A Férfi nem rajongóra vágyik, hanem Társra

Közzétéve: június 29, 2018

Tömegjelenségként látom a szerelmes, vagy magukat szerelmesnek vélt Nők körében azt az istenítést, amiben a Férfit felmagasztalják, felemelik egy oltári magas mágikus trónra maguk fölé, majd nem értik, hogy miért nem működik a kapcsolat. Miért menekül a Férfi, és miért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ők várják. Nézzük hát meg ennek a buktatóit, és hogy mégis milyen energiák mozognak ilyenkor a háttérben.

Nincs egyenlőség

Az ilyen kapcsolat azért nem működik, mert alá-fölérendeltségen alapul attól a pillanattól kezdve, amikor a Nő fogja magát és felmagasztalja a Férfit. Többet lát bele, mint ami valójában van benne, magában pedig kevesebbet lát meg, így egy elég markáns szakadék születik a két fél között. Ez a kapcsolat ilyen formában soha nem lehet egyenlőségen alapuló.

A legrosszabb az, hogy azt nem veszik észre a Nők, hogy ők emelik fel a Férfit erre a trónra, amit egyrészt ő sosem kért, másrészt nem tud vele mit kezdeni. Azután amikor a Nő megérkezik abba a térbe, hogy „jah de hát ő is csak egy ember”, akkor pedig ő nem tud ezzel a helyzettel és a Férfival mit kezdeni.

Kell-e, választod-e tiszta valójában?

És igen… a kérdés valójában ilyenkor az, hogy a Nő vajon ekkor is választja-e a Férfit? Vagy rájön, hogy a kép, amit festett róla, akibe eddig „szerelemes volt” teljesen különbözik attól, hogy ki is ő valójában. De ez nem a Férfi hibája, hiszen a Nő festett róla olyan képet, aminek kevés köze volt a valósághoz. Ami „marad”, Önnön valója, már lehet, hogy „kiábrándító”, már nem is olyan izgalmas.

Pedig a Férfi alapvetően egyetlen dologra vágyik: hogy elfogadják úgy, ahogy van. Se többre, de nem is kevesebbre.

Ne csodálkozz, ha menekül

Én azt vettem észre, az „igazi” Férfi távol tartja magát az ilyen helyzetektől. Nem valami felmagasztalt istenképet kell bele látni, ami elől a Férfi menekül. Menekül, mert tudja, hogy meg sem közelíti azt a képet, amit te látsz belé. És tudja azt is, hogy bárki, akit ma felmagasztalsz, holnap ugyanolyan mozdulattal foszthatod meg a magasságtól és döntheted a mélybe. A Férfinak erre pedig egyáltalán nincs szüksége.

Nyilván van a Férfi útján is olyan szakasz, amikor jól esik neki a Nők rajongása, de idővel ez már inkább teher, mint áldás. Elvárásként nyomasztja őket a megfelelési kényszer, amivel sokszor nem mernek, tudnak, akarnak szembesülni, nem akarnak bizonyítani, és ezért inkább nem állnak bele, elmenekülnek a kapcsolat elől.

Mert a Férfi nem rajongóra vágyik, hanem Társra.

A „szükségem van rád” energiája

A felmagasztalás azért is rossz, mert azzal valójában kompenzálsz. A saját kishitűségedet. Nőként ugyanis ilyenkor a „szükségem van rád” energiáját tolod. Nem vagy stabil saját magadban. Nem éled nélküle is Önmagadat, függsz tőle, ragaszkodsz, kételkedsz magadban, ha valamit nem tesz meg. Ez az energia pedig nem hogy nem vonzó,  de egyszerűen taszító a Férfiak számára.

Az Önmaga egységét, stabilitását élő Nő nem azért választja a Férfit, mert szüksége lenne rá. Azért választja a Férfit, mert senkire nincs szüksége, bárkit választhatna, mégis AZT a Férfit választja, akit választ. Nők ezrei élnek Férfiaktól való érzelmi függőségben, nem találva saját magukat. Ilyenkor érdemes visszavenni a fókuszt és elkezdeni kicsit magaddal foglalkozni, hogy erősödj. Mert akkor idővel kinyílik a szemed is.

Társamként a Teljességedben látlak

Mert amikor tisztán, őszintén látod a Férfit, akit szeretsz, a Teljességében látod. Aki mélyebb rálátást akar erre, olvassa el a Mert én látlak Téged… című mesémet. Abban írom: Hogy a Teljességedben látlak. Látom a Fényedet és látom az Árnyékodat. És így szeretlek. Nem a rózsaszín szemüvegemen keresztül látlak, nem valami tökéletes Férfi Istent látok beléd (még ha számomra Tökéletes Férfi Isten is vagy).

Mégis fontos, hogy látom a démonaidat is, látom az esendőségedet, a kétségeidet, a küzdelmeidet, de látom egyben a halhatatlan hatalmas lelkedet, érzem a törődésedet, befogadom a kedvességedet, a szeretetedet. Úgy, ahogy per pillanat adni tudod…

Ezt jelenti a tiszta, őszinte szeretet és szerelem. És ez jelenti az alapját annak, hogy a Nő a Férfi egyenlő Társa legyen, ne pedig valami „őrült” rajongója.

Lásd. Szeresd. Tiszteld. Fogadd el. Olyannak, amilyen. Legyél a Társa. Vezesd a Teljességbe. És ezzel lehet, hogy többet adsz neki, mint bárki korábban, egész életében…

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Író

Hasonló bejegyzések

Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

„Hálás vagyok a múltamért és a múltbeli választásaimért.” Ki tudod-e ezt mondani, tiszta szívből, anélkül, hogy megítélnél bármit is a múltadban? Az új érkezéséhez legtöbbször a régi lezárása szükséges. Vannak nagyobb ciklusok az életünkben, és most is ilyen váltásban vagyunk. Ahhoz pedig hogy egy teljesen új élet, valóság nyíljon meg, a régivel való teljes megbékélés szükséges.

bővebben
Empátia és emberség – Új értékek egy új valóságban

Empátia és emberség – Új értékek egy új valóságban

A végső próba talán pont az, hogy bármi is történjen az életünkben, tudjuk-e azt ítéletmentesen kezelni. És nem, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy érzelemmentesen. Nem ugyanaz a kettő. Nem az érzelemmentességet kell elvárnunk magunktól, hiszen az szüli az elfojtásokat, és olyan energiákat, amelyek aztán megrekednek a mélyben és tudattalanul is hatnak ránk.

bővebben
A női-férfi Társteremtés energiája, működése

A női-férfi Társteremtés energiája, működése

A nő és férfi társteremtésének van egy nagyon erős energiája. Ez már az a minőség, amikor a férfi is egységben van önmagával, éli a férfi teremtő erejét, és nő is egységben van magával. Amikor megérkezik a férfi is a legtisztább, legragyogóbb minőségébe, és a nő is megérkezik a legtisztább, legragyogóbb minőségébe, és így kapcsolódnak egymással. Ebben a társteremtésben valami nagyon erős, de még kiaknázatlan energia van.

bővebben

5 hozzászólás

 1. Orosz Éva

  Drága Andi,

  Imádom olvasni az írásaidat, végre valaki igyekszik “rendet teremteni” a nök fejében a férfikapcsolatait tekintve. Ugyanis, teljesen igazad van, hogy sok nö a világ valóságaitól elrugaszkodott rózsaszín felhöben úszva látja-képzeli a párkapcsolatait. Lehet, hogy ebben bizonyos regények-filmek stb. is hibásak.
  Szuper-okos nö vagy, és nagyon fontosnak tartom a “felvilágosító” munkádat.
  Egyet viszont nagyon sajnálok: nem tudok résztvenni semmiféle kurzusaidon, kezeléseiden, mivel 3000 km távolságban lakom… Mikor tervezel egy Andalúzia-i nyaralást…?
  Millió puszi: Éva

  Válasz
  • dr Hörömpő Andrea

   Elkezdtem online előadásokat tartani, ott tudunk kapcsolódni. 🙂
   Az az andalúziai nyaralás pedig nagyon vonzó… Szólok ha arra járnék! 🙂

   Válasz
 2. Hámori Gábor

  Kedves Andrea!

  Elemzésével egyetértek, hiszen egy olyan problémára világított rá, ami a férfi-nő kapcsolatának a végét jelentheti (és ez valóban egy reális veszély), azon viszont érdemes lenne elgondolkodni, hogy szinte már törvényszerűen, a férfi-nő kapcsolatának elemzésével foglalkozó bármilyen írás – függetlenül attól, hogy azt ki publikálta, vagy, hogy milyen országban jelent meg -, a nőre fokuszál. “Mit érez a nő?”, vagy; “Mit gondol a nő?” Nekünk férfiaknak kezd olyan érzésünk lenni, hogy van az érzékeny és bonyolult női lélek, a férfi az meg csak úgy “van”, amit ráadásul a nők folyamatosan megakarnak fejteni, holott sokszor saját magukat sem értik. “…szerelmes, vagy magukat szerelmesnek vélt Nők…” – már ez is megérne egy misét -, ha a nő számára mindig a pillanatnyi érzése lesz az igazság, akkor bajban vagyunk. Mindenki, férfi, nő egyaránt.

  Válasz
 3. Tamas

  Remek írás! Érdekes még, hogy a női társadalom gyakran hibáztatja az ilyen helyzetben lévő férfit. Mintha csak és kizárólag a férfi lehetne hibás az egyenlőtlenségekekért….

  Válasz
  • Reka

   Én pont fordítva érzem. A legtöbb ilyen írás a nőkhöz szól, de a férfiakról. Mintha a férfiakat egyáltalán nem érdekelnék a nők, hogy mit szeretnek, mitől lesznek szerelmesek, mire vágynak, a nők viszont folyton ezen pörögnének. Ami valószínűleg fedi a valóságot. 🙂

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
 • A kosárban nincsenek termékek.
3,90K Shares
Share3,90K
Tweet
Pin