Ki akarod számolni

Közzétéve: június 27, 2018

Pedig nem, nem lehet. Nincs tuti, nincs biztos, nincs kockázat nélküli tökéletes megoldás. Nem úgy működik, mégis ettől szép az Élet. Hogy ugrani kell. Legtöbbször a bizonytalanba, a kiismerhetetlenbe, az irányíthatatlanba és sokszor a lehetetlenbe is. Hogy megéld, megtapasztald, hogy a bizonytalanságban ott a lehetőség, a kiismerhetetlenben ott a csoda, az irányíthatatlanban az áldás, és hogy a lehetetlen nem létezik. Pusztán a fejünkben.

A biztonság: illúzió

Ki akarod számolni, mert az tűnik egyszerűbbnek. A fejedben a kapaszkodó és a biztosnak hitt tudás. A biztos látszat biztonsága olyan érték, amitől nehezen szabadulunk. Minél előbb adod fel az ehhez való ragaszkodást, annál kisebb lesz a mélység és elindulsz felfelé.

Nincs biztos történés, csak a biztos tudás, hogy bármi is van, megoldom, mert bennem a képesség, hogy teremtsem a jövőmet. Minden pillanatban. Abból, ami éppen van, ahogy éppen „alakul” – akartam írni, de nem hiszek ebben.

Nem hiszek a körülményekben, nem hiszek abban, hogy sodor minket parttalanul az Élet. A választásban és a „körülményekre” való reakcióban hiszek. Ami tőlünk függ, minden pillanatban.

És hogy egyetlen „körülmény” sem ok nélküli, mert lehetőséget tartogat magában. A változás, a kiteljesedés, a nagyobb teremtés lehetőségét. Aki pedig elég biztos már Önmagában, aki el meri engedni az irányítást, a száz százalék kontrollt, azt az Univerzum a tenyerére veszi. Csak az tud elkezdeni szárnyalni, előre menni, teremteni az életét.

Amíg ki akarod számolni, ragaszkodsz. Amíg ki akarod számolni, nem hiszel. Sem magadban, sem az „isteniben”.

Az Élet: a Látható és Láthatatlan világok Egysége

A láthatatlan felé történő elmozdulás a tudatosságunk növekedésével egyre inkább része lesz az életünknek, vagy a tanulási folyamatunknak. Hiszek magamban, az Erőmben, a képességeimben, de hiszek abban is, hogy az Univerzum/Isten mögöttem áll. Hogy ha az utamon vagyok, ha merek, kockáztatok, ha beleállok, akkor segítve vagyok. Hozzáad valami olyat, amit én magamtól, egyedül, de még mással sem tudnék.

Mert a tudománynak és a rációnak korlátai vannak és a csodák, a varázslat ezeken túl rejlik. A megmagyarázhatatlanban, az irányíthatatlanban, a kontrollálhatatlanban, a kimondhatatlanban, a kiszámolhatatlanban.

A varázslatot és a csodák befogadásának lehetőségét a kiszámítás és a biztonság iránti vágyunk öli meg.

Ha ki akarod számolni, menj el matematikusnak, legyél informatikus, válj tudóssá. Akkor a csodák világa nem a te játszótered. A csodák csak bizonyos nézőpontból lehetetlenek. Egy tudós számára azok, mert nem értheti őket. De a világ több, mint amit látunk belőle.

A világ a látható és a láthatatlan együttese, ebbe a térbe megérkezni pedig csak a biztonsági kapaszkodóink elengedése után lehet. A játszótér nagy, izgalmas és magában rejti a valódi varázslat lehetőségét. A kiteljesedés lehetőségét, az átlagon felüli teremtés lehetőségét.

A biztonsági korlátok elengedését mindenki más feladatban kapja. Az Élet különös forgatókönyveket tud produkálni, és ahogy én látom, általában amihez a legjobban ragaszkodunk, annak az elengedésére próbálnak minket legjobban „rávenni”. Így érdemes ránézni, mi az, amire te azt mondtad, soha?

Mi az egyetlen, amit nem engedsz, amihez ragaszkodsz, amiben még a kezedben akarod tartani az irányítást, és amiről nem mondanál le?  Lehet ez személy, nézőpont, elvárás, sorrend, irányítás, bármi. Lehet, hogy a házasságodból nem mersz kilépni, vagy a munkahelyeden felmondani, vagy bármilyen elvárásod lehet arról, hogy az Életnek hogy kell(ene) történnie.

Mégis. Meg van a jutalom, ha mersz. Ha lépsz. Ha meghaladod magad. Önátadás. Az ego meghaladása, lépni az ismeretlenbe, még ha félve is a bizonytalantól. Megéri. Mert Ajándék vár. Mindig. Mindig. Mindig.

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Író

Hasonló bejegyzések

A hit próbája – Avagy a kontrollmániások vizsgája

A hit próbája – Avagy a kontrollmániások vizsgája

Van ez a hit nevű dolog, kicsit elmélkednék róla. Magamban mindig is hittem. Azzal soha nem volt különösebb problémám. Mióta az eszemet tudom, Andi kitalált valamit és megcsinálta. Így élem az életem nagyjából mióta iskolás lettem 6 évesen – előtte, hogy mi volt,...

bővebben
Továbblépés – Egy új kezdet

Továbblépés – Egy új kezdet

2020 sok változást hozott, az én életemben is. Hónapok óta érlelődik bennem egy választás, hosszú-hosszú folyamat eredményeképp. 2014. decembere óta, már 6 éve része az életemnek az Access Consciousness. Előbb kezelőként, majd facilitátorként működtem, az elmúlt...

bővebben
Fény születik

Fény születik

Nem csak ma, de ma különösen. Nem csak az életünkben, de a szívünkben. Nem csak bennünk, de a világban is.

Aki sokáig járt a pokol sötétségében, annak furcsa, szokatlan ez a világosság. Hozzászokik a szemünk a sötétséghez, már-már kiigazodunk minden útvesztőben, ha nehezen is, de lépünk előre, megszoktuk, hogy kettőt előre, egyet vissza.

De mindennek vége már.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
1,70K Shares
Share1,70K
Tweet
Pin