Hogyan használd hatékonyan a tisztításokat és a kérdéseket?

Közzétéve: február 09, 2022

Nagyon sokan rosszul használják a tisztításokat és a kérdéseket, de ez nem feltétlenül az ő hibájuk. Ez az írás hiánypótló és olyan összefüggésekre világít rá, amit sehol máshol nem olvashatsz! Segít abban, hogy folyamatában lásd, a tisztításokat mikor célszerű használni ahhoz, hogy egy tudatos, ugyanakkor dinamikus és örömteli életet élj, teremts.

Gondolj bele, milyen lenne az életed, ha nem csinálnál mást, csak otthon takarítanál? Ha az életed nem állna másból, mint hogy hétfőn reggel elkezdesz takarítani, és folyamatosan azt keresnéd vasárnap estig, hogy hol nem elég tiszta még, mi az, ami nem elég jó, mit kell még „megszerelni”, kitisztítani, jobbá tenni? Elvenné az élet örömének élvezetét és megfosztana attól, hogy egyébként „értelmes”, örömteli dolgokat csinálj az életedben. Ahol a figyelmed, ott az energiád. Ha megszokod, hogy mindig tisztítasz, folyamatosan tisztítani valót teremtesz az életedbe.

A tisztítások a tudatos élet teremtésének eszközei

Céljuk az, hogy felszínre hozzák és transzformálják a tudatalattidban lévő nézőpontokat, ellenállásokat, azonosulásokat, hitrendszereket, mintákat, sémákat, szokásokat, esküket, ígéreteket, fogadalmakat, tehát mindent, ami fix nézőpontban tart, és ezáltal megakadályozza azt, hogy az életed szabadon éld meg.

MINDENNEK ESZKÖZE A KÉRDÉS. A kérdések éberséget adnak számodra, de csak olyan mértékben, amennyire hajlandó vagy ránézni egy területre. Minél nagyobb az ellenállásod egy kérdéssel, területtel szemben, annál nagyobb energia van mögötte.

A tisztítások célja a mögöttes energia felszínre hozása és kiengedése.

Úgy tekints tehát a kérdésekre, mint egy ajtóra, ami megnyithat számodra olyan tereket, amelyekben eltemettél, elástál, elrejtettél fájdalmakat, nézőpontokat, hiedelmeket valamiféle múltbeli tapasztalat alapján. Minél inkább hajlandó vagy erre a múltban történt helyzetre ránézni, szembenézni vele, annál könnyebben fog tudni a mögötte lévő energia felszabadulni.

AZ ELLENÁLLÁS LEGTÖBBSZÖR AMIATT VAN, MERT SZERETNÉNK ELKERÜLNI AZT A MÚLTBAN ÁTÉLT FÁJDALMAT, AMI A BEFIXÁLT NÉZŐPONT MÖGÖTT VAN. Tehát ahhoz, hogy egy nézőpontot elengedj, sokszor átmenetileg szembesülnöd kell a mögötte lévő kényelmetlen, fájdalmas energiákkal, történésekkel.

Ehhez a kulcs az, hogy ne ítéld meg a fájdalmat, és ne akard azt elkerülni.

A fájdalom is az élet természetes része, amit ha megengedsz magadnak, átfolyik rajtad és nem ragadsz bele, ezáltal elmúlik. A fájdalomba való beleragadás az ellenállás miatt történik. Ha nem ellenállsz, nem ragadsz bele, ha nem ragadsz bele, nem ellenállsz.

AMIT JELENTŐSÉGTELIVÉ TESZEL, AZT NEM, VAGY CSAK NEHEZEN TUDOD MEGVÁLTOZTATNI. Ezért a másik fontos feloldás, amire érdemes ránézni, és ami a legtöbbször beleragaszt egy nézőpontba, helyzetbe, az a jelentőségtelivé tétel. Ha sikerül feloldani a jelentőségtelivé tételt, akkor sokkal könnyebb lesz a fix nézőpontot és a mögötte lévő energiát elengedni. Ez „csak” egy választás, hogy elengeded azt, hogy jelentőségtelivé tegyél személyeket, helyzeteket, tapasztalásokat az életedben.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

A tisztítások célja a nézőpontok feloldása által a megengedésbe kerülés

A megengedés egy semleges állapot, nincs benne ítélet. Akkor végeztél tehát jó munkát, ha egy kérdés már nem vált ki benned semmilyen ellenállást, érzést, fájdalmat, stb., hanem egyfajta semleges minőségben tudsz hozzá kapcsolódni.

MINDEN TISZTÍTÁS VALÓJÁBAN ENERGETIKAI TRANSZFORMÁCIÓ. A fix nézőpont azonosítása után a mögötte lévő ítélet feloldása által az ott elzárt energiának a felszabadítása, és ezáltal a polarizált nézőpontnak semlegesbe való áttranszformálása. Ez lesz a megengedés minősége, ami az Egység energetikai alapja.

Minél mélyebbre mersz menni, és minél konkrétabban tudatosítod azt, hogy mi van benned, és miért (vagyis hogy azt mivel teremtetted), annál könnyebben megtalálod az „ősokot”, azt, amivel keletkeztetted. Ha ezt megtalálod, már könnyű lesz kihúzni az egésznek a gyökerét. Minél általánosabban fogalmazol, egy tisztítás annál felszínesebb lesz, és ha csak felszínesen tisztogatsz, nem húzod ki annak a nézőpontnak a gyökerét, így folyamatosan vissza fog térni egy újabb és újabb élethelyzetben.

Minél konkrétabban fogalmazol, egy tisztítás annál hatékonyabb lesz.

HOGYAN HASZNÁLD HATÉKONYAN A TISZTÍTÁSOKAT? Úgy, hogy NE ragadj beléjük. Vannak olyan módszerek, amelyek tisztítás orientáltak, ennek köszönhetően folyamatos függőségben tartanak mind a tisztításoktól, mind az azokat használó, adó tanártól, tehát egy másik külső személytől, aki sokszor bonyolultabbnál bonyolultabb tisztításokat, kérdéseket használ, fenntartva annak a hazugságát, hogy folyamatosan tisztítanod kell.

A tisztítás alapját adó kérdéseknek nem kell bonyolultaknak lenniük, valójában a legegyszerűbb kérdések tudnak a legkönnyebben éberséget adni számodra.

DÖNTSD EL, HOGY TISZTÍTÁS ALAPÚ ÉLETET, VAGY VÁLASZTÁS ALAPÚ ÉLETET VÁLASZTASZ?  A tisztítás még azt feltételezi, hogy van valami, ami nem jó, amit meg kell változtatni, amit ki kell tisztítani, tehát az agyad folyamatosan ezt keresi. Ha nem talál semmit, akkor pedig könnyen gyárthat magának olyan helyzeteket, amiket tisztítanod kell. Ennek az a csapdája, hogy így nem engeded meg magadnak azt a valóságot, ahol már nem kell semmit tisztítanod, és minden rendben van az életedben.

NE TISZTOGATNI VALÓT KERESS, HANEM HOZZ ÖRÖMTELI, SZÍVBŐL JÖVŐ ÚJ VÁLASZTÁSOKAT! A tisztítások hatékony eszközök, de akkor töltik be igazán jól ezt a hatékony szerepüket, ha választásokkal együtt használod őket. Ne tisztításokra várj mástól, hanem hozz választásokat szívből! Ez is egy nézőpontbeli különbség lesz, hogy külső megmondók helyett a belső tudásodra, megérzéseidre, éberségedre alapozva teremted az életed. Egy választás aztán úgy is felszínre hozza benned azokat az akadályokat, amivel blokkolod azok megvalósítását, így a tisztítások használata leginkább választások UTÁN célszerű.

KIFEJEZETTEB KÁROSNAK TARTOM a folyamatos tisztítások hallgatását, mert ez elvonja a figyelmet a választástól és tisztítás függőségben tart. A valódi szabadságot pedig valójában a választás hozza el, nem a tisztítás.

Egyébként valójában a tisztítás is EGY ÚJ VÁLASZTÁS MEGHOZÁSÁT JELENTI. Tehát nincs tisztítás választás nélkül.

Éppen ezért teljességgel szükségtelen mindenféle „halandzsa tisztító mondatok” használata, aminek célja szintén csak a függőség erősítése bármilyen módszertől, tanártól, tanfolyamtól, személytől. A valódi erőd a választásodban van. Nincs szükséged arra, hogy kezedbe adjanak egy varázspálcának álcázott játékszert, hiszen a valódi varázslatot a választásaid hozzák az életedbe!

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Akkor egyáltalán ne tisztíts?

NEM, NEM EZT MONDOM! A 80-20-as Pareto elvet tartom a leghasznosabbnak itt is. Ha 80%-ban választasz, és éber vagy arra, hogy egy választás milyen tisztítandó nézőpontokat hoz fel benned és azt tisztítod, akkor nagyon hatékonyan fogod tudni működtetni az életed!

A jó hírem az, hogy ennek köszönhetően egyre kevesebb tisztítani valóra lesz szükséged, mert a fókuszod az új választáson lesz, ami előre visz, nem pedig a tisztítani való keresésén, ami a múltban tart.

Így a választásaid is egyre hatékonyabban fognak működni. Tehát ha megcélzod az életedben azt, hogy 80% választás és 20% tisztítás, akkor egy dinamikus, éberségen, a szíved tudásán és választáson alapuló életet kezdesz el teremteni.

ELJÖHET AZ AZ IDŐ, AMIKOR EGYÁLTALÁN SEMMIT NEM KELL TISZTÍTANOD? IGEN! De ezt nem azzal éred el, hogy folyamatosan tisztításokat hallgatsz. A folyamatos tisztítások beleragasztanak a tisztogatni valódba, mivel a tisztítások még ítéleteket feltételeznek.

A választásaid által tisztul meg a valóságod.

Ha hajlandó vagy MINDEN eddig befixált, múltban meghozott, megerősített nézőpontodat megkérdőjelezni, elengedni, megváltoztatni, és engedni, hogy a transzformáció benned végbemenjen, és választod az eddigi múltadként megélt ítélet alapú valóságod teljes mértékű felszámolását, és egy választás alapú valóságot választasz, akkor képes vagy megteremteni magadnak egy tisztítások nélküli életet.

MITŐL FÜGG, HOGY EZ MENNYI IDŐ? Minél több fix nézőpontja van valakinek, és ahhoz minél jobban ragaszkodik, annál nehezebb lesz számára ez a transzformáció, ezért annál több időt vesz igénybe.

Mindez a folyamat szükségesen felhozza azokat a helyzeteket, hol ragaszkodsz még az igazadhoz, az igazadhoz ragaszkodás a befixálások egyik legerősebb formája.

Legtöbbször pont ahhoz ragaszkodsz, amit jóvá tettél az életedben, és ezzel nem engeded meg magadnak, hogy valami még jobb érkezzen.

A szabadság kulcsa a megengedés. Ha felszabadítod magad a nézőpontjaid alól, egy megengedés és választás alapú élet felé nyitod meg magad, ahol bármi elérhető és megteremthető számodra, amire szívből vágysz.

Ha szeretnéd magad megerősíteni a választás alapú életben, szeretettel ajánlom a Szívtudatosság ébredése és a Szívből… programsorozataimat, amelyek segítenek ebben a váltásban, és további összefüggéseket, eszközöket adnak számodra.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin