Szerelem a filmekben – Bridgerton család sorozat: Szerelmi mintákon innen és túl

Közzétéve: március 30, 2022

Évszázadokon keresztül a szerelem energiájának ábrázolása összefonódott a szerelemben megmutatkozó női-férfi ellentétekkel, harccal. Gondoljunk Rómeó és Júliára, akiknek a családja vívott harcot egymással. A szerelem harccal, szenvedéssel, nehézségekkel való összekötése nagyon jól mutatja a férfi és női minőségek saját magukkal való harcát.

Megnéztem a napokban a Netflixen a Bridgerton család második évadát. Néhány gondolat felszínre jött bennem vele kapcsolatban, meg úgy általában a szerelemmel kapcsolatban is.

Harc ott van, ahol nincs szeretet. Amikor a lélek fájdalomban van, nem tud tisztán szeretni, így falakat emel, védekezik, harcol, alapvetően saját magával, és ezt kivetítve azzal, akit valójában nagyon is szeret.

A lélekben megragadt szerelem fájdalom folyamatosan rakódik egymásra, és eskük, fogadalmak, nézőpontok megszilárdításával karmikus kapcsolódásokat teremt. Egyik életben tőlem vesznek el valamit, a következőben pedig én magam veszek el, pont attól, akit “elvileg” szeretek.

Aki győzni akar a szerelemben, az valójában veszít. Aki képes abbahagyni a harcot és megadni magát a szíve tiszta érzéseinek, csak az tud nyerni.

Érdekes volt látni, ahogy a sorozat alapkonfliktusát immár két évadon keresztül a férfi főszereplő saját apjával kapcsolatos élményei, sérülései adják. A férfi lélek sérüléseiről keveset beszélünk, pedig szükséges lenne. A férfi lélek sérüléseinek feloldása nélkül a szerelem energiája nem fog tudni megtisztulni sem, de ez a másik irányban is érvényes, a tiszta szerelem képes begyógyítani a lélek legmélyebb sérüléseit is.

Az, hogy a Nő hogyan reagál a férfi lélek sérüléseire, kulcsfontosságú. Önmagában már az is, hogy észreveszi-e? Nagyon sokszor csak a felszínt látjuk. Hogy a másik így vagy úgy viselkedik. Nem értjük, miért vannak falai, miért utasít el, miért mond valamire igent, másik dologra nemet. A falak, amiket egymás felé emelünk, nem engedik, hogy a lelkünkkel kapcsolódjunk, és meglássuk a másikat annak, aki valójában.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A női lélek is önáltatásokban, hazugságokban, lemondásban ragadt. A harcos női amazonok zsákutcáját mutatja a női főszereplő saját magával való harca. Amikor Önmagát győzködi, az Önmagával és az érzéseivel való szembenézés hiánya egy önpusztító folyamatot indít el.

A szív harcol az ésszel. A női minőség a férfi minőséggel. A belső boldogság a külső társadalmi elvárásokkal, megfeleléssel. Igazából ez így van már egy jó ideje, azonban itt az idő arra, hogy mindez megváltozzon.

Megszoktuk, hogy menekülünk Önmagunk, az érzéseink és a szerelem elől. Mintha veszélyes lenne. A menekülés végül újabb fájdalmat, és az érzéseink mélyre temetését eredményezi, elszakítva a szívünktől és azoktól a lehetőségeinktől, melyek pont a szerelem által válnának lehetségessé. Az örvény így egyre nagyobbá válik, és lelkünk állandósul a fájdalmak valóságában, elhitetve Önmagával, hogy ennek kell lennie és nincs más lehetősége.

Az egyik legnagyobb szerelem hazugságok közé tartozik a tiszta szerelem szenvedéllyé alacsonyítása, a szenvedély, mint a szenvedés forrása, aminek köszönhetően a szerelem és a szenvedés közé nagyon gyorsan egyenlőségjel került.

A szerelem, mint harc valódi oka a szerelemhez fűződő karmikus, életeken keresztül gyűlő fájdalmak, elutasítás, harc energiájának felgyülemlése.

Könnyebb elhinni a hazugságokat, mint szembenézni a szívünk igazságaival. Az ebből való kilépés tehát nincs szembenézés nélkül, a fájdalmak feloldódásával pedig megnyílik a lehetőség a szerelemben lévő öröm és boldogság megélésére.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A sorozat végén a feloldozást a gyermekből hirtelen felnövő éber és szívére tisztán hallgató Női minőség bölcsessége hozza el. Ez a női minőség pedig minden Nőben ott van, csak meg kell engednünk, hogy megmutatkozzon. Saját magunkat kell felemelnünk, felszabadítanunk mindehhez.

Ahogy korábban írtam erről, a Nő a kapcsolat katalizátora, tehát minden eddigi berögzült és tanult sémából kilépve bizony mernünk kell Nőként meghaladni magunkat és a szívünkre hallgatni. Ez lesz az, ami kiemel az eddigi működésekből és áttranszformálja a lelkünk mélyére temetett energiákat.

A romantikus sorozatok azért népszerűek, mert a szívünk mélyén szurkolunk a szereplőknek, hiszen a szívünk mélyén mi magunk is vágyjuk a boldogságot.

A szívünket választani és a szívünk valódi érzései alapján választani azonban azzal jár, hogy meghaladjuk saját magunkat, és nem hagyjuk, hogy a múltban megélt tapasztalások kerekedjenek felül a jelen érzésein.

Férfi és Nő Egysége új valóságot teremt, ehhez pedig a szerelem, mint az egyik legerősebb transzformációs energia óriási hozzájárulás. A szerelem Egységbe emelő ereje olyan, pillanatnyilag még ki nem aknázott lehetőségeket tartogat, ami Férfi és Nő számára egyaránt elérhető és választható, hogy meglássuk, mire is vagyunk képesek a harcot meghaladva, immár Egységbe forrva. És talán eljön az idő hamarosan, amikor több olyan film készül, ami már ezt az új valóságot mutatja meg.

Ha érdekel a szerelem energiájának megtisztítása és az lehetősége, ajánlom szeretettel az Egységbe emelő szerelem előadásomat és tisztításokat: Egységbe emelő szerelem

Hasonló bejegyzések

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 2. rész

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 2. rész

Az Amazon világképének összetörése legtöbbször vagy egy szélsőséges mélypont, vagy egy szélsőséges magasság által tud megtörténni. Mivel az Amazon alapvető jellemzője a szélsőség, és kell egy „ellenerő”, ami kimozdítja abból, amiben van. Tehát külső hatás éri, de ezt be tudja fogadni és belső transzformációhoz segíti. Éppen ezért ehhez a belső transzformációhoz hozzájárulás lehet egy Férfi, és általa akár a Szerelem energiája is.

bővebben
Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 1. rész

Amazonokat nem lehet szelídíteni, az Amazon magától szelídül – 1. rész

Az Amazon korszak minden Nőnek egy nagyon fontos korszaka. Ha egy Nő nem éli meg ezt a minőségét, akkor soha nem áll az erejébe, nem lesz képes független életre, nem tapasztalja meg azt, hogy mire is képes. Az erő megtapasztalás természetes velejárója a szélsőségbe esés is. És mivel a több ezer éves férfiuralom nők milliárdjait nyomta el újra és újra, óhatatlan, ha most a Nők nem finomkodnak, és keresik a helyüket a világban. Az Amazonok szélsőségesek lehetnek. Hogy szelídíteni kellene őket? Nem, nem gondolom. Ha szeretnél az Amazon működés mögé látni, ez az írás Nőként és Férfiként is, Neked szól.

bővebben
Vakokat nem lehet látóvá tenni, amíg ragaszkodnak a sötétséghez

Vakokat nem lehet látóvá tenni, amíg ragaszkodnak a sötétséghez

A Megmondók korát éljük. Mindenki jogot formál magának arra, hogy mindenhez IS ért, és ezt joga van kinyilatkoztatni. Az már egy magasabb tudatszintet feltételez – amin ezek a dühös, ítélkező emberek nincsenek – hogy valaki a semlegesebb, elfogadóbb, megengedőbb energiával nyilvánuljon meg. Vakként ragaszkodnak a saját igazukhoz és nézőpontjukhoz, szítják a feszültséget, a harcot és képtelenek befogadni más nézőpontokat. Hogyan kezeld ezeket az embereket? Néhány gondolatot vetettem papírra a témáról.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
0 Shares
Share
Tweet
Pin