Szeretetteli elengedés: A veszteségtől való félelem felülírása

Közzétéve: július 02, 2021

Erővel, erőszakkal, akarattal nem lehet elengedni. Úgy sem, hogy racionálisan elmével tudod, hogy az lenne a jó, helyes, ha elengednél, de ebből kihagyod a szívedet. Nem fog menni, vagy ha azt is hiszed, ugyanaz a helyzet, téma, személy idővel visszatér, hogy megmutassa magát, és megpróbáld újra, immár úgy, hogy a szívedet nem hagyod ki a folyamatból.

A szív ereje

Mert ha a szíved nem engedi, te sem fogod tudni elengedni. Nem elmével engedünk el, hanem szívvel, éppen ezért a transzformáció a szívben zajlik. Ha nehéz az elengedés, akkor a szívedbe kell tekints, hogy vajon miért?

Mihez ragaszkodsz valójában? Mihez ragaszkodsz, amihez már nem kellene? Mitől félsz? Mit akarsz mindenáron irányítani?

Lehet ez egy nézőpontod, az akarás, hogy valaminek így vagy úgy kell lennie. Lehet egy konkrét dolog, vagy egy célod elérésének a hogyanja. Lehet egy személy, munkahely, pénz, idő, vagy bármi. Hol kerekedik felül még az akaratod ereje a szíved erejénél? A ragaszkodás mögött a kiszámíthatatlanságtól való félelem húzódik. Mi lesz akkor, ha….??? Előre akarod tudni, előre keresed a biztosítékot, előre félsz attól, hogy valami rosszul fog elsülni. Elvárásban, kiszámításban és ítéletben vagy. Sokszor EZEKET KELL elengedni. Ne akard kiszámolni, ne ítélkezz, ne legyenek elvárásaid és ezzel megnyitod magad az elengedésnek is.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Bizalom és megengedés nélkül nem megy

De ehhez bíznod kell. Tehát az elengedés mindig bizalom próba is… Bízol-e magadban, másban, a jövőben, valami nagyobban, az Univerzum, Isten támogatásában? Ha megszületik a bizalom, akkor az elengedés is menni fog. Pillanatok alatt. Bizalom pedig úgy születik, ha tapasztalsz. Tapasztalni úgy fogsz, ha választasz. Így a választás, mint az életed teremtésének eleme hozzásegít az elengedéshez is.

Aki mer választani, mer elengedni is. Hiszen megtapasztalta, hogy bármikor hozhat új választásokat.

Bármikor teremthet új kapcsolatot, munkát, pénzt, időt magának. Minden egy választás, és ha valami olyan eredménye lesz a választásainak, ami nem nyeri el a tetszését, akkor sincs gond, mert bármikor megváltoztathatja.

A szeretetteljes elengedéshez ezért a megengedés is szükséges: ahol nincs már ragaszkodás egy berögzült, fix gondolathoz, irányhoz, nézőponthoz. Megengedés úgy születik, ha elengedjük az ítéleteinket. Azt is, amit rossznak, de azt is, amit jónak ítéltünk meg. Igen, azt is, amit jónak.

A ragaszkodásaink legnagyobb részét pont az szilárdítja be, amit valaha jónak címkéztünk fel. A megengedés ezeknek a címkéknek a levételét jelenti.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A veszteség illúziója

Amikor egységben vagy Önmagaddal és másokkal, akkor valójában annak az egységközösségnek a terét éled, ahol ez a kapcsolódás természetes. A veszteség csak az elme illúziója. És a veszteségtől való félelem legtöbbször pont magát a veszteség élményét teremti meg. Ami örök, azt azonban nem veszíted el… Nem veszítheted el. Ilyen a szeretet, a szerelem energiája, élménye, amit ha élsz a valóságban, gyakorlatban, akkor tudod, hogy ez egy örök és elpusztíthatatlan minőség. Ami belülről fakad, senki és semmi mástól nem függ.

Amikor tehát szeretetben és szerelemben vagy, nem félsz a veszteségtől. Mert abban a térben minden van.

Tedd bele a szívedet az elengedéseidbe. A jelen néhány napja erőteljesen támogatja a ránézést különösen azokra az élethelyzetekre, amelyek már sokadjára térnek vissza. MOST KÉPES VAGY másképp cselekedni, megtenni, elengedni – még azt is, ahol eddig nem sikerült. Csak most tedd bele azt, ami eddig kimaradt belőle, mert féltetted: a szívedet. És ha most megtanulsz félelem nélkül elengedni és átadni magad, soha többé nem fogsz félni a veszteségtől. Tudd ezt, és bízz az elengedő szeretet és a szeretettel teli elengedés erejében.

Ha szeretnél elmélyedni az elengedés és egység energiájában, ajánlom szeretettel az Elengedés és Egység meditációs estek felvételét:

https://horompoandrea.hu/termek/elengedes-es-egyseg-meditacios-estek-6-napos-online-program/

Hasonló bejegyzések

A démoni valóságok felszámolásáról

A démoni valóságok felszámolásáról

Démonai mindenkinek vannak, egészen addig, amíg szembe nem néz velük és le nem győzi őket! A démonok nélküli valóságért meg kell dolgozni. Melós munka. Démonokat pedig nem kívülről küldenek ránk, hanem mi teremtjük őket. Mindig. Mindig. Mindig. Az (ön)ítéleteinkkel.

bővebben
Nincs már hatalmad fölöttem

Nincs már hatalmad fölöttem

“Nem akartam soha, hogy egy újabb őrült Nő legyek az életedben….” Ma kimondtam. Végre. És habár még csak az első lépés volt, a kezem a kilincsen, és belépek. Sötétség borul rám, lassan 10 éves árnyak jönnek szembe velem a feledés homályából felszínre törve. Ne fogjam rá – tör fel bennem, de mégis, évek óta először akkor miért pont most gondolok rá újra?

bővebben
Szerelem a filmekben – Bridgerton család sorozat: Szerelmi mintákon innen és túl

Szerelem a filmekben – Bridgerton család sorozat: Szerelmi mintákon innen és túl

Évszázadokon keresztül a szerelem energiájának ábrázolása összefonódott a szerelemben megmutatkozó női-férfi ellentétekkel, harccal. Gondoljunk Rómeó és Júliára, akiknek a családja vívott harcot egymással. A szerelem harccal, szenvedéssel, nehézségekkel való összekötése nagyon jól mutatja a férfi és női minőségek saját magukkal való harcát.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
0 Shares
Share
Tweet
Pin