Eszközök a tudatos élethez: 3. Minden egy érdekes nézőpont

Közzétéve: március 30, 2020

A „minden egy érdekes nézőpont” számodra a kulcs lehet a szabadsághoz. Ha ezt be tudod építeni az életedbe, soha nem leszel senki ítéleteinek a hatása alatt. Ha ezt elkezded használni, akkor nem lesz számodra fontos az, hogy ragaszkodj a nézőpontjaidhoz, hogy igazold őket, de az sem, hogy ellenállj mások nézőpontjainak. A megengedésed felszabadít a jó és a rossz ítéletek alól, a megfeleléstől és az (ön)igazolásoktól.

A megengedés ereje

Mert a „minden egy érdekes nézőpont” az tulajdonképpen a semleges megengedés tere. Amikor nem igazodsz az ítéletekhez, a jóhoz vagy a rosszhoz és te magad sem ítélkezel. Nem tekintesz a saját nézőpontjaidra úgy, hogy azok az egyedüli igazságnak a kifejeződései lennének. Nem akarsz a nézőpontjaiddal bizonyítani semmit és nem akarsz rávenni másokat sem, hogy egyetértsenek a nézőpontjaiddal, azért, hogy igazolják számodra azokat.

Mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy igazad legyen? Mi a jó ebben számodra? Mi a célod vele?

Amikor el tudod engedni az igazadhoz való ragaszkodást, akkor megengeded másoknak, hogy azt gondoljanak, amit gondolnak, de magadnak is megengeded ugyanezt. Nem teszed mások nézőpontjait igazabbá a sajátodénál. Nem azonosulsz mások nézőpontjaival, nem teszed rögtön igazzá őket, csak azért mert olyan személy mondta például, akire felnézel, vagy aki fontos számodra.

Eddig megjelent könyveimet itt találod:

Az ellenálláson túl

De nem is ellenállsz nekik. Amikor ellenállsz mások nézőpontjainak, akkor be akarod bizonyítani, hogy azok rosszak, és ez a bizonyítás és ellenállás energiája egy olyan működésbe helyez, ami az ítéleteken alapul. Az életünk pedig afelé halad, hogy pont kilépjünk az ítéletekből.

Ha soha nem ítélnél meg semmit, ha soha nem tennél semmit jóvá vagy rosszá, akkor milyen lehetőségeid, milyen választásaid lennének?

Ha nem ítélnél meg soha semmit, akkor mennyire lenne könnyű befogadni mindent és mindenkitől? Amikor képes vagy a „minden egy érdekes nézőpont” teréből működni, akkor nem utasítasz el semmit, nem akarsz kizárni semmit és senkit az életedből. Rugalmas vagy és hajlandó vagy befogadni más lehetőségeket is a saját fix nézőpontjaid mellett.

A lehetőségeimet Velem ezen az oldalon találod.

Praktikus eredmények

A rugalmasságodnak köszönhetően sokkal könnyebben tudsz reagálni helyzetekre és könnyebben felismered azokat a lehetőségeket, amelyek működhetnek számodra. Minél többet alkalmazod ezt a pragmatikus, gyakorlatias eszközt, annál könnyebben fogsz tudni ráérzékelni arra, hogy adott helyzetben mi működik, így sokkal eredményesebb is leszel.

Megnő az éberséged, mivel nincsenek, vagy nem olyan magasak már a falaid, így könnyebben jutnak el hozzád információk. Könnyebben tudod teremteni az életedet erre a kiterjedt éberségedre alapozva.

Ezeknek az eszközöknek nagyon gyakorlatias hasznuk van. Felgyorsítják, megkönnyítik és eredményesebbé teszik a valóságodat, az életedet, a teremtéseidet. Választod-e ezt a könnyedséget és választod-e azokat a lehetőségeket, amelyeket megnyitnak számodra?

Mennyi harctól, konfliktustól, veszekedéstől óvnád meg magad, ha mindezt mától elkezdenéd működtetni?

Ne akard, hogy igazad legyen. Ne akarj senkit meggyőzni a saját nézőpontodról. Mindenkinek megvan a saját valósága, és a legtöbben nem engednek be oda olyan véleményeket, álláspontokat, ami nem igazodik ahhoz.

Tudd, mi működik számodra és válaszd azt még akkor is, ha senki más nem választja.

A te tudásod a te éberséged, a te életed, a te szabadságod. Ha beleállsz ebbe a magabiztosságba, soha nem akarsz majd senkinek megfelelni és nem várod el senkitől, hogy számodra megfeleljen. Ez a fajta megengedés szabadítja fel az életedet és a kapcsolataidat is.

Hasonló bejegyzések

Továbblépés – Egy új kezdet

Továbblépés – Egy új kezdet

2020 sok változást hozott, az én életemben is. Hónapok óta érlelődik bennem egy választás, hosszú-hosszú folyamat eredményeképp. 2014. decembere óta, már 6 éve része az életemnek az Access Consciousness. Előbb kezelőként, majd facilitátorként működtem, az elmúlt...

bővebben
Fény születik

Fény születik

Nem csak ma, de ma különösen. Nem csak az életünkben, de a szívünkben. Nem csak bennünk, de a világban is.

Aki sokáig járt a pokol sötétségében, annak furcsa, szokatlan ez a világosság. Hozzászokik a szemünk a sötétséghez, már-már kiigazodunk minden útvesztőben, ha nehezen is, de lépünk előre, megszoktuk, hogy kettőt előre, egyet vissza.

De mindennek vége már.

bővebben
Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Ez az időszak a változásról szól, a változás pedig választásokkal jár. Amikor nem tudjuk, hogy mit válasszunk, hajlamosak vagyunk az agyalásra, ahhoz, hogy visszanyúljunk múltbeli helyzetekhez és azokat megítélve, kikövetkeztessük, hogy mi lenne most is a jó, helyes választás. De mennyire működik ez? És mi más lehetséges még?

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
401 Shares
Share401
Tweet
Pin