A megmentő programok ideje lejárt

Közzétéve: június 02, 2021

A megmentő programok látensen futnak bennünk, szabotáljuk, nehezítjük vele a saját életünket. A legtöbb megmentő programot még előző életeinkből hozzuk magunkkal, amelyeket eskükkel, fogadalmakkal biztosítunk be.

A megmentő programok mögötti nézőpontok

A megmentő programokat az ítéleteke tartják fent: valamit rosszá tettél, amit el akarsz kerülni, vagy azt szeretnéd, hogy más elkerülje.

A megmentéshez való ragaszkodást ezen kívül az a nézőpont tartja fent, hogy a másik nem képes valamire, tehát ezzel a nézőponttal elerőtlenítjük. Valamint sokszor nem látjuk, hogy amiben a másik van, azt a saját választásával teremtette és ezt a választást tesszük rosszá, nem vagyunk megengedéssel a választására.

Amikor azon kapod magad, hogy megmentő programok futnak benned, akkor tedd fel a kérdést: Mit akarsz igazolni, bizonyítani ezzel? Milyen nézőpontod van emögött? Illetve milyen eskü, ígéret, fogadalom köt az adott személyhez vagy helyzethez? És mit teremtek azzal, ha ragaszkodok még hozzá?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Önmagadnak lenni vagy megmentésbe ragadni?

Aki megmentő programban ragad, feladja Önmagát. Éppen ezért az Önmagad választásának folyamatában szembesülhetsz olyan helyzetekkel, amikor még a megmentés energiájából működsz. A megmentési programok célja lehet az is, hogy igazoljuk vele a saját jóságunkat, képességeinket, erőnket. Vagy egyszerűen csak éberek vagyunk, hogy képesek vagyunk egy helyzetet megváltoztatni, de nem kell, hogy ezt minden áron tegyük.

És mindez nem azt jelenti, hogy ne segítsünk. A segítést a megmentő programba való beragadástól az különbözteti meg, hogy amikor segítünk valakinek, akkor friss éberséggel nézünk rá az adott helyzetre, és attól függően, hogy mi teremt többet mindenki számára, hajlandóak vagyunk hozzájárulás lenni a helyzethez. A jelenben vagyunk, az éberségünk alapján döntünk, és nem adjuk fel Önmagunkat.

A megmentő programok esetén a választásaink alapja egy régi, múltbeli nézőpont, éberség helyett ítéletből működünk, és sokszor csúszik át a helyzet saját magunk feladásába, tehát alá-fölérendeltségi függőségi kapcsolódásba.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Kilépés a megmentő programokból

A megmentő programokból való kilépés kulcsa:

  1. Az ítéletek feloldása: ne tedd rosszá azt, amit eddig rosszá tettél, ne akard kizárni, elkerülni.
  2. Oldd fel a megmentéssel kapcsolatos esküket, fogadalmakat.
  3. Kerülj megengedésbe mások választásával.
  4. Válaszd Önmagad és az örömteli életet.

Senkit nem kell megmentened, a megmentési programok helyett tedd fel azt a kérdést, hogy milyen hozzájárulás tudsz lenni mások számára abban, hogy az erejükbe álljanak és Önmaguk legyenek? Mi az, amit adni tudsz, amit a másik be tud fogadni? Mi az, amit könnyű számodra adni, anélkül, hogy veszélyeztetnéd vele saját magadat?

Illetve figyelj arra, ha valaki nem választja a változást, nem ismeri fel az erejét, nem használja. Sokak számára kényelmes az áldozat szerep, és a legtöbb áldozat teremt maga mellé egy megmentőt is. Bármelyik szerepet is játszd, bármikor van választásod kilépni ebből, és azt az örömteli Önmagad és életet élni, ami itt és most lehetséges számodra.

Az Új Aranykor Teremtői már így teremtik az életüket.

Hasonló bejegyzések

Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

„Hálás vagyok a múltamért és a múltbeli választásaimért.” Ki tudod-e ezt mondani, tiszta szívből, anélkül, hogy megítélnél bármit is a múltadban? Az új érkezéséhez legtöbbször a régi lezárása szükséges. Vannak nagyobb ciklusok az életünkben, és most is ilyen váltásban vagyunk. Ahhoz pedig hogy egy teljesen új élet, valóság nyíljon meg, a régivel való teljes megbékélés szükséges.

bővebben
Empátia és emberség – Új értékek egy új valóságban

Empátia és emberség – Új értékek egy új valóságban

A végső próba talán pont az, hogy bármi is történjen az életünkben, tudjuk-e azt ítéletmentesen kezelni. És nem, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy érzelemmentesen. Nem ugyanaz a kettő. Nem az érzelemmentességet kell elvárnunk magunktól, hiszen az szüli az elfojtásokat, és olyan energiákat, amelyek aztán megrekednek a mélyben és tudattalanul is hatnak ránk.

bővebben
A női-férfi Társteremtés energiája, működése

A női-férfi Társteremtés energiája, működése

A nő és férfi társteremtésének van egy nagyon erős energiája. Ez már az a minőség, amikor a férfi is egységben van önmagával, éli a férfi teremtő erejét, és nő is egységben van magával. Amikor megérkezik a férfi is a legtisztább, legragyogóbb minőségébe, és a nő is megérkezik a legtisztább, legragyogóbb minőségébe, és így kapcsolódnak egymással. Ebben a társteremtésben valami nagyon erős, de még kiaknázatlan energia van.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
0 Shares
Share
Tweet
Pin