Eszközök a tudatos élethez: 3. Minden egy érdekes nézőpont

Közzétéve: március 30, 2020

A „minden egy érdekes nézőpont” számodra a kulcs lehet a szabadsághoz. Ha ezt be tudod építeni az életedbe, soha nem leszel senki ítéleteinek a hatása alatt. Ha ezt elkezded használni, akkor nem lesz számodra fontos az, hogy ragaszkodj a nézőpontjaidhoz, hogy igazold őket, de az sem, hogy ellenállj mások nézőpontjainak. A megengedésed felszabadít a jó és a rossz ítéletek alól, a megfeleléstől és az (ön)igazolásoktól.

A megengedés ereje

Mert a „minden egy érdekes nézőpont” az tulajdonképpen a semleges megengedés tere. Amikor nem igazodsz az ítéletekhez, a jóhoz vagy a rosszhoz és te magad sem ítélkezel. Nem tekintesz a saját nézőpontjaidra úgy, hogy azok az egyedüli igazságnak a kifejeződései lennének. Nem akarsz a nézőpontjaiddal bizonyítani semmit és nem akarsz rávenni másokat sem, hogy egyetértsenek a nézőpontjaiddal, azért, hogy igazolják számodra azokat.

Mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy igazad legyen? Mi a jó ebben számodra? Mi a célod vele?

Amikor el tudod engedni az igazadhoz való ragaszkodást, akkor megengeded másoknak, hogy azt gondoljanak, amit gondolnak, de magadnak is megengeded ugyanezt. Nem teszed mások nézőpontjait igazabbá a sajátodénál. Nem azonosulsz mások nézőpontjaival, nem teszed rögtön igazzá őket, csak azért mert olyan személy mondta például, akire felnézel, vagy aki fontos számodra.

Eddig megjelent könyveimet itt találod:

Az ellenálláson túl

De nem is ellenállsz nekik. Amikor ellenállsz mások nézőpontjainak, akkor be akarod bizonyítani, hogy azok rosszak, és ez a bizonyítás és ellenállás energiája egy olyan működésbe helyez, ami az ítéleteken alapul. Az életünk pedig afelé halad, hogy pont kilépjünk az ítéletekből.

Ha soha nem ítélnél meg semmit, ha soha nem tennél semmit jóvá vagy rosszá, akkor milyen lehetőségeid, milyen választásaid lennének?

Ha nem ítélnél meg soha semmit, akkor mennyire lenne könnyű befogadni mindent és mindenkitől? Amikor képes vagy a „minden egy érdekes nézőpont” teréből működni, akkor nem utasítasz el semmit, nem akarsz kizárni semmit és senkit az életedből. Rugalmas vagy és hajlandó vagy befogadni más lehetőségeket is a saját fix nézőpontjaid mellett.

A lehetőségeimet Velem ezen az oldalon találod.

Praktikus eredmények

A rugalmasságodnak köszönhetően sokkal könnyebben tudsz reagálni helyzetekre és könnyebben felismered azokat a lehetőségeket, amelyek működhetnek számodra. Minél többet alkalmazod ezt a pragmatikus, gyakorlatias eszközt, annál könnyebben fogsz tudni ráérzékelni arra, hogy adott helyzetben mi működik, így sokkal eredményesebb is leszel.

Megnő az éberséged, mivel nincsenek, vagy nem olyan magasak már a falaid, így könnyebben jutnak el hozzád információk. Könnyebben tudod teremteni az életedet erre a kiterjedt éberségedre alapozva.

Ezeknek az eszközöknek nagyon gyakorlatias hasznuk van. Felgyorsítják, megkönnyítik és eredményesebbé teszik a valóságodat, az életedet, a teremtéseidet. Választod-e ezt a könnyedséget és választod-e azokat a lehetőségeket, amelyeket megnyitnak számodra?

Mennyi harctól, konfliktustól, veszekedéstől óvnád meg magad, ha mindezt mától elkezdenéd működtetni?

Ne akard, hogy igazad legyen. Ne akarj senkit meggyőzni a saját nézőpontodról. Mindenkinek megvan a saját valósága, és a legtöbben nem engednek be oda olyan véleményeket, álláspontokat, ami nem igazodik ahhoz.

Tudd, mi működik számodra és válaszd azt még akkor is, ha senki más nem választja.

A te tudásod a te éberséged, a te életed, a te szabadságod. Ha beleállsz ebbe a magabiztosságba, soha nem akarsz majd senkinek megfelelni és nem várod el senkitől, hogy számodra megfeleljen. Ez a fajta megengedés szabadítja fel az életedet és a kapcsolataidat is.

Ha tetszett a cikk és úgy érzed, hozzájárulás lehetek még másképp is az életedhez, minősített facilitátorként szeretettel látlak személyesen az Access Bars®, Alapozó, Being You, Right Voice For You, Talk To The Entities tanfolyamaimon, Testtanfolyamaimon, vagy online előadásokon, facilitáláson.

Hasonló bejegyzések

A lélek vihara

A lélek vihara

Van olyan, amikor vihar dúl a lelkünkben. Akár váratlanul érkezik, egyik napról a másikra, mindent felkavaróan, akár hosszú idők után, felborzolva a mélyen eltemetett és felgyülemlett nehézségeket, nézőpontokat, működéseket. A lélek olykor tisztulni vágyik, és ha mi magunk nem ürítjük ki, megtalálja a módját, hogy szabaddá váljon.

bővebben
Álmodozol vagy teremtesz? – Hogyan kezdd el teremteni az életed?

Álmodozol vagy teremtesz? – Hogyan kezdd el teremteni az életed?

Ha túl sok időd van az elméletre, ha túl sok időd van álmodozni, tervezni, „jó lenne ha”-ban lenni, fejben lehetőségeket lejátszani, kikövetkeztetni, akkor biztosan nem teremted az életed. Egy fantáziavilágban ragadtál. Gyakran azért, hogy elkerüld a szembenézést a valósággal és a változással. A kérdés pedig ilyenkor valójában az, hogy szeretnéd-e, hogy ez megváltozzon?

bővebben
Tudatosság az entitásokkal – 1. rész

Tudatosság az entitásokkal – 1. rész

Az entitások érzékelésére való képesség mindnyájunkban ott van, mi kellene ahhoz, hogy könnyedséget éljünk meg velük egyre többen? Éppen ezért sorozatot indítok az entitásokkal kapcsolatban, hogy lehulljon a lepel számos velük kapcsolatos téveszmével, hiedelemmel és félelemmel kapcsolatban és tudatosságot teremtsünk ezen a területen.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár A termék eltávolítva. Visszavonom
  • A kosárban nincsenek termékek.
241 Shares
Share241
Tweet
Pin