Elfogadás – még akkor is, ha nem érted, ha te másképp csinálnád. Megy ez számodra?

Közzétéve: május 30, 2023

A fejlődés része, hogy képessé válunk a sajátunktól eltérő nézőpontokat, állásfoglalásokat elfogadni és befogadni. Nem feltétlenül azért, hogy egyetértsünk vele, pusztán elfogadva a világ sokszínűségét, más emberek másfajta működését, ami által akár mi magunk is formálódhatunk.

Elment egy magyar hegymászó, és emberek tömegei kezdték el osztani az észt, sőt érzik úgy, hogy mindenképpen állást kell foglalniuk, és mindenképpen véleményt kell mondaniuk az esetről. Ezeknek a véleményeknek a többsége olyan ítélet, amiben a saját valóságuk, belső világuk tükröződik vissza.

Mert alapvetően a világban történő dolgok és mások választásai hatnak ránk, és rámutathatnak a bennünk lévő, eddig tudattalan folyamatokra is. Érdemes ilyenkor a kényszeres ítélkezés helyett arra fókuszálni, és azt tudatosítani, hogy vajon miért érzünk kényszert a bennünk lévő érzések, energiák másokra való öntésére? És ha messzemenően igazságot osztanánk, akkor pedig azt megnézni, milyen igazunkhoz is ragaszkodunk valójában? És miért?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Hogy engem nem érintett volna meg az, ami történt? Dehogynem. Napokon keresztül vizsgáltam a saját érzéseimet, ellenállásaimat, és próbáltam megengedésbe kerülni azzal, amivel kapcsolatban korábban nem voltam. De ezt teljesen csendben tettem, magamban, időt adva a saját nézőpontjaim mögötti okok feltérképezésére. És ennek köszönhetően rövid idő alatt megváltozott bennem az, ami korábban mozgatott, és el tudtam kezdeni másképp látni a dolgokat, feloldva a bennem eddig tudattalanul működő energiákat. Anélkül, hogy ezt másokkal kényszeresen megosztani vágytam volna.

Van egy trend a világban, hogy amit mi magunk nem választanánk, azt megítéljük, rosszá téve a másik választását. A másik pedig, hogy kényszeresen érteni akarjuk a másikat, és azt hisszük, ahhoz, hogy elfogadjuk, amit tett, mindenáron azonosulnunk kell vele. Az emberek nagy része csak azt képes elfogadni, ami egyezik azzal, amit ő választott volna. Pedig a valódi elfogadás nem függ a megértéstől. És jelenleg emberek tömegei állnak elfogadás próba előtt…

Képes vagy-e elfogadni a másik választását, még akkor is, ha te mást választanál abban a helyzetben? Képes vagy-e nem megítélni más választását, még akkor is, ha te mást választanál abban a helyzetben? Látod-e az ő nézőpontját? Nem rosszá téve azt?

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

NEM kell UGYANAZT választanod ahhoz, hogy elfogadj másokat. Nem kell ugyanazt választanod, hogy tisztelj másokat és mások választásait. Felsőbbrendűen ítélkezni, minderre ráadásul a családot és egy gyermeket használva pedig végképp nincs szükség. Ha számodra valaminek az elfogadása nehéz, akkor ahelyett, hogy az ítéleteidet a világra öntöd, másokat bántalmazva ezzel, töltsd inkább azt az időt a saját belső világodban, megvizsgálva azt, hogy mi is szülte mindezt az ellenállást és ítéletet benned, hogy ez a külső történés ilyen nyomógombként tudta felszínre hozni a benned lévő energiákat.

Ez viszi előre a világot és teremt tisztább, elfogadóbb kapcsolatokat is. Ha pedig mindenáron meg akarod érteni, kezdj el befogadni külső nézőpontokat. Ha mindenáron meg akarod érteni, kezdd el elengedni a ragaszkodásodat a saját igazadhoz, jóvá téve az ítélkezést, amit fenntartasz. De ahhoz, hogy elfogadj másokat, valójában nem, egyáltalán nem kell értened őket. Egyszerűen csak tiszteld a lényét, tiszteld a választását, tiszteld a bátorságát. Mert a valódi elfogadás erről szól.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben
“Úgy érzem, nem vagyok helyemen, mit tudok tenni?”

“Úgy érzem, nem vagyok helyemen, mit tudok tenni?”

Mostanában többen írtak arról, hogy úgy érzik, nincsenek a helyükön, érzik a változás szükségességét, de mégis megakadásban vannak. Akár magánéletben, akár munkában, vagy sokszor mindkettőben. Mit lehet ilyenkor tenni? 12 lépésben leírtam, mi az, amit tehetsz és...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin