A megmentő programok ideje lejárt

Közzétéve: június 02, 2021

A megmentő programok látensen futnak bennünk, szabotáljuk, nehezítjük vele a saját életünket. A legtöbb megmentő programot még előző életeinkből hozzuk magunkkal, amelyeket eskükkel, fogadalmakkal biztosítunk be.

A megmentő programok mögötti nézőpontok

A megmentő programokat az ítéleteke tartják fent: valamit rosszá tettél, amit el akarsz kerülni, vagy azt szeretnéd, hogy más elkerülje.

A megmentéshez való ragaszkodást ezen kívül az a nézőpont tartja fent, hogy a másik nem képes valamire, tehát ezzel a nézőponttal elerőtlenítjük. Valamint sokszor nem látjuk, hogy amiben a másik van, azt a saját választásával teremtette és ezt a választást tesszük rosszá, nem vagyunk megengedéssel a választására.

Amikor azon kapod magad, hogy megmentő programok futnak benned, akkor tedd fel a kérdést: Mit akarsz igazolni, bizonyítani ezzel? Milyen nézőpontod van emögött? Illetve milyen eskü, ígéret, fogadalom köt az adott személyhez vagy helyzethez? És mit teremtek azzal, ha ragaszkodok még hozzá?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Önmagadnak lenni vagy megmentésbe ragadni?

Aki megmentő programban ragad, feladja Önmagát. Éppen ezért az Önmagad választásának folyamatában szembesülhetsz olyan helyzetekkel, amikor még a megmentés energiájából működsz. A megmentési programok célja lehet az is, hogy igazoljuk vele a saját jóságunkat, képességeinket, erőnket. Vagy egyszerűen csak éberek vagyunk, hogy képesek vagyunk egy helyzetet megváltoztatni, de nem kell, hogy ezt minden áron tegyük.

És mindez nem azt jelenti, hogy ne segítsünk. A segítést a megmentő programba való beragadástól az különbözteti meg, hogy amikor segítünk valakinek, akkor friss éberséggel nézünk rá az adott helyzetre, és attól függően, hogy mi teremt többet mindenki számára, hajlandóak vagyunk hozzájárulás lenni a helyzethez. A jelenben vagyunk, az éberségünk alapján döntünk, és nem adjuk fel Önmagunkat.

A megmentő programok esetén a választásaink alapja egy régi, múltbeli nézőpont, éberség helyett ítéletből működünk, és sokszor csúszik át a helyzet saját magunk feladásába, tehát alá-fölérendeltségi függőségi kapcsolódásba.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Kilépés a megmentő programokból

A megmentő programokból való kilépés kulcsa:

  1. Az ítéletek feloldása: ne tedd rosszá azt, amit eddig rosszá tettél, ne akard kizárni, elkerülni.
  2. Oldd fel a megmentéssel kapcsolatos esküket, fogadalmakat.
  3. Kerülj megengedésbe mások választásával.
  4. Válaszd Önmagad és az örömteli életet.

Senkit nem kell megmentened, a megmentési programok helyett tedd fel azt a kérdést, hogy milyen hozzájárulás tudsz lenni mások számára abban, hogy az erejükbe álljanak és Önmaguk legyenek? Mi az, amit adni tudsz, amit a másik be tud fogadni? Mi az, amit könnyű számodra adni, anélkül, hogy veszélyeztetnéd vele saját magadat?

Illetve figyelj arra, ha valaki nem választja a változást, nem ismeri fel az erejét, nem használja. Sokak számára kényelmes az áldozat szerep, és a legtöbb áldozat teremt maga mellé egy megmentőt is. Bármelyik szerepet is játszd, bármikor van választásod kilépni ebből, és azt az örömteli Önmagad és életet élni, ami itt és most lehetséges számodra.

Az Új Aranykor Teremtői már így teremtik az életüket.

Hasonló bejegyzések

Sors vagy szabad akarat? A szív karmikus terhei

Sors vagy szabad akarat? A szív karmikus terhei

A szívben nagyon sok láthatatlan energia, fájdalom, elutasítás, ítélet, harag, bűntudat halmozódott fel. Sok kötés, elutasítás, kizárás, eskü, fogadalom, ítélet kapcsolódik hozzá előző életeinkből, ami egyszerűen korlátoz a szabad választásban, a jelenben a teljesség megélésében.

bővebben
A démoni valóságok felszámolásáról

A démoni valóságok felszámolásáról

Démonai mindenkinek vannak, egészen addig, amíg szembe nem néz velük és le nem győzi őket! A démonok nélküli valóságért meg kell dolgozni. Melós munka. Démonokat pedig nem kívülről küldenek ránk, hanem mi teremtjük őket. Mindig. Mindig. Mindig. Az (ön)ítéleteinkkel.

bővebben
Nincs már hatalmad fölöttem

Nincs már hatalmad fölöttem

“Nem akartam soha, hogy egy újabb őrült Nő legyek az életedben….” Ma kimondtam. Végre. És habár még csak az első lépés volt, a kezem a kilincsen, és belépek. Sötétség borul rám, lassan 10 éves árnyak jönnek szembe velem a feledés homályából felszínre törve. Ne fogjam rá – tör fel bennem, de mégis, évek óta először akkor miért pont most gondolok rá újra?

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
0 Shares
Share
Tweet
Pin