Szeretetteli elengedés: A veszteségtől való félelem felülírása

Közzétéve: július 02, 2021

Erővel, erőszakkal, akarattal nem lehet elengedni. Úgy sem, hogy racionálisan elmével tudod, hogy az lenne a jó, helyes, ha elengednél, de ebből kihagyod a szívedet. Nem fog menni, vagy ha azt is hiszed, ugyanaz a helyzet, téma, személy idővel visszatér, hogy megmutassa magát, és megpróbáld újra, immár úgy, hogy a szívedet nem hagyod ki a folyamatból.

A szív ereje

Mert ha a szíved nem engedi, te sem fogod tudni elengedni. Nem elmével engedünk el, hanem szívvel, éppen ezért a transzformáció a szívben zajlik. Ha nehéz az elengedés, akkor a szívedbe kell tekints, hogy vajon miért?

Mihez ragaszkodsz valójában? Mihez ragaszkodsz, amihez már nem kellene? Mitől félsz? Mit akarsz mindenáron irányítani?

Lehet ez egy nézőpontod, az akarás, hogy valaminek így vagy úgy kell lennie. Lehet egy konkrét dolog, vagy egy célod elérésének a hogyanja. Lehet egy személy, munkahely, pénz, idő, vagy bármi. Hol kerekedik felül még az akaratod ereje a szíved erejénél? A ragaszkodás mögött a kiszámíthatatlanságtól való félelem húzódik. Mi lesz akkor, ha….??? Előre akarod tudni, előre keresed a biztosítékot, előre félsz attól, hogy valami rosszul fog elsülni. Elvárásban, kiszámításban és ítéletben vagy. Sokszor EZEKET KELL elengedni. Ne akard kiszámolni, ne ítélkezz, ne legyenek elvárásaid és ezzel megnyitod magad az elengedésnek is.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Bizalom és megengedés nélkül nem megy

De ehhez bíznod kell. Tehát az elengedés mindig bizalom próba is… Bízol-e magadban, másban, a jövőben, valami nagyobban, az Univerzum, Isten támogatásában? Ha megszületik a bizalom, akkor az elengedés is menni fog. Pillanatok alatt. Bizalom pedig úgy születik, ha tapasztalsz. Tapasztalni úgy fogsz, ha választasz. Így a választás, mint az életed teremtésének eleme hozzásegít az elengedéshez is.

Aki mer választani, mer elengedni is. Hiszen megtapasztalta, hogy bármikor hozhat új választásokat.

Bármikor teremthet új kapcsolatot, munkát, pénzt, időt magának. Minden egy választás, és ha valami olyan eredménye lesz a választásainak, ami nem nyeri el a tetszését, akkor sincs gond, mert bármikor megváltoztathatja.

A szeretetteljes elengedéshez ezért a megengedés is szükséges: ahol nincs már ragaszkodás egy berögzült, fix gondolathoz, irányhoz, nézőponthoz. Megengedés úgy születik, ha elengedjük az ítéleteinket. Azt is, amit rossznak, de azt is, amit jónak ítéltünk meg. Igen, azt is, amit jónak.

A ragaszkodásaink legnagyobb részét pont az szilárdítja be, amit valaha jónak címkéztünk fel. A megengedés ezeknek a címkéknek a levételét jelenti.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A veszteség illúziója

Amikor egységben vagy Önmagaddal és másokkal, akkor valójában annak az egységközösségnek a terét éled, ahol ez a kapcsolódás természetes. A veszteség csak az elme illúziója. És a veszteségtől való félelem legtöbbször pont magát a veszteség élményét teremti meg. Ami örök, azt azonban nem veszíted el… Nem veszítheted el. Ilyen a szeretet, a szerelem energiája, élménye, amit ha élsz a valóságban, gyakorlatban, akkor tudod, hogy ez egy örök és elpusztíthatatlan minőség. Ami belülről fakad, senki és semmi mástól nem függ.

Amikor tehát szeretetben és szerelemben vagy, nem félsz a veszteségtől. Mert abban a térben minden van.

Tedd bele a szívedet az elengedéseidbe. A jelen néhány napja erőteljesen támogatja a ránézést különösen azokra az élethelyzetekre, amelyek már sokadjára térnek vissza. MOST KÉPES VAGY másképp cselekedni, megtenni, elengedni – még azt is, ahol eddig nem sikerült. Csak most tedd bele azt, ami eddig kimaradt belőle, mert féltetted: a szívedet. És ha most megtanulsz félelem nélkül elengedni és átadni magad, soha többé nem fogsz félni a veszteségtől. Tudd ezt, és bízz az elengedő szeretet és a szeretettel teli elengedés erejében.

Ha szeretnél elmélyedni az elengedés és egység energiájában, ajánlom szeretettel az Elengedés és Egység meditációs estek felvételét:

https://horompoandrea.hu/termek/elengedes-es-egyseg-meditacios-estek-6-napos-online-program/

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin