Tudatos test teremtése – 1. rész: Kilépni a múlt programjaiból

Közzétéve: július 06, 2021

A testedet te magad választod, és a nézőpontjaid alapján teremted. Ha jóban vagy a testeddel, és egyébként az élettel, akkor olyan testet teremtesz, amiben jól érzed magad, és amiben könnyű a létezés. Ha azonban elkülönülsz a testedtől, megítéled, bántalmazod, elvárásaid vannak felé, akkor ezen belső diszharmónia a külsődben is megnyilvánul. Azoknak az embereknek, akik vonzóak mások számára, valójában egyetlen titkuk van: békében élnek a testükkel, sőt még élvezik is azt.

Történelmi és kollektív minták

Történelmileg hordozunk magunkkal olyan nézőpontokat a kollektívben, hogy a test bűnös, a test csak teher, a test csak valami kényszerként itt van velünk, amitől a legjobb lenne megszabadulni. Bizonyos spirituális nézőpontok előszeretettel értéktelenítik el és rendelik alá a testet a test – lélek – szellem „szentháromságában”. Persze a történelem során ennek a másik véglete is jelen volt a világban, hiszen olyan nézőpontok is utat törtek maguknak, amelyek pedig a test felsőbbrendűségét hirdették, az anyagnak, az anyagiasságnak, a pillanatnyi örömöknek és élvezeteknek alárendelve mindent.

Pedig ahogy szinte mindig, az igazság a két szélsőség között rejlik. Ahhoz azonban, hogy megtaláljuk ebben a saját igazságunkat, érdemes felfedeznünk, hol működünk még a régi hitrendszerek, szokások, normák, elvárások szerint, amelyek nagy része ráadásul nem is igaz számunkra. A kollektív nézőpontokból való kilépés egy választással kezdődik, ami bármikor meghozható:

Mostantól kezdve nem vagyok a kollektív nézőpontok hatása alatt, hanem elkezdem megismerni, hogy mi igaz számomra a testemmel kapcsolatban!

Nézőpontjaid a testedről

Ennek a választásnak a gyakorlati megvalósítása közben érdemes feltérképezni, milyen nézőpontod van a testről általában, és kifejezetten a saját testedről. Mindegyik nézőponttal kapcsolatban tedd fel a kérdést: Ez kihez tartozik? Az enyém vagy valaki másé? Illetve nem is feltétlenül az a lényeg, hogy kihez tartozik ez a nézőpont, hanem sokkal inkább az, hogy:

Ez itt és most igaz-e számomra?

Mert lehet, hogy egy saját nézőpontod az, ami felszínre került, csak itt és most ebben a megváltozott világban, valóságban már nem igaz számodra.

A testeddel kapcsolatos nézőpontok tudatosítása és – ha szükséges – átírása nélkül ugyanis nem fog tudni változás történni a testedben. A belső hitrendszerek teremtik a külső valóságodat, ezért ha a belső hitrendszeredben hazugság van, akkor erre alapozva teremted a testedet is.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Tudatalatti bűntető programok feloldása

Például ha előző életeid bármelyikében katolikus papként éltél, aki a test bűnösségét hirdette, ráadásul ezeket még mindenféle eskükkel és fogadalmakkal is megerősítetted, ezek a programok tudat alatt még futnak benned, és ennek köszönhetően büntetheted a testedet a legkülönbözőbb módokon. Amikor ezt felismered és tudatosítod, és elszakadsz azoktól a nézőpontoktól, valóságtól és kimondod, hogy:

Minden ehhez az előző élethez kötődő nézőpontomat, és a testemet büntető programomat elengedem, elpusztítom, nemteremtetté teszem, és a testemmel kapcsolatos esküimet, fogadalmaimat feloldom…

úgy az az energia, ami eddig láthatatlanul hatott rád és a testedre, eltűnik, és már nem lesz hatással rá. Így a testednek lehetősége nyílik arra, hogy könnyebben változzon az új választásaid, az új nézőpontjaid által.

A nőiséggel, szépséggel kapcsolatos hazugságok felülírása

A másik fontos lépés lehet, hogy tudatosítsd:

Miért hibáztatod a testedet, ami nem a tested hibája? Kiknek a hibáztatását hitted el a testeddel kapcsolatban?

Szintén még alapvetően a „sötét középkor” hagyatéka a test hibáztatása, különösen azon nők körében akik „túl szépek” és ezáltal egyes nézőpontok szerint „túl veszélyesek” voltak. Rengeteg nő azért nem engedi meg magának azt, hogy szép legyen, mert ilyen múltbeli programok futnak bennük, hogy a szép, vonzó test veszélyes.

Azok a személyek tehát, akik a testet magának a bűn forrásának tartották, a szép, vonzó testet is megítélték, veszélyesnek tartották, ezt üldözték. Aki tehát már többször próbálkozott a testével kapcsolatosan mindenféle módszerrel, eredmény nélkül, annak érdemes a tudatalattinak ezt a területét is feltérképezni:

Mit tud a testem, milyen képessége van a testemnek, amit megítélek, mások megítéltek, vagy amiről eldöntöttem, hogy rejtegetni, titkolni szükséges?

Van-e olyan nézőpontod, hogy a tested „veszélyforrás”, ezért inkább láthatatlannak teremted, vagy olyannak, hogy még véletlenül se érezd magad vonzónak, szépnek, elégedettnek, örömtelinek, ezáltal „veszélyesnek”.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A test felszabadítása a múlt negatív hitrendszerei alól

A testünk felszabadításának első lépése tehát ez, ha felszabadítjuk azokból a hazugságok, negatív hitrendszerek alól, amelyekkel eddig elzártuk az örömtől, könnyedségtől. A múlt nem kell hogy már hatással legyen sem rád, sem a testedre. A múltbeli nézőpontok, előző életes élmények tudatosításával, majd törlésével elkezdheted megismerni a saját testedet, és azt, hogy hogyan is működik valójában itt és most, mit és hogyan szeretne.

Tehát ha választod, akkor a tested mostantól kezdve már nem a bűn és veszély, hanem az öröm és a könnyedség forrása lesz.

Békében élni a testtel egy olyan megnyugtató, szelíd, könnyű, ítéletmentes, megengedő energiatér és működés, ami az alapja lesz annak, hogy a teljes életed megváltozzon. Ha ugyanis békébe kerülsz a testeddel, megváltozik az anyaghoz, és ezáltal az anyagi világhoz fűződő kapcsolatod is. Szeresd a tested, élvezd a tested, és engedd, hogy a tested hosszú távon egészséghez, bőséghez és örömökhöz vezessen!

Ha szeretnél elmélyedni a témában, szeretettel várlak a Mit üzen a tested? előadássorozaton júliusban!

A témával kapcsolatos előadásomat pedig itt találod:

 

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin