A 3 leggyakoribb szerelmi minta, amibe beleragadva elkerül a szerelem

Közzétéve: február 03, 2023

Ha változást szeretnél az életedben a párkapcsolat és szerelem területén, akkor először érdemes feltérképezni azt, hogy honnan indulsz. Milyen szerelmi és párkapcsolati mintáid vannak? Mi az, amit elhittél a szerelemről? Mivel azonosulsz, minek ellenállsz? Az eddig nem tudatosított nézőpontok megváltoztatásával, és a hozzájuk kapcsolódó láthatatlan energiák feloldásával meg tud történni a múlt mintáiból való kilépés, ennek a változásnak köszönhetően pedig meg tud érkezni a szerelem az életedbe.

1. A szerelem fájdalmas és veszélyes

A mintáid egy része a saját, múltból, előző életekből hozott szerelem és párkapcsolat minta, a másik része pedig amit a környezetedben, családodban, társadalomban látsz, és igaznak fogadod el.
 
Ha sikertelennek érzed magad a szerelemben, érdemes egy pillantást vetni a szerelem múltadra. Ha ugyanis bármikor fájdalmat, keserűséget, csalódást, elvesztést éltél meg ezen a területen, az könnyen kialakított benned olyan nézőpontokat, hogy a szerelemtől félni kell, biztonságosabb, ha távol tartod magad tőle.
 
Energetikailag elkezdted falakkal védeni magad, ami kívülről a szerelemnek való ellenállásban mutatja meg magát. Te magad is elhitted, hogy a szerelem veszélyes, így berendezkedtél egy olyan életre, hogy elkerüld azt.
 
Ennek a feloldásában segíthet, ha felismered, mi történt veled, aminek köszönhetően ez a nézőpontod megszületett, erősödött benned? A lélek emlékszik a múlt történéseire, csak az ego véd minket az újabb fájdalomtól. Ha megengedésbe kerülsz ezzel, hogy a szerelem lehet fájdalmas, de nem feltétlen kell fájdalommal járjon, feloldod a szerelem fájdalmakkal szembeni ellenállásaidat, és rá tudsz nézni a múltadra, kiengedve a hozzá kapcsolódó energiát.
Megengednéd-e, hogy a szerelem örömöt hozzon? Választod-e?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

2. A szerelemnek múlnia kell

Ahogy a dal is mondja, teljesen félrevezetően és hamisan. A szerelemnek nemhogy nem kell múlnia, hanem valójában az igat szerelem örök. Az igazi szerelem végtelenül árad, ha elmúlást élünk meg vele kapcsolatban, az csak a saját korlátozó hitrendszerünknek, korábbi tapasztalásainknak és fájdalmunknak köszönhető.
 
A szerelem változhat, hol intenzívebben, hol lágyabban éghet a lángja, de ha az a nézőpontunk, hogy a szerelemnek múlnia kell, saját magunk alatt vágjuk a fát, és szabotáljuk magunkat, hogy a szerelmet tértől és időtől függetlenül megéljük.
 
Az elmúláshoz számtalanszor kapcsoltunk elvesztést, összemosva a szerelem elmúlását a szerelmünk elvesztésével. Ez sokszor újabb fájdalmat teremtett a lelkünkben, így érdemes azt is erősíteni magunkban, hogy a szerelem nem feltétlenül jár elmúlással és elvesztéssel sem.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

3. A szerelem és a szabadság kizárja egymást

Ahol pedig nincs szabadság, ott kényszer és függőség van. Történelmileg a szerelem nagyon sokszor nem volt szabadon megélhető a társadalmi normák, elvárások miatt. Az isteni igazságban azonban a szerelem szabad.
A tiszta szerelem valójában sosem köt meg, sosem irányít, kontrollál, hanem megengedő. A szerelem pont felold a függőségek alól, és abban erősít, hogy Önmagad legyél. A szerelem nevében történő megkötések valójában az ego manipulációi.
Aki nem tudott sokszor szabadon választani, a szerelmet szabadon megélni, az harcolhat mindezért. A harc azonban nem oldja meg a helyzetet. A szerelem szabadságát ha megengeded magadnak, és választod, azzal megtetted az első lépést ennek a megtapasztalásához is.
 
Ha úgy érzed, elkerül a szerelem, vagy nem érzed magad sikeresnek benne, ezeknek a mintáknak a feltérképezésével és megváltoztatásával képes vagy változást teremteni életed ezen területén. Mert tudatossággal bármilyen helyzet megváltoztatható, amit valaha is teremtettél. A szerelmi életed is!
 
Ha úgy érzed, blokkolod még a szerelem és a párkapcsolat energiáját, ajánlom a Szerelem Szabadsága, a Szabadság Szerelme előadássorozatomat, valamint az Egységbe emelő Szerelem anyagomat, 80 perc előadással, 140 perc szerelem tisztítással, és 52 oldal írott anyaggal.
 
További online előadásokat a témában a Tudatosság Tudástárban találsz.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin