Szerelem a filmekben – Bridgerton család sorozat: Szerelmi mintákon innen és túl

Közzétéve: március 30, 2022

Évszázadokon keresztül a szerelem energiájának ábrázolása összefonódott a szerelemben megmutatkozó női-férfi ellentétekkel, harccal. Gondoljunk Rómeó és Júliára, akiknek a családja vívott harcot egymással. A szerelem harccal, szenvedéssel, nehézségekkel való összekötése nagyon jól mutatja a férfi és női minőségek saját magukkal való harcát.

Megnéztem a napokban a Netflixen a Bridgerton család második évadát. Néhány gondolat felszínre jött bennem vele kapcsolatban, meg úgy általában a szerelemmel kapcsolatban is.

Harc ott van, ahol nincs szeretet. Amikor a lélek fájdalomban van, nem tud tisztán szeretni, így falakat emel, védekezik, harcol, alapvetően saját magával, és ezt kivetítve azzal, akit valójában nagyon is szeret.

A lélekben megragadt szerelem fájdalom folyamatosan rakódik egymásra, és eskük, fogadalmak, nézőpontok megszilárdításával karmikus kapcsolódásokat teremt. Egyik életben tőlem vesznek el valamit, a következőben pedig én magam veszek el, pont attól, akit “elvileg” szeretek.

Aki győzni akar a szerelemben, az valójában veszít. Aki képes abbahagyni a harcot és megadni magát a szíve tiszta érzéseinek, csak az tud nyerni.

Érdekes volt látni, ahogy a sorozat alapkonfliktusát immár két évadon keresztül a férfi főszereplő saját apjával kapcsolatos élményei, sérülései adják. A férfi lélek sérüléseiről keveset beszélünk, pedig szükséges lenne. A férfi lélek sérüléseinek feloldása nélkül a szerelem energiája nem fog tudni megtisztulni sem, de ez a másik irányban is érvényes, a tiszta szerelem képes begyógyítani a lélek legmélyebb sérüléseit is.

Az, hogy a Nő hogyan reagál a férfi lélek sérüléseire, kulcsfontosságú. Önmagában már az is, hogy észreveszi-e? Nagyon sokszor csak a felszínt látjuk. Hogy a másik így vagy úgy viselkedik. Nem értjük, miért vannak falai, miért utasít el, miért mond valamire igent, másik dologra nemet. A falak, amiket egymás felé emelünk, nem engedik, hogy a lelkünkkel kapcsolódjunk, és meglássuk a másikat annak, aki valójában.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A női lélek is önáltatásokban, hazugságokban, lemondásban ragadt. A harcos női amazonok zsákutcáját mutatja a női főszereplő saját magával való harca. Amikor Önmagát győzködi, az Önmagával és az érzéseivel való szembenézés hiánya egy önpusztító folyamatot indít el.

A szív harcol az ésszel. A női minőség a férfi minőséggel. A belső boldogság a külső társadalmi elvárásokkal, megfeleléssel. Igazából ez így van már egy jó ideje, azonban itt az idő arra, hogy mindez megváltozzon.

Megszoktuk, hogy menekülünk Önmagunk, az érzéseink és a szerelem elől. Mintha veszélyes lenne. A menekülés végül újabb fájdalmat, és az érzéseink mélyre temetését eredményezi, elszakítva a szívünktől és azoktól a lehetőségeinktől, melyek pont a szerelem által válnának lehetségessé. Az örvény így egyre nagyobbá válik, és lelkünk állandósul a fájdalmak valóságában, elhitetve Önmagával, hogy ennek kell lennie és nincs más lehetősége.

Az egyik legnagyobb szerelem hazugságok közé tartozik a tiszta szerelem szenvedéllyé alacsonyítása, a szenvedély, mint a szenvedés forrása, aminek köszönhetően a szerelem és a szenvedés közé nagyon gyorsan egyenlőségjel került.

A szerelem, mint harc valódi oka a szerelemhez fűződő karmikus, életeken keresztül gyűlő fájdalmak, elutasítás, harc energiájának felgyülemlése.

Könnyebb elhinni a hazugságokat, mint szembenézni a szívünk igazságaival. Az ebből való kilépés tehát nincs szembenézés nélkül, a fájdalmak feloldódásával pedig megnyílik a lehetőség a szerelemben lévő öröm és boldogság megélésére.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A sorozat végén a feloldozást a gyermekből hirtelen felnövő éber és szívére tisztán hallgató Női minőség bölcsessége hozza el. Ez a női minőség pedig minden Nőben ott van, csak meg kell engednünk, hogy megmutatkozzon. Saját magunkat kell felemelnünk, felszabadítanunk mindehhez.

Ahogy korábban írtam erről, a Nő a kapcsolat katalizátora, tehát minden eddigi berögzült és tanult sémából kilépve bizony mernünk kell Nőként meghaladni magunkat és a szívünkre hallgatni. Ez lesz az, ami kiemel az eddigi működésekből és áttranszformálja a lelkünk mélyére temetett energiákat.

A romantikus sorozatok azért népszerűek, mert a szívünk mélyén szurkolunk a szereplőknek, hiszen a szívünk mélyén mi magunk is vágyjuk a boldogságot.

A szívünket választani és a szívünk valódi érzései alapján választani azonban azzal jár, hogy meghaladjuk saját magunkat, és nem hagyjuk, hogy a múltban megélt tapasztalások kerekedjenek felül a jelen érzésein.

Férfi és Nő Egysége új valóságot teremt, ehhez pedig a szerelem, mint az egyik legerősebb transzformációs energia óriási hozzájárulás. A szerelem Egységbe emelő ereje olyan, pillanatnyilag még ki nem aknázott lehetőségeket tartogat, ami Férfi és Nő számára egyaránt elérhető és választható, hogy meglássuk, mire is vagyunk képesek a harcot meghaladva, immár Egységbe forrva. És talán eljön az idő hamarosan, amikor több olyan film készül, ami már ezt az új valóságot mutatja meg.

Ha érdekel a szerelem energiájának megtisztítása és az lehetősége, ajánlom szeretettel az Egységbe emelő szerelem előadásomat és tisztításokat: Egységbe emelő szerelem

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin