Milyen életet szeretnél életed hátralévő részére?

Közzétéve: május 26, 2018

Szerintem ez a világ legegyszerűbb kérdése. De vajon foglalkoztál-e már vele igazán mélyen? Leültél-e már egy fél órára becsukva Facebookot, kikapcsolva a telefonodat és ránéztél-e már, hogy milyen életet szeretnél életed hátralévő részére? Kivel? Kivel nem? Mivel töltve? Mivel nem töltve? Életünk megakadásai nem véletlenek. Sokszor csak arra szolgálnak, hogy ránézzünk erre a kérdésre és végre őszinték legyünk magunkkal. Majd válasszunk.

Mersz őszinte lenni Önmagaddal?

A kérdésnek azonban csak akkor van értelme, ha hajlandó vagy álarcok és falak nélkül ránézni. Ha hajlandó vagy tudatosítani azt magadban, hogy mi működik, és mi nem működik az életedben? És ha hajlandó vagy a változtatásra. Lehetnek félelmeink, lehetnek kétségeink, de saját magunkkal tisztába kerülni, hogy merre van az irány, hogy folytatjuk-e tovább azon az úton amerre indultunk, vagy sem, olykor nélkülözhetetlen.

Mert legtöbben, akik felkeresnek, és akiknél ez a kérdés felmerül, egy tünettel jönnek hozzám: nem működik a párkapcsolatuk, boldogtalanok a munkájukban, nem tudják, kilépjenek-e vagy maradjanak. Ezekre a felszínen meghúzódó tünetekre nem én fogok válaszolni, hanem Te tudsz. Alapvetően nélkülem is, ha hajlandó vagy másképp ránézni az életedre, mint ahogy eddig.

És ezt általában érzem. Hogy ki az, aki „alibiből” jön el hozzám, akinek a változásra való hajlandóság kimerül abban, hogy eljön tanácsot kérni, és ki az, aki készen áll a valódi változásra és tényleg hajlandó tenni is érte. Mer-e beleállni és legalább saját magával őszintének lenni az ehhez hasonló kérdésekben:

 • Elégedett vagy-e/nem vagy elégedett az életeddel?
 • Működik/nem működik a párkapcsolatod?
 • Örömödet leled/nem leled a munkádban?
 • Vannak-e még gyerekkori, felnőttkori, bármilyen álmaid, amit szeretnél megvalósítani?
 • Mi az, ami igazán zavar a jelenlegi helyzetedben?
 • Ha bármit változtatnál, mit változtatnál?
 • Hol vannak a saját határaid?
 • Mersz-e Önmagadért választani?

Választanál többet?

A legnehezebb kiszakadni talán abból a hazugságból, amit bevettünk, hogy meg kell elégednünk azzal, amink van. Még akkor is, ha az számunkra nem jó. Ha már szorít, ha már feszengünk benne, ha már kicsi a játszótér és nem öröm az eddig ismert játszópajtásokkal játszani.

Kérhetsz, vágyhatsz, választhatsz többet. Bármikor. A választásaiddal és a nem választásaiddal teremtesz. Minden pillanatban. Könnyebb elhinnünk azt, hogy egy helyzetet nem tudunk megváltoztatni, mint hogy feltennénk egy kérdést, hogy:

Univerzum, mi kellene ahhoz, hogy ez megváltozzon? Mi tudok lenni és mit tudok tenni azért, hogy ez a helyzet megváltozzon? Mi az, amire most van itt az idő?

Ha nem ragadnál bele a megszokásokba, a társadalmi sztereotípiákba, ha nem tulajdonítanál nagyobb jelentőséget mások nézőpontjainak, ha nem megfelelni akarnál, ha tényleg elhinnéd, hogy bármilyen életed lehet, milyen életed lenne?

És ha valóban tenni is szeretnél érte, ez lehet egy mankó, hogy könnyebb legyen az indulás:

 1. Ismerd el magadnak, hogy mire vágysz ítélet és minősítés nélkül. Nincs „jó” vágy vagy „rossz” vágy. Nincs „jó” álom vagy „rossz” álom.
 2. Válaszd – akkor is, ha nem tudod hogyan fog megvalósulni.
 3. A hogyan tekintetében engedd el az elvárásaidat, kikövetkeztetéseidet, irányítás vágyadat.
 4. Cselekedj És legyél könnyed, játékos, befogadó.
 5. Kérj hozzájárulást! Kik tudnak hozzájárulás lenni, ki az, akivel könnyedén tudsz együtt teremteni?
 6. Vedd észre, amikor megtörténik.
 7. Ismerd el a változást és kérj belőle még!

Tiszta szívből kívánom, hogy azt az életed élhesd, amit valóban szeretnél. És hogy ez megtörténjen, merj kilépni, változni, változtatni és egy nagyszerűbb jövőt teremteni.

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Író

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

1 hozzászólás

 1. Ábrahám Imréné

  Köszönöm, mindig találnak a szavaid!

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Shares
Share
Tweet
Pin1