5+1 félreértelmezés a vonzás törvényével kapcsolatban

Közzétéve: február 08, 2023

Amikor a vonzás törvénye berobbant a köztudatba, az egy mérföldkő volt az önismeret és a személyiségfejlődés területén, azonban az olyan könyvek, mint például a Titok, pont a valódi titkot nem árulták el, pusztán felszínesen értelmezték a vonzás törvényét. Mi az az 5+1 legfontosabb félreértés a vonzás törvényével kapcsolatban, amit ha felismersz, sokkal hatékonyabban tudod működtetni, mint eddig? Ha szeretnéd tudni, olvass tovább.

A vonzás törvénye jelentősége

A legnagyobb haszna annak, hogy a vonzás törvénye fókuszba került a 2000-es évek elején az volt, hogy rávilágított a pozitív gondolkozás jelentőségére. Ez az emberek össztudatosságának fejlődésében egy fordulópont volt.

A világ megismerte annak a következményét, hogy nem mindegy, hová helyezi a fókuszát, a negatív vagy a pozitív dolgokra.

Mindez mérföldkő volt az önismeretben, hiszen innentől kezdve minden ember kezébe vehette az irányítást a gondolatai felett. Azonban az azóta eltelt időben már túllépett a világ a negatív-pozitív gondolkodás polaritásán, és vannak olyan haladóbb, mélyebb és pontosabb összefüggések, amelyeket ismerve még hatékonyabban lehet használni a vonzás törvényét, és tovább lehet lépni a tudatosság útján.

1.   Nem minden gondolat válik valósággá

A vonzás törvénye egy Univerzális törvényszerűség. Hasonló hasonlót vonz. Ezt azonban az ezoterikus irodalomban messzemenőleg leegyszerűsítették a gondolatok és az érzések szintjére. Maga a wikipédia is úgy fogalmaz:

A vonzás törvénye egyszerűen megfogalmazva: minden gondolat valósággá válik. Azt a dolgot, amelyre gondolsz – legyen az akár jó, vagy akár rossz – vonzod magadhoz, és így elérheted.

A két mondat közül az első azonban hazugság. Túlzott leegyszerűsítés, ami számtalan félreértésre adhat okot. Nem minden gondolat válik valósággá.

A teremtés folyamatában a vonzás törvénye csak az egyik összetevő, de nem a legjelentősebb.

A vonzás törvényének félreértelmezése miatt azonban emberek tömegeit látom nem választásban, nem cselekvésben, megállásban, mert hallottak valamikor a vonzás törvényéről, elkezdtek jó dolgokra gondolni, és azt hiszik, hogy ez elég a valóra váláshoz.

2.   Ha csak gondolsz rá, az önmagában kevés

A vonzás törvényével egyidőben terjedtek el a különböző vizualizációs technikák. A vizualizáció egy hasznos eszköz, de az emberek nagy része nem megfelelően használja a teremtés folyamatában.

Aki a vizualizációt nem eszközként használja, hanem céllá teszi, egyszerűen megakasztja az életét.

Ők a kanapén, vagy az asztal mögött álmodozók, az elméletben élők, akik sosem lépnek a gyakorlati megvalósítás útjára. Ha jól akarod használni a vizualizációt, akkor arra használd, hogy a hitrendszeredet tágítod vele, beemeled a valóságodba mindazt, amit szeretnél elérni, de ezt követően elkezdesz választásokat hozni és cselekedni.

Ha csak gondolsz rá, az önmagában kevés. És nem, ilyenkor nem az a megoldás, hogy egy újabb önfejlesztő könyvhöz nyúlsz, vagy újabb tanfolyamra mész el, hanem hogy beleállsz a gyakorlati megvalósításba, elkezdesz választani és tenni a megvalósulásért.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

3.  Nem azt vonzod magadhoz, amire gondolsz, hanem azt, aki vagy

Erről aztán végképp nem beszélnek a sablonos, felszínes, (önjelölt) ezo-spiri tanítók. Mert nem csak azt vonzod, amire gondolsz, nem csak azt vonzod, amit érzel. Igen, vonzol az érzéseiddel IS, a gondolataiddal IS, de amivel alapvetően vonzol, az az ENERGIÁD. És ez megmagyarázza azt, hogy ha szakadatlanul gondolsz valamire, mégsem válik valóra, akkor vagy nem tettél érte (eleget), vagy az energiádban, a saját lényedben (múltadban, kötődéseidben, elköteleződéseidben, múltbeli választásaidban) van valami, ami megakadályozza ezt.

Nem azért nem történik ilyenkor valóra válás, mert az Univerzum pikkel rád, és másokat jobban szeret.

Egész egyszerűen habár bármennyire is vágysz rá, energetikailag blokkolod a megjelenést, megmutatkozást. Igen, Te magad.

4.   Nem elég, ha vágysz rá, választanod kell

Aki a vonzás törvényét a gondolatokra és az érzésekre korlátozza, az valójában megmarad a vágyak szintjén, a vágyakozás valóságában. A vágyakozás azonban nem választás, nem teremtés.

A teremtés folyamatában valami akkor válik valóra, ha azt választjuk, ÉS nincs energetikai akadálya annak, hogy megvalósuljon.

Ez az energetikai akadály lehet:

  • Önszabotázs, önbüntetés, önkorlátozó hiedelem, aminek az alapja egy múltbeli nézőpont, választás, elköteleződés, hitrendszer.
  • A nem vagyok elég jó, nem érdemlem meg, nem vagyok képes rá hazugságai. Önértékelési problémák, önszeretet, magabiztosság problémák.
  • A befogadás elutasítása.
  • A nagyobbá, többé, gazdagabbá válásnak való ellenállás.
  • És még számos láthatatlan, tudattalan módon vagyunk képesek megakadályozni magunkat a vágyaink valóra válásban.

Az akadályok szinte mindig láthatatlanok, ezért a tudatosítás és a transzformáció lesz a kulcs a felszámolásukhoz.

Tehát aki pusztán vágyakozik, vizualizál, de nem választ, az elkezdheti bevonzani mindazt, amit szeretne, de az nem fog megérkezni hozzá, energetikailag félúton megragad. A vágy irányt mutat, de ahhoz, hogy a valóságoddá váljon, választanod kell és felszámolnod minden blokkot, akadályt, hogy érkezhessen.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

5.   Ha elhisszük, hogy lehetséges, akkor rögtön valósággá is válik

Nem, nem válik rögtön valósággá. Ha elhiszed, hogy lehetséges, akkor megnyitsz neki egy ajtót, elkezded beengedni. De önmagában ez is kevés. A választás után tenni is kell érte, sőt nem csak fizikailag tenni, hanem szinte mindig valami belső transzformációt is magával hoz a folyamat. Különösen akkor, ha valami igazán nagy dologra vágysz, és nagy dolgot választottál, fontos, hogy tudatosítsd:

Hajlandó vagy-e azzá válni, amivé akkor válsz, ha meg is kapod?

Tipikus példa a váratlan lottónyertesek esete. Aki nincs felkészülve a gazdagságra, tele van önkorlátozó hitrendszerekkel, tudatalatti elutasítással, annak, ha pénz is érkezik az életébe, azt hamar el is veszti, mert nem vált azzá, aki meg tudja tartani. Ezért a leghasznosabb kérdés ilyenkor:

Mi az, ami lehetek, mi az, amit tehetek, hogy valóra váljon mindaz, amit választottam? A lenni és a tenni egyaránt fontos.

+1. A negatív gondolatok kizárásával nem történik semmi rossz az életedben

Mindig mosolygok, amikor valaki azt mondja: „Akkor nem gondolok, nem figyelek egyáltalán rossz dolgokra, nehogy bevonzzam őket.” Más az, amikor valaki tudatosan felemelkedik a negativitásból, és pozitív rezgésre törekszik, és más az, amikor valaki ki akarja zárni a rosszat az életéből.

A kizárás sosem működik. Sőt, az sem, hogy ha valami (rosszról) azt tetteted, hogy nincs, mert az attól még igenis hat rád.

Tehát megint visszautalnék a 3. pontra. Azt vonzod, aki vagy. Ez felülírja az „azt vonzod, amire gondolsz”-t. Tehát ha például negatív érzések vannak benned, nem az a jó módszer, hogy nem veszel róla tudomást, hanem ha hajlandó vagy ránézni, meglátni, ébernek lenni rá, tudatosítani, majd ezt követően megváltoztatni, transzformálni. Utána már nem fog hatni rád. De ha azt tetteted, hogy minden szép és jó, miközben valójában egyáltalán nem, azzal szabotálod és elvágod magad annak a lehetőségétől, hogy változást teremts, és a változásnak köszönhetően már tényleg ne tudjon hatni többé rád.

Mindezek alapján, vizsgáld most meg, te mennyire használtad jól a vonzás törvényét? Mi az, amit ma megtudtál róla, és hogyan tudod ezek után tényleg úgy működtetni, hogy segítsen megteremteni azt az életet, amit választottál?

Ha tanulnál még többet a vonzás törvényéről, ajánlom szeretettel az Azt vonzod, aki vagy online előadásomat.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Shares
Share
Tweet
Pin1