Mostanában egyre többször kérdezik tőlem a Hölgyek, így összefoglaltam az elmúlt három évem részben személyes, részben mások története által megerősített tapasztalásait. Mert hiszek abban, hogy ha megértjük egymás működését, különbözőségünket tiszteletben tartva kevesebb konfliktussal fogunk szembesülni, és könnyebben megtaláljuk az utat egymáshoz.

1. Mert fél

A Férfi természetesen erős, bátor és nem ismeri a félelmet, a világért sem állítanám az ellenkezőjét, de azért mégis, olykor előfordulhat, hogy ez áll a menekülése mögött. Csak a Férfi nem az erdőből előrontó sárkánytól fél, hanem sokszor a „jó dolgoktól”. Például fél szeretni. Úgy igazán, azzal a teljes önátadással. Hogy a szerelemről már ne is beszéljek. Fél, mert megsebezték már korában, fél, mert egyszer-kétszer-sokszor szeretett már, és hozott fogadalmakat, hogy soha többet. Fél, hogy újra összetörik az Ő erős szíve. Igen. Valójában Tőled fél. Hogy Te fogod összetörni.

2. Mert félt

Azt csak a legritkább esetben vallja be, hogy fél. Azt se sűrűn, hogy félt, de azt érezheted. A féltés alapja a törődés és a gondoskodás vágy. Az, hogy jót akar neked, biztonságban akar tudni, nehogy bajod essen. De a féltés is a félelem egyik formája, csak bújtatottan jelenik meg.

Ha úgy érzi, hogy az életed vele nehezebb lenne, mint nélküle, inkább elmegy. Ami ilyenkor nehéz, hogy nehezen látják a női nézőpontot, és hogy ami számukra akadály vagy nehézség, az számunkra nem. De hogy elkerüld nőként az önhibáztatást, tudnod kell, a Férfi inkább lemond rólad, csak hogy biztonságban tudjon. Van, hogy pont ezzel bizonyítja, hogy szeret. Agyrém erről a női oldalról, de attól még igaz.

3. Mert nem engedi meg magának a boldogságot

Az önsorsrontó mechanizmusok egyik legfőbb szereplője, hogy az a fajta gondoskodás és törődés, ami minden Férfiban zsigerileg benne van, abban nyilvánul meg, hogy sok mindenki mást, így téged is maga elé helyez. A te boldogságod fontosabb neki a saját magáénál. Ha azt érzi, nem tud rólad gondoskodni, akkor inkább azt mondja, legyél boldog mással. Azt érzi,nem elég jó hozzád, hogy kevés lesz neked. A szeretet kinyilvánításának furcsa formája ez, és ilyenkor nehezen értik meg a férfiak, hogy de basszus én veled vagyok boldog, ne küldj máshoz. Igenis hidd el, hogy boldog lehetsz, engedd meg magadnak, hogy boldog lehetsz. Hogy boldogok lehetünk. Együtt. Ez idő, míg ebbe a Férfi megérkezik.

4. Mert terhei vannak, és azt nem akarja rád tenni

A Férfi úgy gondolkodik, hogy ha a munkájában, az Életben nehézsége van, akkor előbb azt rendbe rakja, és majd utána jöhet a magánélet. Ez a nézőpont „csak” két helyen hibázik: Hozott már olyat az Élet, hogy ez a rendrakási időszak „cseppet” elhúzódott. Illetve a legtöbbször a Férfi egyedül nem nehezen oldja meg a dolgait. Nem azért mert béna, ügyetlen vagy alkalmatlan lenne rá, hanem a teremtés furcsaságaként az Élet sokszor így mutatja és tanítja a Férfit, hogy a Nővel Együtt minőségileg más, értsd: könnyedebb, viccesebb, nagyszerűbb életet tud teremteni, mint egyedül.

5. Mert nem tudja, mit szeretne

Vannak olyan időszakok a Férfi életében, amikor nem látja az irányt. Egyszerűen nem tudja, mit szeretne, és ilyenkor nem tudja felelősségteljesen választani a Nőt. Ebben az időszakban úgy tudsz neki segíteni, ha segíted az „irányba állását”. Hogy mi az, ami őt Férfiként kiteljesíti (nem, nem a párkapcsolat!), amiben örömét leli, amiben meg tudja élni az aktív teremtő erejét.

6. Mert nem hiszi el, hogy amit szeretne, az valóra válhat

Ha már megvan ez az „irányba állás” akkor a hiteddel tudod segíteni. Mert sokszor egyszerűen nincs benne a Férfi világában, hogy az, amit megálmodott, valóra is válhat. A Férfi álmát a Nővel Együtt váltja valóra, a két minőség Együtt adja a teremtés Egységét és Csodáját. Számtalan jó dolog nem szerepel, nem kézzelfogható a Férfi világában, így idő számára, hogy elhiggye, hogy a vágya ténylegesen megjelenhet az életében. Hogyan tudod erősíteni a hitét, amivel hozzásegíted, hogy egy másik valóságot teremtsen Önmaga – és ezáltal kettőtök – számára?

7. Mert megszokta a nehézségeket

Mikor találkoztok, a Férfi valószínűleg már megszokta a nehézségeket és azt, hogy harcolnia kell. Ha az életed minden napján már évek óta sárkánnyal küzdesz, elég nehéz elhinned, hogy más is lehetséges. A Nő ilyenkor alapvetően ennek a „másnak” a lehetőségét hordozza és képviseli. Ha oldani tudod a nehézségekhez, a fájdalmakhoz, a szenvedéshez való ragaszkodásban, akkor idővel ez is változhat. Hogyan tudod könnyebbé tenni az életét?

8. Mert átverték, kihasználták, manipulálták a nők

Számos Férfi volt nők által manipulálva, kihasználva. Tudom, Nők is férfiak által, de az most nem témája jelen cikknek. Oda-vissza bántottuk már egymást, a kérdés most az, ki hagyja abba előbb? A nők azon panaszkodnak, hogy a Férfi nehezen nyílik, de ebben felelősségünk is van. Azért nyílik nehezen, mert volt, amikor nyílt és sebeket szerzett, így ennek is felül kell íródnia. Az ilyenfajta emlékek ellenszere pedig a manipuláció mentes, teljesen tiszta és elvárások nélküli önzetlen gyógyító szeretet, elfogadás és türelem. Tudod-e úgy szeretni, hogy nem vársz el tőle semmit? (TÉNYLEG semmit…)

9. Mert nem tudja, hogy lehet, és hogyan lehet őszinte veled

Pont azért, mert átverték, megszokta, hogy olykor ferdít a valóságon. Nem azért mert rossz, csak ez tűnik egyszerűbbnek. Persze ha kell, megtudod az igazat. De ez is egy különös tanulási folyamat része, amihez kell egy tágas megengedő tér, hogy tapasztalja: igen, lehet veled teljesen őszinte. A férfiak sokszor azért feszegetik a határainkat, mert ezzel tanulják a működésünket. Szabad és kell is határokat szabni, hogy mi működik neked. De adj neki időt és elfogadásoddal segítsd, hogy megnyílhat feléd, bízhat benned.

10. Mert a Nő üldözi

Tudom, hogy te nem. Vagy csak egy kicsit. De tényleg fontos erre ránézni: minél inkább AKAROD, Ő annál inkább menekül. Ne akard. Tudom, könnyű ezt mondani, és nem mindig könnyű megtalálni az egyensúlyt abban, hogy hogyan tudsz úgy adni, hogy az habár olykor feszegesse a határait, ne legyen durva nyomulás. Az érzelmek kinyilvánítása fontos, de nem kell állandóan. Sokkal kevesebbszer, mint azt gondolod.

11. Mert ez a könnyebb út

Elmenni könnyebb, mint maradni. A férfiak számára a szabadság olykor sokkal fontosabb, mint a nőknek, és a szabadságot a függetlenségükben (is) kívánják megélni. Azt hiheti, ha elköteleződik, akkor megfosztod ettől a szabadságától. Hogyan tudod megmutatni neki, hogy melletted és veled Együtt is lehet szabad? A kettő nem zárja ki egymást. Jó esetben.

12. Mert ezt szokta meg

Választásaink nagy részét a múltunk, nézőpontjaink és a megszokásaink határozzák meg, ahelyett, hogy ránéznénk, hogy pillanatnyilag mi működik nekünk. A megszokásból kitörni bátorságot igényel, pedig a próbákat is sokszor azért kapjuk, hogy legyen lehetőségünk másképp választani, mint eddig. A Férfit a Nő inspirálja, hogy kitörjön a megszokásaiból. Igen Te is. Észrevetted és elismerted, amikor ÖNMAGÁHOZ képest másképp működött, mint eddig?

13. Mert szüksége van arra, hogy egyedül legyen

Ez egyszerűen a Férfi működés része. Fogadjuk el. Ha megadjuk számára az egyedüllétet, feleslegessé válik a menekülés. Teret adni és a teret tartani, változtatni – passzívabb női minőség, amit gyakorolnunk kell. Nem kell persze, csak érdemes. Ha szeretnénk összehangolni a működésünket.

+1. Mert szeret futni

Ez lehet hogy csak nekem vicces. 😀 Illetve csak azok értik, akik futót szeretnek. Ultrafutók előnyben. 😉

A lista korántsem teljes. A Férfi menekülése mögött alapvetően múltbeli minták és sérülések állnak, amelyek megváltoztatásához az elsődleges gyógyító erő a tiszta szeretet áramoltatása. Ne vedd magadra az ő működését, ne érezd magad hibásnak, az esetek 99%-ában nem rólad szól. Szeresd és mutass számára ezzel új utat. Hívd egy új világba, új utakra, új lehetőségekbe. Választania persze neki kell, és nem mindegyik Férfi fogja. De az invitálás csak rajtad múlik.

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Író, Access Bars®-, Facelift®- és Testfacilitátor

Ha olvasnál még többet tőlem, a könyveimet ITT ismerheted meg. Ha érdekelnek a lehetőségek velem, látogass el IDE. Ha kapcsolódnál velem, EZEKEN az eseményeken megteheted.
Kosár A termék eltávolítva. Visszavonom
  • A kosárban nincsenek termékek.
2,35K Shares
Share2,35K
Tweet
Pin