembemegy azzal, amit ők szeretnének. Rájuk van erőltetve valami a világ által, ami az ő személyes, egyéni sorsukban még vagy már nem időszerű.

És azt, hogy mi időszerű számodra, senki nem tudhatja, csak – jó esetben – te magad.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A jövő teremtése Nőként

Az önismeret és a tudatosság erről szól, hogy ismerem magam, az utam, az életem, a múltam, ismerem a jelenem, és ismerem a szívem vágyait, és azért hajlandó vagyok kiállni, felelősséget vállalni és választásokat hozni. Merem azt a jövőt teremteni, amit élni szeretnék. Ehhez pedig egy olyan környezet, társadalom lenne az ideális, ami nem mondja meg, hogy Nőként éppen mit kellene tennem.

Mert a női minőség és a Nő választása szent. A Nő szabadsága és szabad választása szent és nem megítélhető. (Ugyanúgy a Férfié is természetesen, de az alapvetően axióma, hogy a Férfi azt választ, amit akar, a Férfiak ebben nem igazán voltak korlátozva kívülről, egy Férfi legtöbbször Önmagát korlátozza, ha azt éli meg, hogy valamit nem választhat.)

Egy ideális társadalomban tehát nincs megítélve az, ha egy Nő éppen önmegvalósítani akar, vállalkozik, utazik, az erejébe állva, Önmagát megismerve hasznos, értékteremtő tevékenységet végez. De az sem, ha éppen azt választja, hogy a mókuskerékből kilépve megállapodna, és a családra, párkapcsolatára, gyerekvállalásra helyezi a hangsúlyt. És az, hogy egy Nő életében ez mikor következik be, arra nincs szabály, ami előírhatja, és nincs senki kívülálló személy, akinek joga lenne eldönteni és megítélni mindezt.

Azt is, hogy egy Nőnek miért van gyereke, vagy miért nincs. Az egy messzemenően felsőbbrendű és idejétmúlt nézőpont, hogy a nők számára az elsődleges feladat az, hogy gyermeket szüljenek. És amikor egy ország női (testben lévő) vezetője olyat képes nyilatkozni, hogy: El kellett érni, hogy ne azok járjanak jól anyagilag, akik nem vállalnak gyermeket, az egy olyan ítélkező és minden női energiát nélkülöző álláspont, ami valójában nem hogy támogatná a nőiségben lévő kibontakozást, hanem pont hogy korlátozza azt. Jóvá téve azokat, akik vállalnak gyermeket, és rosszá téve mindazokat, akik nem.

Ezzel a megítéltetéssel pedig számtalan nőt bántalmaznak, mert soha nem lehet tudni, hogy egy nőnek/párnak miért van, vagy nincs gyermeke. Van, akinek ez tudatos választása, és van, aki pedig mindent megtenne azért, hogy legyen, mégsem lesz neki. Bármi is legyen az ok, a valódi női energiából történő működésben ez nem esik ítélet alá.

Tehát ahhoz, hogy a nőiség újjászülessen, elsősorban talán arra lenne szükség, hogy mi magunk, nők, kezdjük el lerakni az önítéleteinket és az ítéleteinket. (A nők sokszor keményebb, erősebb ítélkezésre képesek, mint a férfiak.)

A női minőség megtisztulásához tehát ebbe a megengedő, ítéletmentes térbe kell eljutni. Társadalmilag pedig oda, hogy egy nőnek bármilyen és minden választása támogatva van.

Van lehetősége arra, hogy vállalkozzon, dolgozzon, akár a gyermekvállalás szándéka nélkül, és mindezért nem feszítik keresztre, nem ítélik meg, nem lesz kevesebb, alacsonyabb rendű tagja a társadalomnak. Szabadon dönthessen arról, hogy valóban akar gyermeket, és ha igen, azt mikor. És amikor úgy dönt, hogy szeretne (akár egyedül, akár egy Társsal az oldalán), akkor legyen számára és a családja számára biztosítva, hogy ezt nyugalomban, békességben, és nem utolsó sorban anyagi biztonságban meg tudja tenni. Ekkor lesz a gyermekvállalás valódi áldás, és tiszta szabad választás, nem pedig valamiféle kötelező, elvárt norma szerint való működésnek való megfelelés, amit anyagi érdekek, CSOK szabályaihoz való igazodás, kedvezőbb adózás vagy bármi más vezérel.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A női szabadság és szabad választás valódi jelentése

Az egész világon ez most óriási erőket mozgat meg. A női szabadság és a női egyenjogúság, a női önrendelkezés valamiféle fordulóponthoz érkezett. Amerikában az abortuszhoz való jog szabályainak változása, a magyar köztársasági elnök megnyilvánulása, vagy egyébként a világ nagy részén még mindig létező teljes egyenlőtlenség férfiak és nők között, mind rávilágít a kérdés fontosságára.

Az pedig, hogy milyen irányba lépünk most, kulcsfontosságú. Mint minden, ez is egyéni szinten indul. Ami nélkülözhetetlen mindehhez az, hogy a nők egyéni szinten eljussanak odáig, hogy a saját önítéleteiket feloldva, a másoknak való megfelelést, vagy az önmaguk felé támasztott elvárásokat elengedve, megengedjék maguknak és válasszák a szabadságot, és elhiggyék azt, hogy szabadon választhatnak. Nem kell feladniuk Önmagukat, nem kell lemondaniuk a szívük vágyáról, nem kell megalkudniuk.

Ez a fajta megengedés, és az Önmagunkba és a választásainkba vetett hit lesz az, ami átfordítja mindezt. És végül az, hogy megteszed. Élsz a szíved szerint, és megmutatod a világnak, hogy így is lehet, hogy képes voltál rá, megcsináltad. És ezzel talán pont megmutatod egy másik Nőnek, hogy ő is élhet így. Nem kell, hogy ugyanazt válassza, mint te. Nem erről szól ez az egész. Hanem arról, hogy:

Minden Nő választhat a szíve szerint.

És mindeközben nem ítélsz. Nem ítéled meg azt a Nőtársadat, aki mást választ, akinek más a fontos. Nem tartod magad felsőbbrendűnek, nem érezteted vele, hogy alárendelt lenne, csak azért, mert ő máshol tart a saját útján, más a szíve vágya, más preferenciái vannak, máshol tart az életében. Mert egyszerűen

N I N C S  R Á  J O G O D.  S E N K I N E K  S I N C S  R Á  J O G A.

Sem Férfinak. Sem másik Nőnek. Ne vedd be tehát mások felsőbbrendű ítéleteit, de ne is harcolj ellene. A harc még ellenállásban tart, ahol ellenállsod van, ott ítéleted van. Mást nem valószínű, hogy rá tudsz venni az ítéletei elengedésére, mert az emberek az ítéleteikhez ragaszkodnak a leginkább.

De te magad tudd, hogy bármit választhatsz. Belül a szíved mélyén tudd, hogy bármit választhatsz. Nőként nagyobb szabadságod van, mint valaha volt. És hogy mi jelenti számodra ezt a szabadságot, csak te tudhatod.

Ha élnél egy életet gyerek (és akár Társ) nélkül, dolgozva, utazva, egyedül, ha ez a szíved vágya, csináld. Ha szeretnél gyereket, párkapcsolatot, elköteleződést, ha ez a szíved vágya, csináld. És ha szeretnéd mindkettőt, szeretnél a munkádban is és a magánéletben is kiteljesedni, ha ez a szíved vágya, csináld. Mert nem kell lemondj. Itt és most tényleg bármi lehetséges, ha elhiszed, és ha választod. Egy gyerek sem feltétlen jelent akadályt, nem kell hogy beleragadj a lemondások hazugságába.

A valódi szabadság tehát benned születik meg. Amikor elhiszed azt, hogy bármit választhatsz, és elkezdesz lépéseket tenni felé!

Ha hagyod, hogy a külvilág korlátozzon ebben, sikerrel járnak. De ha tudod, hogy senki nem tud korlátozni ebben, senki nem is fog! Mert valójában nem tud.

Legyél ez a szabadon szárnyaló, megengedésben, elfogadásban, szeretetteljességben, de mégis az erejében lévő Nő, aki tudja, hogy milyen nagyszerű dolgokra képes! Ha azt választja, egyedül meghódítja a világot, ha pedig azt választja, Társává válik egy másik nagyszerű embernek (Férfinak vagy Nőnek), és Együtt hódítják meg a világot. Vagy nem hódítják meg a világot, hanem élnek szeretetben, boldogságban, egy örömteli életet, bárhogyan, bárhol, ahogyan és ahol szeretnének. Mindkettejük szabad választása szerint.

Sors vagy szabad akarat? A szív karmikus terhei

Sors vagy szabad akarat? A szív karmikus terhei

A szívben nagyon sok láthatatlan energia, fájdalom, elutasítás, ítélet, harag, bűntudat halmozódott fel. Sok kötés, elutasítás, kizárás, eskü, fogadalom, ítélet kapcsolódik hozzá előző életeinkből, ami egyszerűen korlátoz a szabad választásban, a jelenben a teljesség megélésében.

A hozott nézőpontjaink részben korlátozzák, részben determinálják a választásainkat, ha nem kérdőjelezzük meg őket. 

A tudatosság abban hoz változást, hogy az eddig láthatatlanul, tudattalanul minket irányító nézőpontokat, választásokat elkezdjük felismerni, elismerni, és ennek a tudatosításnak köszönhetően, amikor már látjuk, hogy miben vagyunk valójában, lehetőségünk nyílik arra, hogy megváltoztassuk.

Amit nem tudatosítasz, azt nem tudod megváltoztatni sem.

A karmikus körökből, vagyis az állandóan ismétlődő élethelyzetekből való kilépéshez tehát a tudatosság lesz az az eszköz, ami végül elvezet a tényleges, már a múlt kötése nélküli szabadsághoz. A „Sors” szó használata azonban könnyen elcsábít minket abba az irányba, hogy a felelősséget a választásainkkal kapcsolatban valami láthatatlan erőre fogjuk, amit nem tudunk irányítani.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A karma törvénye az Univerzum törvénye, ami tőlünk függetlenül hat. 

De a választást mi hozzuk, és a múltban is mi hoztuk. Amit tehát ebben az életünkben Sorsnak élünk meg, az az előző életek választásainak karmikus következménye.

A karma maga az ok-okozat törvénye, azt jelenti, hogy minden választásunknak, cselekedetünknek következménye van. Ezen következmények nem feltétlenül egy életben mutatkoznak meg, hanem életeken keresztül átívelnek, mivel az energiák kiegyenlítődésre törekszenek. Minden élethelyzetet mi teremtünk magunk számára, a tudatosságunktól függ az, hogy mennyire tudatosan (tehát tudjuk, hogy mivel, hogyan) vagy éppen tudattalanul.

Karmikus „csomagnak” azt nevezzük, amit előző életeinkből energetikailag hozunk magunkkal. 

A valódi szabadság ezen karmikus energiák, kötések, kapcsolatok elengedésével, kioldásával köszönhet be az életünkbe. Amíg mindez nem történik meg, addig a jelenünket és a jelenben lehetséges választásainkat alapvetően a karmikus terheink és a múltunk determinálják. Avagy a Sors és szabad akarat kérdésköre mindez, hogy mennyire van szabad akaratunk, vagy a Sors diktálja a lépéseinket. Az eddig jelen lévő minták alapján a szabad akaratunk a karmikus erők által korlátozott volt.

Habár sokan azt hiszik, hogy a halál, majd az azt követő új élet teljesen tiszta lappal történő újrakezdést jelent, ez valójában teljesen téves hitrendszer.

Hiszen energetikailag nem törlődik belőlünk semmi a halállal. A testünktől válunk meg, és váltunk ezáltal más szerepet. A lélek ugyanott folytatja ahol abbahagyta, pusztán egy új testben, új környezetben, új lehetőségekkel. De a szembenézések, feladatok addig jönnek, amíg a felszín alatt meghúzódó energiákat meg nem oldjuk, meg nem változtatjuk, át nem transzformáljuk őket. A „rossz hírem” az, hogy nem lehet megúszni, bármennyire is szeretnénk olykor. Még halállal sem úszhatjuk meg, maximum csak időt nyerünk általa és elodázzuk.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Habár mindenkinek szabad választása van az élete során, az emberek jelentős többségénél ez a szabadság valójában leszűkül a karmikus terheknek köszönhetően. Aki karmikusan sok terhet hordoz magával, sok fix nézőpont, eskü, fogadalom, elköteleződés köti, annak a mozgástere jóval kisebb, mint ami lehetne, és a választásaiban ezen karmikus erők dominálnak. Az, hogy kikerülsz-e ezen láthatatlan erők hatása alól, kizárólag a te választásod, ami pedig az elköteleződéseden, éberségeden, tudatosságodon múlik.

Mennyire hagyod, hogy mások lebeszéljenek, kétséget ültessenek el benned, az ítéleteikkel megállítsanak? Mennyire félsz vagy mersz választásokat hozni, mennyi energiát teszel bele, mennyire vagy hajlandó szembenézni Önmagaddal, a saját sokszínűségeddel, fényeddel és árnyékoddal, angyalaiddal és démonaiddal?

Valójában tőled függ minden. Te teremtetted, Te is tudod megváltoztatni. Ez fontos, nagyon fontos hangsúlyozni, úgyhogy leírom még egyszer:

TE TEREMTETTED, TE IS TUDOD MEGVÁLTOZTATNI.

Tehát itt van az ideje, hogy eldöntsd, mit szeretnél valójában, mit jelen számodra az élet, milyen célod van vele, mit vársz tőle? Túlélni akarsz, vagy túlteremteni minden eddigi életedet, és lehetőségeidet megvalósítva egy nagyszerű, boldog életet élni?

Amiben ez az életünk egyedülálló és különbözik talán minden eddigitől, hogy óriási lehetőség van az újrakezdésre. 

Aki hajlandó lelkének tényleg minden árnyával és a múltjának minden elkerülni vágyott élethelyzetével szembenézni, annak számára biztosított a halál nélküli újjászületés lehetősége. Ez lehet, hogy néhány évig kényelmetlen és nehéz élethelyzeteket hoz, de ha most vagy olyan bátor, hogy hajlandó vagy szembenézni és nem akarod megúszni, akkor leteheted a karmikus, életeken keresztül magaddal hurcolt terheidet.

Amennyiben szeretnél még több információt, összefüggést a karmával kapcsolatban, várlak A karma mítoszain túl: Karmaoldás Mesterfokon. 7+1 napos intenzív tudatosság programsorozatra. Részletek és jelentkezés itt lehetséges:

A karma mítoszain túl: Karmaoldás Mesterfokon. 7+1 napos intenzív tudatosság programsorozat

A démoni valóságok felszámolásáról

A démoni valóságok felszámolásáról

Démonai mindenkinek vannak, egészen addig, amíg szembe nem néz velük és le nem győzi őket! A démonok nélküli valóságért meg kell dolgozni. Melós munka. Démonokat pedig nem kívülről küldenek ránk, hanem mi teremtjük őket. Mindig. Mindig. Mindig. Az (ön)ítéleteinkkel.

Amikor erre – saját magamtól – rájöttem, az valami óriási felismerés volt. És többek között ezt sem adta meg nekem az Access. Ezt az egyszerű mondatot, pedig rengeteg pénzt költöttem náluk tanfolyamokra. Nem, helyette volt értelmetlen tisztítómondat, meg démontisztítások. Hogy küldjem vissza a démonokat egy másik valóságba. És én használtam becsülettel, és egy darabig jobb is lett.

Azonban mindez nem húzta ki a probléma gyökerét. Nem oldotta fel a VALÓDI okokat. Szóval mentem az újabb tanfolyamra, hogy azon újabb eszközöket kapjak. És ezt játszhattam volna a végtelenségig, életem végéig tartó függőséget teremtve tisztításoktól, személyektől, tanfolyamoktól, rendszerektől.

Mindez az én utam volt, és nem bánom. Úgy nézek rá, mint befektetésre. Az elmúlt 10 évben magamba és a jövőmbe fektettem. Mert pontosan tudom, mit akarok, és az Élet megmutatta, mi szükséges hozzá. Felszámolni a démoni valóságomat. De a legnehezebb lépéseket egyedül kellett megtennem. Bár vezetve voltam. Csodálatos, bennem bízó tudatos entitások által, akik nem mondtak le rólam akkor sem, amikor a legnagyobb démoni pokolban mászkáltam. Éveken keresztül.

Az igazság az, hogy amikor – kívülről – a legsikeresebbnek látszódtam, a legmagasabban voltam, akkor voltam a legnagyobb, legerősebb démoni térben. De az út része volt mindez. Szembesülni végül azzal, hogy én magam teremtettem őket. És igen, alapvetően azzal, hogy kiadtam az erőmet másoknak… És MINDENKITŐL, akinek kiadtam az erőmet, mert démonizáltam azt, lehetőségem volt visszavenni. És én éltem ezzel a lehetőséggel.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A démoni valóságom felszámolásának titka az volt, hogy megengedésbe kerültem az erőmmel, és ezáltal a nagyságommal.

Piszok nagy meló volt… És ami IGAZÁN átfordította mindezt, arra egyedül jöttem rá. Nem nagy tanfolyamokon, nem nagy facilitátorok által. Nem. A nagy facilitátorok nem mondták ki számomra soha a teljes igazságot. Talán azért, mert nem akarták, talán azért, mert ők maguk sem tudták, talán azért, mert tudatosan vagy tudat alatt nem engedték meg, hogy nagyobb legyek náluk. Az Önmagamként létezésnek korláta volt. És ahogy szembesültem ezekkel a korlátokkal, kiléptem. Mert én TÉNYLEG választottam azt, hogy Önmagam leszek. Kerül, amibe kerül.

Az szünteti meg a démonaidat, ha feloldod az önítéleteidet.

Ha tiszta szívből szereted magad minden porcikáját, minden energiamorzsáját. Ha elfogadod azt, aki vagy, bárki is legyél. Ha tudod tiszta szívből elismerni magad. Ha megnyitod a szívedet, ránézel a benne lakozó fájdalomra és végre kiengeded. Hogy a fájdalmat, megtagadást, ítéletet, szégyent, elutasítást végre fel tudja váltani az öröm. Nem, nem valami felszínes, mézes-mázos látszat öröm, hanem valami sokkal mélyebb, erősebb, nagyobb és tisztább öröm, a múlt hatása alól felszabadult, a jelenben Önmagaként létező, és a jövőjét tudatosan teremtő személy tiszta öröme.

A szív tiszta energiája nélkül, a tiszta szeretet ítéleteket feloldó energiája nélkül NEM lehetséges a démoni valóságok felszámolása.

Mert démona annak van, akinek ítélete van. És ezeket az ítéleteket nem a tisztítások oldják fel magukban. Nem. A tisztítások kevesek hozzá. SZERETNED KELL MAGAD! És mivel az Access nem tud elvinni ebbe a térbe, valójában nem tud megoldást kínálni a démoni valóságod végleges felszámolására sem.

Ezért volt kulcsfontosságú erejű A Szívtudatosság ébredése programom. Ott született meg mindennek az alapja, ott kaptam a felismeréseket, akkor jutottam el ide. Egyedül. Ekkor már 9 hónapja jártam a saját utamat, Access nélkül. De a szívhez kapcsolódó tudatos entitásokkal. És szinte éreztem az örömüket, amikor ide megérkeztem, mintha kiszakadt volna belőlük, hogy végre…. És ezzel beért volna majdnem egy évtized láthatatlan munkája számukra is.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Az önfeloldozás, önmegbocsájtás, önszeretet és az fordította át végül bennem mindezt, hogy egy eszméletlenül intenzív folyamatban ráláttam, mindent én magam teremtettem, minden az én választásom volt. Az átkok, amik az életembe érkeztek, a saját önátkaim következményei. Másoknak azért lehet hatalmuk felettem, mert én megengedtem. Az erőmnek azért nem vagyok 100%-ban birtokában, mert valaha kiadtam, átadtam, lemondtam róla. És mindezeket az ítéletek tartják fenn, amiket valaha elhittem, amiket valaha én magam teremtettem.

Minél nagyobb az ereje valakinek, annál több démont tud teremteni. Azért, mert annál nagyobb erővel tud Önmaga ellen fordulni.

Nem halandzsázni kell tehát értelmetlen tisztítómondatokkal és démontisztításokkal, hanem végül Önmagunk lényének esszenciáját elfogadni, megbékélni saját magunkkal. Ha rálépsz a szív útjára, és a tiszta szeretet energiáját éled és működteted, elkezd ez a változás a te életedben is megvalósulni.

8 év kőkemény munkája van nekem ebben. Nagyon messziről indultam. De ha ügyes vagy, Neked már nem lesz ennyi idő. Viszont a magaddal való szembenézést nem úszod meg. Az energetikai útvonalat leírtam. De az út végül mindenkinek egyénileg változó.

Azzal kell szembenézned, aki vagy. Akivé váltál, a múltbeli választásaid által. Minden választás felülírható egy új választással. De nem mindenki hajlandó ennek a változásnak megfizetni az árát.

Te döntöd el: Megúszni akarod, vagy odateszed magad, megdolgozol a változásért és megváltoztatod az életed. Nem csak a jelenedet, de a jövődet is. A lehetőség adott, “csak” a választásod és a tetteid kellenek hozzá.

Sok sikert és bátorságot mindehhez! Teremtsünk egy új teret, egy új valóságot a szívtudatos, Önmagukat ítéletmentesen elfogadó személyekkel és ennek a térnek az entitásaival!

 

Nincs már hatalmad fölöttem

Nincs már hatalmad fölöttem

“Nem akartam soha, hogy egy újabb őrült Nő legyek az életedben….” Ma kimondtam. Végre. És habár még csak az első lépés volt, a kezem a kilincsen, és belépek. Sötétség borul rám, lassan 10 éves árnyak jönnek szembe velem a feledés homályából felszínre törve. Ne fogjam rá – tör fel bennem, de mégis, évek óta először akkor miért pont most gondolok rá újra?

Mintha egy meg nem született gyermeket akart volna megölni. Valaminek a csíráját, magját, amit még én sem láttam magamban, nemhogy éltem volna. Nem tudott róla, de engem akart. Az életemet, a szerelmemet, a jövőmet. A lényem esszenciáját. És mutatott egy utat, ami figyelmeztetett arra, hová juthatok, ha beleesek az ő hibáiba…. Épp emiatt visszafogtam magam. Még így is sok voltam, ezért nem tűnt fel egészen mostanáig. Simán elég lehetne már az is, ahová eljutottam, de nem elég…. Menni kell tovább, a végére kell jutni.

Szóval újra veled találtam magam szembe. Hogy végre ennyi idő után teljesen túllépjek mindenen, amivel beárnyékoltad az életem. És hogy kimondjam neked végre, igen, közöd van ahhoz, hogy nem mertem teljesen Önmagam lenni.

Te voltál a rettegett példa. Amit el kell kerülni. Hogy hová lehet eljutni, ha elszállok, ha rossz választást hozok, ha nincs biztosítókötelem. Rettegtem, hogy azzá válok, akivé te váltál.

De ez a rettegés meggátolt abban, hogy megmutassam magam a Férfinak, akit szeretek. A Férfinak, akit el akartál venni tőlem. Hiszen nem végezhetem úgy, ahogy Te…..

A lényem esszenciáját támadtad, akartad, félted. És fordítottad ellenem a legnagyobb őrületedben is. És elérted azt, hogy majdnem egy évtizedig rettegjek ettől az esszenciától. Attól a kincstől, ami egyébként Isten áldása, és a legnagyobb értékem kellene, hogy legyen. Bepiszkítottad. Elhitetted velem, hogy szégyellnem kell és menekülnöm kell tőle…

De már nem fogok tovább.

Érzem, hogy az elfogadása felolvasztja a falakat és eltűnnek az évezredek óta jéghideg fagyként kísért börtöncella kapui. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, nekem kellett eljutnom ide. Az Ő feloldozása csak az én feloldozásom után tudott elérni hozzám. Hogy végre kiléptem a sötétből és megláttam a fényemet…. És elkezdtem annak látni a kincset, ami valójában. És nem annak, aminek oly sokáig hittem….

Az önfeloldozásig eljutni bátorság kell… Merni ott állni lelkileg lecsupasztíva, már nem rejtőzve, az Önmegadás alázatában.

Vagyok, aki vagyok….

Ha szeretsz, az is rendben van. Ha elfutsz, az is rendben van. Nincs már hatásom arra, milyennek látsz. Bíznom kell, hogy a szíveddel látsz. És meg kell látnom nekem is a szívemmel Önmagam….

Hogy ami a legnagyobb átoknak tűnt, végül tényleg a legnagyobb áldássá váljon.

Összetett kézzel mondok köszönetet az Égnek, hogy elvezetett idáig. Megőrülés nélkül. És igen. Ha eddig nem történt meg, amitől a legjobban féltem, ezután már nem fog. Ennek a magabiztossága pedig átfordítja a Sors kerekét és könnyebb léptekkel indulok tovább….

Nem egy újabb őrült Nő vagyok az életedben. Hanem az a Nő, aki véghezvitte a lehetetlent, és csodákat teremt.

A zsenit az őrülttől sokszor csak egy nagyon vékony hajszál választja el egymástól. De én milliméter pontosan kiismertem a határaimat. És nem lépem át ezt a határt!

Megismertem. Elismertem. Visszavettem az irányítást.

Nincs már hatalmad fölöttem.

Szerelem a filmekben – Bridgerton család sorozat: Szerelmi mintákon innen és túl

Szerelem a filmekben – Bridgerton család sorozat: Szerelmi mintákon innen és túl

Évszázadokon keresztül a szerelem energiájának ábrázolása összefonódott a szerelemben megmutatkozó női-férfi ellentétekkel, harccal. Gondoljunk Rómeó és Júliára, akiknek a családja vívott harcot egymással. A szerelem harccal, szenvedéssel, nehézségekkel való összekötése nagyon jól mutatja a férfi és női minőségek saját magukkal való harcát.

Megnéztem a napokban a Netflixen a Bridgerton család második évadát. Néhány gondolat felszínre jött bennem vele kapcsolatban, meg úgy általában a szerelemmel kapcsolatban is.

Harc ott van, ahol nincs szeretet. Amikor a lélek fájdalomban van, nem tud tisztán szeretni, így falakat emel, védekezik, harcol, alapvetően saját magával, és ezt kivetítve azzal, akit valójában nagyon is szeret.

A lélekben megragadt szerelem fájdalom folyamatosan rakódik egymásra, és eskük, fogadalmak, nézőpontok megszilárdításával karmikus kapcsolódásokat teremt. Egyik életben tőlem vesznek el valamit, a következőben pedig én magam veszek el, pont attól, akit “elvileg” szeretek.

Aki győzni akar a szerelemben, az valójában veszít. Aki képes abbahagyni a harcot és megadni magát a szíve tiszta érzéseinek, csak az tud nyerni.

Érdekes volt látni, ahogy a sorozat alapkonfliktusát immár két évadon keresztül a férfi főszereplő saját apjával kapcsolatos élményei, sérülései adják. A férfi lélek sérüléseiről keveset beszélünk, pedig szükséges lenne. A férfi lélek sérüléseinek feloldása nélkül a szerelem energiája nem fog tudni megtisztulni sem, de ez a másik irányban is érvényes, a tiszta szerelem képes begyógyítani a lélek legmélyebb sérüléseit is.

Az, hogy a Nő hogyan reagál a férfi lélek sérüléseire, kulcsfontosságú. Önmagában már az is, hogy észreveszi-e? Nagyon sokszor csak a felszínt látjuk. Hogy a másik így vagy úgy viselkedik. Nem értjük, miért vannak falai, miért utasít el, miért mond valamire igent, másik dologra nemet. A falak, amiket egymás felé emelünk, nem engedik, hogy a lelkünkkel kapcsolódjunk, és meglássuk a másikat annak, aki valójában.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A női lélek is önáltatásokban, hazugságokban, lemondásban ragadt. A harcos női amazonok zsákutcáját mutatja a női főszereplő saját magával való harca. Amikor Önmagát győzködi, az Önmagával és az érzéseivel való szembenézés hiánya egy önpusztító folyamatot indít el.

A szív harcol az ésszel. A női minőség a férfi minőséggel. A belső boldogság a külső társadalmi elvárásokkal, megfeleléssel. Igazából ez így van már egy jó ideje, azonban itt az idő arra, hogy mindez megváltozzon.

Megszoktuk, hogy menekülünk Önmagunk, az érzéseink és a szerelem elől. Mintha veszélyes lenne. A menekülés végül újabb fájdalmat, és az érzéseink mélyre temetését eredményezi, elszakítva a szívünktől és azoktól a lehetőségeinktől, melyek pont a szerelem által válnának lehetségessé. Az örvény így egyre nagyobbá válik, és lelkünk állandósul a fájdalmak valóságában, elhitetve Önmagával, hogy ennek kell lennie és nincs más lehetősége.

Az egyik legnagyobb szerelem hazugságok közé tartozik a tiszta szerelem szenvedéllyé alacsonyítása, a szenvedély, mint a szenvedés forrása, aminek köszönhetően a szerelem és a szenvedés közé nagyon gyorsan egyenlőségjel került.

A szerelem, mint harc valódi oka a szerelemhez fűződő karmikus, életeken keresztül gyűlő fájdalmak, elutasítás, harc energiájának felgyülemlése.

Könnyebb elhinni a hazugságokat, mint szembenézni a szívünk igazságaival. Az ebből való kilépés tehát nincs szembenézés nélkül, a fájdalmak feloldódásával pedig megnyílik a lehetőség a szerelemben lévő öröm és boldogság megélésére.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A sorozat végén a feloldozást a gyermekből hirtelen felnövő éber és szívére tisztán hallgató Női minőség bölcsessége hozza el. Ez a női minőség pedig minden Nőben ott van, csak meg kell engednünk, hogy megmutatkozzon. Saját magunkat kell felemelnünk, felszabadítanunk mindehhez.

Ahogy korábban írtam erről, a Nő a kapcsolat katalizátora, tehát minden eddigi berögzült és tanult sémából kilépve bizony mernünk kell Nőként meghaladni magunkat és a szívünkre hallgatni. Ez lesz az, ami kiemel az eddigi működésekből és áttranszformálja a lelkünk mélyére temetett energiákat.

A romantikus sorozatok azért népszerűek, mert a szívünk mélyén szurkolunk a szereplőknek, hiszen a szívünk mélyén mi magunk is vágyjuk a boldogságot.

A szívünket választani és a szívünk valódi érzései alapján választani azonban azzal jár, hogy meghaladjuk saját magunkat, és nem hagyjuk, hogy a múltban megélt tapasztalások kerekedjenek felül a jelen érzésein.

Férfi és Nő Egysége új valóságot teremt, ehhez pedig a szerelem, mint az egyik legerősebb transzformációs energia óriási hozzájárulás. A szerelem Egységbe emelő ereje olyan, pillanatnyilag még ki nem aknázott lehetőségeket tartogat, ami Férfi és Nő számára egyaránt elérhető és választható, hogy meglássuk, mire is vagyunk képesek a harcot meghaladva, immár Egységbe forrva. És talán eljön az idő hamarosan, amikor több olyan film készül, ami már ezt az új valóságot mutatja meg.

Ha érdekel a szerelem energiájának megtisztítása és az lehetősége, ajánlom szeretettel az Egységbe emelő szerelem előadásomat és tisztításokat: Egységbe emelő szerelem

A félelmek meghaladása és a magabiztosság megteremtése

A félelmek meghaladása és a magabiztosság megteremtése

A félelem az életünk természetes része, nem ellenállni kell neki, vagy kizárni az életünkből, hanem ránézni, hogy mi is rejlik mögötte. Van, hogy a félelem pusztán éberséget ad, a probléma akkor van vele, ha beragasztja az életünket, megállít a választásainkban.

A félelem elengedésének kulcsa az erő visszavétele. Aki az erejében van, és aki a tudásában van, az nem fél.

Ha félelmed van, olyan mértékben, hogy az hat rád és a választásaidra, akkor ott valamit nem ismersz el magadról, erőhiányban vagy, és nem élsz valami olyan képességet, nem használsz valami olyan tudást, amit ha élnél, használnál és erődben lennél, akkor nem félnél.

Az a személy, aki az erejében van, tudásában van és éli, használja a képességeit, abban nincs félelem. Mert tudja, hogy bármit képes kezelni, bármilyen helyzetet képes megoldani. Ez a „képes vagyok rá” élménye. Ez az erőben levés élménye, energiája, hogy erős vagyok, így senki nem erősebb nálam. Megvan az az eszköztáram, hogy ha bárki bármit akarna tenni velem, bármilyen helyzetben találom magam, ott azt képes vagyok megoldani.

Nem tudom, hogyan, de nem kell tudnom, hogyan. Ez a nagyon erős magabiztosság, mondanám hitnek, de a hitnél erősebb. Ez már inkább tudás. Számomra a tudás a hitnél olykor erősebb, bár aztán van, amikor már a hit visz tovább.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A magabiztosság számomra a tudáshoz kapcsolódik.

Tudom azt, hogy képes vagyok rá, és ennek a megélése fog egy nagyon szilárd energetikai alapot és belső stabilitást teremteni az életemben. Ez írja felül a kétséget, és ha nincs kétséged, akkor egységben vagy. Ezek így függnek össze, belső stabilitás nélkül nincs egység.

A belső biztonság tudása, hogy a biztonság forrása bennem van. Miben? A képességeimben, az erőmben, az éberségemben és a választásaimban. Ennek a sziklaszilárd tudása lesz a belső stabilitásod alapja. Hogyha ezt éled és használod, és ez a valóságod, akkor nem fog sem a munkától, sem a pénztől, sem a párodtól, sem bárki mástól függni az életed, akkor tudod azt, hogy amit te választasz, azt meg tudod teremteni. Kérsz éberséget, hogy merre indulj, mit válassz, mit tegyél, hogyan és egy folyamatos, dinamikus, könnyed teremtésben és választásban leszel. Ez az, amiről sokat beszélek, az éberség alapú választások. Az éberség alapú választásoknak az erejét ez a magabiztos tudás adja.

Mi az a magabiztos tudás, amit most elismerhetsz, és mostantól kezdve élhetsz?

Ha még nem érzed ezt a magabiztosságot, akkor kezdd el kiépíteni. Hogyan tudod kiépíteni? Úgy, hogy elkezdesz választásokat hozni, és a választásaid eredményét követed, elismered magad, a sikereidet, eredményeidet és ezt az elismerést beépíted saját személyiségedbe, működésedbe, lényedbe.

Ezzel tudsz túllépni a félelmeken és egy félelem alapú valóság helyett egy éberség és választás alapú valóságot teremteni. Az éberség alapú választást, ha megszokod, az óriási magabiztosságot, belső stabilitást és annak a sziklaszilárd tudását tudja hozni az életedbe, hogy nem kérdés, hogy bármit meg tudok teremteni, amit szívből választok, képes vagyok rá, és ebben lesz egy végtelen könnyedség, felszabadultság, dinamizmus.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Ahhoz, hogy ez a belső stabilitás, magabiztosság kialakuljon, az erőtlenség hazugságán kell túljutni. Az erőtlenség mindig hazugság.

Választod-e most azt, hogy visszaveszed az erődet, minden olyan erődet is, amit valaha kiadtál, bármelyik térben, időben, dimenzióban, előző életben, ebben az életben? Nézd meg, kinek adtad ki, miért adtad ki, mi volt itt az alku, csere tárgya, vagy netán megfélemlítés.

Hány képességedet adtad ki, mert megfélemlítettek, mert zsaroltak, mert megfenyegettek? Ilyenkor, nagyobbá teszel mást, vagy azt éled meg, hogy nincs választásod, tehát megakadásokat teremtesz. Mindenhol, ahol kiadtad az erődet másnak, vagy kicsalták, most választod-e, hogy visszaveszed? Mindenhol, ahogy átadtad a képességedet, megfélemlítettek, és ezzel energiát adtál a félelemnek, ezt most visszaveszed-e?

Választod-e azt, hogy nem adsz több energiát a félelemnek, és visszaveszed az erődet. Senki nem erősebb nálad. Az erővisszavétel egy fontos lépése ennek a belső magabiztosságnak.

Mi kellene ahhoz, hogy megengedésbe kerülj a saját erőddel, és könnyedséget élj meg a saját erőddel? Választod-e most a könnyedséget a saját erőddel és a megengedést is? Megengedés, elfogadás. Elismered-e azt, hogy erős vagy? Ennek tudatosítása fog egy stabil magabiztosságot teremteni az életedben. Kérd, válaszd, ismerd el és kezdj el élni egy félelem nélküli, magabiztos életet!

Részlet A belső biztonság, a félelmen túli valóság megteremtése előadásomból, ami elérhető itt. Készült az előadás anyaga alapján egy táblázat A félelem meghaladásának folyamatáról és az éberség alapú választások megszilárdításáról. Ezt elérhetővé tettem mindenki számára, hogy segítsen a kollektív félelem alapú valóságból való kilépéshez és annak meghaladásához a legtöbb ember számára. Használd sikerrel!

A belső biztonság, a félelmen túli valóság megteremtése előadás_Táblázat

A Biztonság előadássorozat pedig folytatódik Az érzelmi biztonság, a fájdalmon túli valóság megteremtése és A pénzügyi biztonság, az anyagi instabilitáson túli valóság megteremtése előadásokkal. Ha szeretnéd a stabil magabiztosságot megteremteni az életedben, várlak rá szeretettel!

Önmagad rosszá tételének feloldása és az önszeretet

Önmagad rosszá tételének feloldása és az önszeretet

Egy nagyon intenzív megújulás folyamaton vagyok túl. A megújulás mindig Önmagunk felfedezésére hív, és amikor saját magaddal szembesülsz, valahogy automatikusan kapcsolnak be ellenállások és félelmek, valamint rosszá tételek. A változás és a változtatás egyik legnagyobb akadálya az, hogy rosszá teszed magadat azért, aki vagy.

Észrevettem, még néhány héttel ezelőtt is, amikor azt vizsgáltam, mi működik számomra? Általában nem érdekel, más mit és hogyan csinál, de valahogy érdekes volt – utólag persze – amikor felfedeztem, hogy az Önmagammal kapcsolatos kételyek, el nem ismerés, ellenállás miatt elkezdtem azt nézni, más hogy csinálja. De ami másnak működik, az nekem nem fog.

Furcsa volt, mert ahhoz, hogy választani tudjak és el tudjak indulni, meg kellett állnom és meg kellett vizsgálnom, minek ellenállok, mit nem ismerek el magamban, mit ítélek meg magamban. Igen, még nagyjából 10 év önképzés, belső munka után is felfedeztem önítéleteket és olyan dolgokat, amiket el akartam rejteni magam elől…

Megállás és szembenézés. Ilyenkor mindig erre van szükség.

Majd arra, hogy feltegyük a kérdést, de miért is ellenállok, minek is ellenállok valójában? És amikor feltettem a kérdést magamnak, gyorsan rájöttem, hogy önmagam legtisztább esszenciájának, annak a magnak, ami igazán én vagyok, a legnagyobb képességemnek, amibe ha beleállok, pont azzal válok Önmagammá. 100%-ban.

Ezt a tiszta esszenciát, igazi egyediséget, a különlegességünket ítéljük meg a legjobban és rejtenénk el. A másságunkat. Hogy igen, lehet, hogy mindenki így csinálja, de nekem úgy működik. És ez nem rossz!

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Az elmúlt egy évem legnagyobb kihívása ez volt, felfedezni és elismerni ki vagyok én és mi működik valójában számomra. Mit tudok én, kivé váltam, és a lényemmel és a tudásommal milyen változást tudok teremteni, miközben mindennek átadása számomra is örömet okoz. Igen, még akkor is, ha ez teljesen más, mint ami máshonnan jön, talán meghaladja a trendeket, utat mutat valahová, ami még nem létezik.

Bizonytalanság abban, hogy lehetek-e ennyire más? Ennyire különböző, ennyire újszerű, ennyire Önmagam? Majd a megengedése mindennek. Az az átható, ellenállásokat feladó megengedése, hogy igen. Mert végülis ez nem rossz.

A másság nem rossz, a különbözőség nem rossz. Ha Önmagad vagy, nem rossz.

És persze mutatja az Élet… Hogy mire vagyok képes, milyen intenzív változásra gyorsan és hatékonyan. Nem biztos, hogy mindenkihez kell szóljak, de aki megérkezett oda, hogy be tudja fogadni azt, amit tudok, annak katalizátorként tudom beindítani az életét.

Valami mélységes önfeloldozás, amikor eljutsz ide és megengeded magadnak. Hogy végeredményképpen akár még szeretheted is azt magadban, amit eddig elkerültél, rosszá tettél, vagy mások rosszá tettek benned.

És amit a leginkább megtanultam az elmúlt 6-7 évben az talán az, hogy ahol a legnagyobb képességed és kincsed rejlik, ott voltál a legtöbbször, legtovább és legjobban rosszá téve, ütve, megítélve. A legtöbb fájdalmad, ellenállásod, esküd, fogadalmad ott van.

És ahhoz, hogy hozzáférj ehhez a benned rejlő kincshez, végül ezeken kell túljuss. Leszedve a lakatokat, amikkel elzártad magadtól, szembenézve a hazugságokkal, és ellene menve az akár évszázadokon keresztül megszokott saját működésednek. Amikor mész az árral szemben, hogy felszabadítsd a lelkedet. És ez a szabadság végül felszabadítja az életed.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Az Önmagaddal való harcnak csak te magad vethetsz véget. És ha választod ezt a békét, megmutatkozik a lényed nagyszerűsége. Ez a tiszta elfogadás és önszeretet az első lépés a felemelkedéshez és ahhoz, hogy miután megújítottad a saját magaddal való kapcsolatodat, a másokkal való kapcsolataid is megújuljanak.

Ha Egységbe jutsz Önmagadban, végül Egységbe jutsz másokkal és a világgal is. Minél erősebb vagy, annál nagyobb ellenállásaid lehetnek saját magaddal szemben. Annál nagyobb erőt kell igénybe venned a feloldásához. De ha elköteleződsz emellett és választod, végül felszabadul a lelked. És megérkezel.