Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

Közzétéve: január 07, 2022

„Hálás vagyok a múltamért és a múltbeli választásaimért.” Ki tudod-e ezt mondani, tiszta szívből, anélkül, hogy megítélnél bármit is a múltadban? Az új érkezéséhez legtöbbször a régi lezárása szükséges. Vannak nagyobb ciklusok az életünkben, és most is ilyen váltásban vagyunk. Ahhoz pedig hogy egy teljesen új élet, valóság nyíljon meg, a régivel való teljes megbékélés szükséges.

Ennek a megbékélésnek a kulcsa pedig az ítéletek feloldása. Annak a tudatosítása, hogy nincs helyrehozhatatlan választás, nincs végletes hiba. Amit nem tudsz ebben az életedben helyrehozni, azt majd megteszed a következőben. Hogyan? Egy új, jó esetben tudatos választással. Mert mindig van választásunk, csak ezeknek a választásainknak a nagy részét eddig legtöbbször tudattalanul hoztuk, így folyamatosan ugyanolyan, vagy nagyon hasonló helyzeteket teremtve magunk számára.

A tudatos választás azt jelenti, hogy tudom, vagy ha nem, hajlandó vagyok legalább ránézni, hogy az eddigi életemet milyen energiákból, nézőpontokból, választásokból teremtettem. És feltenni a kérdést, ezt akarom-e tovább folytatni, vagy valami mást? Ha mást, akkor pedig mi az az új választás, új energia, új minőség, amit választhatok? És ahhoz mit kell tennem?

Mert a választás és a változás nem magától történik.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Még most is benne vagyunk a múlt lezárásának, tisztításának, elengedésének a folyamatában, az energiák az erre való ránézést, és az ezzel kapcsolatos választást támogatják. Mindeközben már érezzük valami újnak a szelét, érezzük a zsigereinkben, hogy a tavasz majd valami mást hoz, mint ami eddig volt az életünkben. De addig is, még mindig keveredik a régi és az új, ott vagyunk a hídon, kelünk át, és olykor zavarosnak tűnhet minden. Ha most így érzed magad, akkor csak állj meg egy pillanatra, és fordulj vissza. Nem kell, hogy visszaindulj, csak a tekintetedet fordítsd vissza.

És gyönyörködj.

Gyönyörködj a tájban, gyönyörködj a múltadban. Direkt használom ezt a szót, mert ha még úgy is érzed, hogy nincs benne semmi jó, semmi gyönyörködni való, most találj. Mert ez felülír minden múltaddal kapcsolatos korábbi szégyent, ítéletet, ragaszkodást, elutasítást.

Mert aki gyönyörködik, annak a szívében béke van, és intenzitás, ellenállás nélkül tud ezzel a békével magára és a korábbi választásaira nézni. Tudván, hogy minden, ami a múltjában megjelent, az ő választása, ő teremtése volt.

Sokszor ragadtak el minket energiák, sokszor éreztük úgy, hogy nem tudjuk uralni őket, sokszor vált nehézzé az élet, de mindezek a múlté lehetnek, ha nem ragaszkodunk többé hozzájuk, hajlandóak vagyunk a változásra és elismerjük, hogy nem mindig voltunk fantasztikusak, olykor hibáztunk, elbuktunk, csalódtunk, de ez önmagában még nem tragédia.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Aki ellenállás nélkül rá tud nézni erre és őszintén, tiszta szívből hálás tud lenni érte, az tud kikerülni végleg a múlt hatása alól.

Figyeld, hol ragadsz be, figyeld, mihez ragaszkodnál, figyeld, mit nehéz elengedni, és engedd meg magadnak. Fordulj kedvességgel, törődéssel, elfogadással saját magad felé, és önmagában ez az energia képes az ítéletek feloldására, ami az egyik leggyakoribb oka a múltba ragadásnak.

Ha nem ítélnél meg semmit magadban, a múltadban, mit választanál most, milyen nézőpontból, milyen hittel, bizalommal, örömmel, tudással?

Fordítsd vissza a tekintetedet tehát egy pillanatra, legyél hálás mindenért, amit megtapasztaltál, amit választottál, mert így szereztél tudást, és ennek a békéjével a szívedben válassz új irányt és indulj el afelé az élet felé, ami csak rád vár!

Ha szeretnél eszközöket a múlttal való megbékéléshez, szeretettel ajánlom a Megújulás Meditációkat, aminek első meditációja az Akadályok és a Múlt meghaladása segít számodra a múlt lezárásában.

A gyakorlat során ráláthatsz a jelen helyzetedet eredményező múltbeli emlékekre, tapasztalatokra, nézőpontjaidra, választásaidra, majd pedig új kontextusba, új összefüggésbe helyezve őket, a szándékod megerősítése által lehetőséged nyílik a feloldásukra. Így a mögöttük lévő energiák áttranszformálódnak és megnyílik a lehetőség nem csak az akadályokon való túllépésre, de a múltból a jövő felé fordulás által egy akadály- és problémamentes életre is.

2022. január 11-ig akciós áron megvásárolható ezen a linken: Megújulás Meditációk.

 

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin