Félsz, remélsz vagy élsz?

Közzétéve: február 21, 2020

A félelem megállít, az Élet választásra hív. A félelem elrejti a lehetőségeidet, és azt hazudja, hogy a változás rossz lesz számodra, kételyt ültet el benned és elvesz tőled. Hamis látszatot kelt az Erődről, a képességeidről, a választásaidról. A félelem a kisördög a válladon, ami elbizonytalanít és a biztonságos, ismert, hamis kényelmében ringat. Neki hiszel, vagy nem hagyod magad megállítani?

Van valami különösen izgalmas a felemelkedésben. Amikor elrugaszkodunk a Földtől, lendületet veszünk, és már tudjuk, nem fordulunk vissza, nem fordulhatunk vissza, valami gyökeresen más érkezik. A felemelkedés mindig ismeretlenbe visz, és ebben az ismeretlenben nyílnak meg a lehetőségek, amelyek valami gyökeresen máshoz vezetnek.

Félsz-e a felemelkedéstől? Félsz-e a változástól? Félsz-e az ismeretlentől? Félsz-e Önmagadtól? Félsz-e a lehetőségektől? Félsz-e a gyökeresen mástól?

A félelem célja

A félelem célja, hogy megállítson. Félelem nincs a múlthoz való hasonlítás és visszacsatolás nélkül. Ha nem lenne múltad, nem lenne tapasztalatod, ha nem lenne fogadalmad, hogy mit, hogyan csinálsz vagy mit, hogyan nem csinálsz, akkor mennyire könnyen és mennyire gyorsan hoznál választást?

A félelem illúzió, ami kicsivé tesz és elerőtlenít.

Mit vagy kit használsz arra, hogy elerőtlenítsen? Mit vagy kit használsz arra, hogy megállítson?

Eddig megjelent könyveimet itt találod:

A remény kevés

Remélünk valami mást, remélünk valami sokkal könnyedebbet. De a remény önmagában kevés, mert nincs benne az az erő, ami a változást hozza. A reményben nincs választás, reménykedve nem teremtesz, a hit egy szebb, jobb, könnyedebb jövőben még nem késztet változásra.

Emberek ezrei élik le reménykedve az életüket, pozitívan gondolkodva, de választást nem hozva. Amikor remélsz, még mindig csak a Földről kémleled az eget, vágyakozva a fent suhanó, világokat járók bátorságára és arra, amiről érzed, hogy talán sikerülhet, talán összejöhet számodra is, de még nincs meg benned a választás, hogy próbára teszed magad.

Mert ott van benned a tudás.

A lelked legmélyén, amikor csendben vagy annyira, hogy elkezded meghallani azt, amit korábban nem akartál, jönni fog az, hogy mi az, ami lehetséges számodra. Ott van. Nézz rá, nyisd meg magad felé, ne félj tőle. Nem képzelődsz, nem álmodsz, nem vagy bolond.

A lehetőségeimet Velem ezen az oldalon találod.

Az Élet, választás

Amikor megnyílik egy ajtó, ne beszéld le magad, hogy ez biztos csak bolondság. Hidd el, bízz magadban annyira, hogy merd meglátni azt, ami lehet, hogy az első percben még csak láthatatlan, megfoghatatlan, elképzelhetetlen, de ha elég bátor és kitartó vagy, láthatóvá, megfoghatóvá és elképzelhetővé válik. Hogy minek köszönhetően? A választásaid által.

Amikor egy ajtó megnyílik, ott kitárul a világ és egy tér nyílik meg, amiben bármi lehetséges számodra.

Bármivel és bárkivel játszhatsz és bármit teremthetsz. Amire éber vagy, az lehetséges számodra. Ami felmerül benned, ami átsuhan a gondolataidban, ami ötlet megtalál egy pillanatra, az mind egy egy csírája a lehetőségeidnek. Hogy elülteted-e, hogy szárba szökken-e, hogy virágozni fog-e az csak attól függ, hogy mennyi energiát fordítasz rá. Miként és hogyan táplálod, milyen törődéssel, szeretettel, gondoskodással, türelemmel.

Megállsz-e a lehetőségeid kapujában vagy elindulsz és továbblépsz? Félsz, remélsz vagy élsz?

Választasz-e, kitartasz-e, felszállsz-e ha hív a lehetőség? Mi az, ami visszatart és mi az, ami elindít? Hív-e az élet öröme, hív-e az, hogy többet és könnyebbet teremts? Hív-e a változás? Az életed a Tied és senki nem élheti helyetted.

Amikor az életet választod, Önmagad választod. Amikor Önmagad választod, az Életet választod. Ne félj, ne remélj, hanem élj. És az Élet megmutatja, mi lehetséges számodra.

Hasonló bejegyzések

Továbblépés – Egy új kezdet

Továbblépés – Egy új kezdet

2020 sok változást hozott, az én életemben is. Hónapok óta érlelődik bennem egy választás, hosszú-hosszú folyamat eredményeképp. 2014. decembere óta, már 6 éve része az életemnek az Access Consciousness. Előbb kezelőként, majd facilitátorként működtem, az elmúlt...

bővebben
Fény születik

Fény születik

Nem csak ma, de ma különösen. Nem csak az életünkben, de a szívünkben. Nem csak bennünk, de a világban is.

Aki sokáig járt a pokol sötétségében, annak furcsa, szokatlan ez a világosság. Hozzászokik a szemünk a sötétséghez, már-már kiigazodunk minden útvesztőben, ha nehezen is, de lépünk előre, megszoktuk, hogy kettőt előre, egyet vissza.

De mindennek vége már.

bővebben
Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Ez az időszak a változásról szól, a változás pedig választásokkal jár. Amikor nem tudjuk, hogy mit válasszunk, hajlamosak vagyunk az agyalásra, ahhoz, hogy visszanyúljunk múltbeli helyzetekhez és azokat megítélve, kikövetkeztessük, hogy mi lenne most is a jó, helyes választás. De mennyire működik ez? És mi más lehetséges még?

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
1,21K Shares
Share1,21K
Tweet
Pin