Mi teremt többet mindenki számára?

Közzétéve: július 20, 2018

Számtalanszor látom, hogy választás előtt a legfőbb dilemmája az embereknek az, hogy a választásaik milyen hatással lesznek mások életére. Ezt előbb mérlegelik, mint azt, hogy a saját életükben mit teremtenek egy választással vagy egy nem választással. Ez a szokás több sebből vérzik és ennek kiküszöbölésére egy kiváló eszköz, ha felteszed magadnak a kérdést mielőtt döntésre jutnál bármilyen helyzetben: Mi teremt többet mindenki számára?

A “mindenkiben” TE is benne vagy!

Az Access Consciousness alapja az, hogy kérdésekkel dolgozunk, melyek a tudatosságunkat segítik. Ezek nyitott kérdések, amelyek éberséget adnak, és teret nyitnak. Access Bars- és testfacilitátorként az én egyik kedvenc kérdésem ez, így a választásaim előtt sokszor felteszem magamnak.

A titok nyitja és a kulcs az, hogy ebbe a mindenkibe pedig TE IS beletartozol. Amikor egy választási helyzetben mérlegeled az esetleges lehetőségeket, akkor amikor ezt a kérdést felteszed, a kérdés felhoz egy energiát. A teremtés lehetőségeinek az energiáit.

Mit teremtek azzal, ha választom és mit teremtek azzal, ha nem választom. És ezt érezni lehet. Hogy összehúzódsz vagy kitágulsz. Hogy jó vagy rossz érzéssel tölt el. Hogy izgatott leszel, vagy inkább elmenekülnél a helyzetből. Így érzékeled azt, hogy egy lehetőség választása milyen teret nyit meg számodra és az egész világ számára.

Mert Önmagadat nem hagyhatod ki. Amikor kizárólag mások érdekeire vagyunk tekintettel, akkor feladjuk saját magunkat, a saját életünket és a saját boldogságunkat.

Ami persze szintén egy választás, nem jó, nem rossz. De a helyzet az, hogy nem lehet kikövetkeztetni azt, hogy a mi választásunk a másik életében milyen hatást vált ki, arra ő hogyan fog reagálni. És a legnagyobb félrecsúszás itt történik.

Tudni véljük azt, hogy a másik hogyan fog reagálni a mi lépésünkre.

És olyan szinten előre megyünk, hogy ebben a kikövetkeztetésben, amikor már látjuk a lehetséges jövőket, el akarunk kerülni helyzeteket. El akarjuk kerülni, hogy bántsunk másokat, hogy fájdalmat vagy nehézséget okozzunk másoknak. És ez egy természetes, emberi dolog, csak egyet felejtünk el: Mások reakciójára NEM vagyunk hatással. Az NEM tőlünk függ, és bármennyire is ismerünk bárkit, nem tudhatjuk, hogy hogy fog reagálni arra, amit mi teszünk.

Mi teremt többet mindenki számára?

Ezért ez az egyik kedvenc kérdésem, amit választások-nem választások előtt szoktam használni. Mert ebben benne vagyok én is, benne van a másik is, és benne van az egész Világ is. Igen, a választásaink hatással lehetnek akár a Világra is, ne kicsinyeljük le őket. És vannak olyan választások, amelyek mindenki számára többet teremtenek.

Hol hitted el, hogy ha Magadért választasz, akkor mások ellen választasz?

A teremtés kulcsa

A teremtés, a közös teremtés alapja és kulcsa az, hogy úgy teremtek, hogy nem adom fel magamat. Hogy nem kell választanom, hogy magamért vagy másokért teremtek, a kettő nem kell, hogy kizárja egymást. Nekem IS jó, és másoknak IS jó. Ami nekem nem jó, az valójában másnak sem lesz az.

És ha nem címkézek fel jónak vagy rossznak semmilyen következményt, hanem hagyom, hogy történjen aminek történnie kell, pusztán azáltal, hogy megyek az energiával, olykor tényleg nagy lehetőségek és tér nyílik meg.

Mennyire használsz másokat kifogásként, hogy ne válassz helyzeteket, lehetőségeket?

Mennyire szaladsz kikövetkeztetésekbe, megpróbálván kitalálni, hogy másoknak mi lesz a jó? Amikor megpróbálod kitalálni hogy másoknak mi lesz a jó, ítéletbe csúszol. A „jónak” címkézés is ítélkezés, ráadásul egy felsőrendű nézőpontból, hogy te tudni véled, hogy számára mi lesz a jó. Nem. Nem tudhatod. Soha.

Mert hogy mi teremt többet, azt szinte mindig érzékeljük. De hogy miért, az legtöbbször csak utólag derül ki. Hogy mi volt az áldás a „rosszban”, arról számtalan sikertörténetet és motivációs előadást hallhattál már.

Legyen szó akár kapcsolatokról, párkapcsolatról, barátságról, munkáról, pénzről, merj választani, Önmagad nem feladásával ezt a kérdést használva és figyeld, mennyiben változik meg körülötted a világ. ?

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Író

Hasonló bejegyzések

Továbblépés – Egy új kezdet

Továbblépés – Egy új kezdet

2020 sok változást hozott, az én életemben is. Hónapok óta érlelődik bennem egy választás, hosszú-hosszú folyamat eredményeképp. 2014. decembere óta, már 6 éve része az életemnek az Access Consciousness. Előbb kezelőként, majd facilitátorként működtem, az elmúlt...

bővebben
Fény születik

Fény születik

Nem csak ma, de ma különösen. Nem csak az életünkben, de a szívünkben. Nem csak bennünk, de a világban is.

Aki sokáig járt a pokol sötétségében, annak furcsa, szokatlan ez a világosság. Hozzászokik a szemünk a sötétséghez, már-már kiigazodunk minden útvesztőben, ha nehezen is, de lépünk előre, megszoktuk, hogy kettőt előre, egyet vissza.

De mindennek vége már.

bővebben
Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Ez az időszak a változásról szól, a változás pedig választásokkal jár. Amikor nem tudjuk, hogy mit válasszunk, hajlamosak vagyunk az agyalásra, ahhoz, hogy visszanyúljunk múltbeli helyzetekhez és azokat megítélve, kikövetkeztessük, hogy mi lenne most is a jó, helyes választás. De mennyire működik ez? És mi más lehetséges még?

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
800 Shares
Share800
Tweet
Pin