Sors vagy szabad akarat? A szív karmikus terhei

Közzétéve: július 04, 2022

A szívben nagyon sok láthatatlan energia, fájdalom, elutasítás, ítélet, harag, bűntudat halmozódott fel. Sok kötés, elutasítás, kizárás, eskü, fogadalom, ítélet kapcsolódik hozzá előző életeinkből, ami egyszerűen korlátoz a szabad választásban, a jelenben a teljesség megélésében.

A hozott nézőpontjaink részben korlátozzák, részben determinálják a választásainkat, ha nem kérdőjelezzük meg őket. 

A tudatosság abban hoz változást, hogy az eddig láthatatlanul, tudattalanul minket irányító nézőpontokat, választásokat elkezdjük felismerni, elismerni, és ennek a tudatosításnak köszönhetően, amikor már látjuk, hogy miben vagyunk valójában, lehetőségünk nyílik arra, hogy megváltoztassuk.

Amit nem tudatosítasz, azt nem tudod megváltoztatni sem.

A karmikus körökből, vagyis az állandóan ismétlődő élethelyzetekből való kilépéshez tehát a tudatosság lesz az az eszköz, ami végül elvezet a tényleges, már a múlt kötése nélküli szabadsághoz. A „Sors” szó használata azonban könnyen elcsábít minket abba az irányba, hogy a felelősséget a választásainkkal kapcsolatban valami láthatatlan erőre fogjuk, amit nem tudunk irányítani.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A karma törvénye az Univerzum törvénye, ami tőlünk függetlenül hat. 

De a választást mi hozzuk, és a múltban is mi hoztuk. Amit tehát ebben az életünkben Sorsnak élünk meg, az az előző életek választásainak karmikus következménye.

A karma maga az ok-okozat törvénye, azt jelenti, hogy minden választásunknak, cselekedetünknek következménye van. Ezen következmények nem feltétlenül egy életben mutatkoznak meg, hanem életeken keresztül átívelnek, mivel az energiák kiegyenlítődésre törekszenek. Minden élethelyzetet mi teremtünk magunk számára, a tudatosságunktól függ az, hogy mennyire tudatosan (tehát tudjuk, hogy mivel, hogyan) vagy éppen tudattalanul.

Karmikus „csomagnak” azt nevezzük, amit előző életeinkből energetikailag hozunk magunkkal. 

A valódi szabadság ezen karmikus energiák, kötések, kapcsolatok elengedésével, kioldásával köszönhet be az életünkbe. Amíg mindez nem történik meg, addig a jelenünket és a jelenben lehetséges választásainkat alapvetően a karmikus terheink és a múltunk determinálják. Avagy a Sors és szabad akarat kérdésköre mindez, hogy mennyire van szabad akaratunk, vagy a Sors diktálja a lépéseinket. Az eddig jelen lévő minták alapján a szabad akaratunk a karmikus erők által korlátozott volt.

Habár sokan azt hiszik, hogy a halál, majd az azt követő új élet teljesen tiszta lappal történő újrakezdést jelent, ez valójában teljesen téves hitrendszer.

Hiszen energetikailag nem törlődik belőlünk semmi a halállal. A testünktől válunk meg, és váltunk ezáltal más szerepet. A lélek ugyanott folytatja ahol abbahagyta, pusztán egy új testben, új környezetben, új lehetőségekkel. De a szembenézések, feladatok addig jönnek, amíg a felszín alatt meghúzódó energiákat meg nem oldjuk, meg nem változtatjuk, át nem transzformáljuk őket. A „rossz hírem” az, hogy nem lehet megúszni, bármennyire is szeretnénk olykor. Még halállal sem úszhatjuk meg, maximum csak időt nyerünk általa és elodázzuk.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Habár mindenkinek szabad választása van az élete során, az emberek jelentős többségénél ez a szabadság valójában leszűkül a karmikus terheknek köszönhetően. Aki karmikusan sok terhet hordoz magával, sok fix nézőpont, eskü, fogadalom, elköteleződés köti, annak a mozgástere jóval kisebb, mint ami lehetne, és a választásaiban ezen karmikus erők dominálnak. Az, hogy kikerülsz-e ezen láthatatlan erők hatása alól, kizárólag a te választásod, ami pedig az elköteleződéseden, éberségeden, tudatosságodon múlik.

Mennyire hagyod, hogy mások lebeszéljenek, kétséget ültessenek el benned, az ítéleteikkel megállítsanak? Mennyire félsz vagy mersz választásokat hozni, mennyi energiát teszel bele, mennyire vagy hajlandó szembenézni Önmagaddal, a saját sokszínűségeddel, fényeddel és árnyékoddal, angyalaiddal és démonaiddal?

Valójában tőled függ minden. Te teremtetted, Te is tudod megváltoztatni. Ez fontos, nagyon fontos hangsúlyozni, úgyhogy leírom még egyszer:

TE TEREMTETTED, TE IS TUDOD MEGVÁLTOZTATNI.

Tehát itt van az ideje, hogy eldöntsd, mit szeretnél valójában, mit jelen számodra az élet, milyen célod van vele, mit vársz tőle? Túlélni akarsz, vagy túlteremteni minden eddigi életedet, és lehetőségeidet megvalósítva egy nagyszerű, boldog életet élni?

Amiben ez az életünk egyedülálló és különbözik talán minden eddigitől, hogy óriási lehetőség van az újrakezdésre. 

Aki hajlandó lelkének tényleg minden árnyával és a múltjának minden elkerülni vágyott élethelyzetével szembenézni, annak számára biztosított a halál nélküli újjászületés lehetősége. Ez lehet, hogy néhány évig kényelmetlen és nehéz élethelyzeteket hoz, de ha most vagy olyan bátor, hogy hajlandó vagy szembenézni és nem akarod megúszni, akkor leteheted a karmikus, életeken keresztül magaddal hurcolt terheidet.

Amennyiben szeretnél még több információt, összefüggést a karmával kapcsolatban, várlak A karma mítoszain túl: Karmaoldás Mesterfokon. 7+1 napos intenzív tudatosság programsorozatra. Részletek és jelentkezés itt lehetséges:

A karma mítoszain túl: Karmaoldás Mesterfokon. 7+1 napos intenzív tudatosság programsorozat

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin