A lélek vihara

Közzétéve: június 01, 2020

Van olyan, amikor vihar dúl a lelkünkben. Akár váratlanul érkezik, egyik napról a másikra, mindent felkavaróan, akár hosszú idők után, felborzolva a mélyen eltemetett és felgyülemlett nehézségeket, nézőpontokat, működéseket. A lélek olykor tisztulni vágyik, és ha mi magunk nem ürítjük ki, megtalálja a módját, hogy szabaddá váljon.

Van egy belső iránytűnk. Nevezhetjük léleknek, a végtelen lényünknek, Önvalónknak, vagy bárminek, nem az a lényeg. Ez a belső hang vezet, ha hagyjuk. Ha nem hagyjuk, hagyja, hogy menjünk, amerre akarunk, de egy idő után, ha nagyon másfele tartunk, mint ami valójában működik számunkra, megállít minket.

Megállít az önhazugságainkban, megállít az elfojtásainkban, megállít az életünkben. És általában úgy állít meg, ahol a „legjobban fáj”. Amire már nem tudunk a végén tényleg nem megállni és nem odafigyelni.

Lehet, hogy az eszeddel jónak gondolsz valamit, de ez a belső hang mást súgna. Súgna, ha meghallanád, ha nem akarnád kontrollálni, irányítani, elhallgattatni. Bízol-e benne és bízol-e magadban annyira, hogy válaszd? Ha az első jelzését nem hallod meg, nem baj, kitartóan kopogtat újra. Kitartóan jelez újra, kitartóan mutatna más irányt újra.

Eddig megjelent könyveimet itt találod:

Mit üzen a lelked, amit nem akarsz meghallani? Megkérdeznéd tőle most?

Minél inkább összhangban tudsz élni és választani a lelkeddel, annál könnyebb lesz számodra az élet. Olykor tehát érdemes ránézni arra, merre haladunk és biztos jó-e még az irány? Biztos azok az értékrendek fontosak még, mint eddig? Biztos, hogy úgy a jó, ahogy kitaláltuk, kikövetkeztettük, elhittük, megfogadtuk?

Hajlandó vagy-e irányt váltani, ha azt érzed nem? Hajlandó vagy-e változni és választásokat hozni a belső változásaidnak köszönhetően?

Nem ugyanaz vagy, aki voltál korábban. Nem ugyanaz vagy, aki voltál egy napja, egy hete, egy hónapja, egy éve. Más vagy, még akkor is, ha ezt te magad nem látod, nem ismered el. Nem jobb vagy rosszabb, más. Hiszen nem is lehetsz ugyanaz, mivel minden nap új választásokat hozol, amelyek új élményekhez vezetnek.

A lelked olykor ugyanúgy hullámzik, mint a tenger. De ahogy a tengeren is van szélcsend a vihar után, úgy nyugszik meg a te lelked is, ha elhagyod, lerakod, megváltoztatod azt, amire itt az idő.

 

A lehetőségeimet Velem ezen az oldalon találod.

Megvan a viharnak is az ideje és megvan a szélcsendnek, napsütésnek is az ideje.

Ha nem küzdesz egyik ellen sem, hanem mindegyiknek meglátod az értelmét, hasznát, szépségét, könnyebbé válik az életed. Ha nem akarsz elkerülni semmit, elmúlik az ellenállás és megszületik valami különös béke benned.

Mert olykor a legtöbb, amit tehetsz a viharban, hogy megállsz, lehajtod a fejed és befogadod. Tudván, amikor kisüt majd a nap, már nem kell cipelned tovább magaddal azokat a terheket, amelyekre a vihar rámutatott és felszínre hozott.

Minden vihar érted van. Minden vihar ajándék. Minden vihar változást teremt.

Köszöntsd hát a vihart, tedd meg, amit kér tőled és várd, köszöntsd majd a napsütést is. A lelked csak könnyedségre vágyik. És nem akar már további terheket cipelni. Rakd le őket… Akár most.

Hasonló bejegyzések

Továbblépés – Egy új kezdet

Továbblépés – Egy új kezdet

2020 sok változást hozott, az én életemben is. Hónapok óta érlelődik bennem egy választás, hosszú-hosszú folyamat eredményeképp. 2014. decembere óta, már 6 éve része az életemnek az Access Consciousness. Előbb kezelőként, majd facilitátorként működtem, az elmúlt...

bővebben
Fény születik

Fény születik

Nem csak ma, de ma különösen. Nem csak az életünkben, de a szívünkben. Nem csak bennünk, de a világban is.

Aki sokáig járt a pokol sötétségében, annak furcsa, szokatlan ez a világosság. Hozzászokik a szemünk a sötétséghez, már-már kiigazodunk minden útvesztőben, ha nehezen is, de lépünk előre, megszoktuk, hogy kettőt előre, egyet vissza.

De mindennek vége már.

bővebben
Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Ez az időszak a változásról szól, a változás pedig választásokkal jár. Amikor nem tudjuk, hogy mit válasszunk, hajlamosak vagyunk az agyalásra, ahhoz, hogy visszanyúljunk múltbeli helyzetekhez és azokat megítélve, kikövetkeztessük, hogy mi lenne most is a jó, helyes választás. De mennyire működik ez? És mi más lehetséges még?

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
679 Shares
Share679
Tweet
Pin