Minden válság a változás szükségességét mutatja

Közzétéve: július 08, 2021

Azét a változásét, aminek lehet, hogy ellenállnál, de minél jobban ellenállsz neki, annál jobban megnehezíted a saját dolgodat. Annyira felgyorsult a világ, az életünk, hogy egy élet alatt sokkal több változással nézünk szembe, mint valaha.

A változás nem kell, hogy válsággal járjon, viszont a válság mindig magával hozza a változást. Vannak, akik előre látják a tendenciákat, éberek a jövő lehetőségeire és arra, hogy milyen változás időszerű. Te magad is éber lehetsz erre. Tekints csak rá a saját életedre. Mi az, ami eddig működött, de most már nem? Milyen változás történik akár láthatatlanul a saját valóságodban?

Nagyobb ciklusoknak is most van itt az ideje, hogy lezáródjanak, és új ciklusok indulnak el.

Amikor ilyenben vagy, az mindig hoz magával egy szükséges paradigmaváltást, ami nélkül a változás nem tud megtörténni, az új nem tud elindulni. Ilyenkor, ha ragaszkodsz a régihez, az eddigi nézőpontjaidhoz, elkezd megállni vagy nem működni az életed.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Ami ebben a helyzetben segít, hogy elkezdesz nagyobb térből, nagyobb perspektívából ránézni a helyzetedre és arra, hogy miben is vagy valójában. És így megláthatsz olyan összefüggéseket is, amit korábban nem.

Minden beragadásból ez a kiút. Friss szemmel, nagyobb térből, nagyobb éberségből ránézni arra a dologra, amit ismerni vélsz.

Mert lehet, hogy történt veled már hasonló, de a hasonló mégsem ugyanaz. Ha a múlt mintáiból indulsz ki, az félrevezethet, mert figyelmen kívül hagyja azt a változást, ami benned, a világban, az életedben végbement. Amikor kitágítod a teredet és a valóságodat, felteheted a kérdést:

Mi működne itt és most számomra? Mi az, amire még nem is gondoltam, hogy kérhetem, választhatom, élhetem, lehetek? Mi az az új, ami érkezhet, és mi az, ami ezért lehetek, amit ezért tehetek?

Mert lehet, hogy munka van vele, dolgozni kell érte, ha mást nem, a munka része az, hogy elengedd a régit. Igen, ez tűnhet veszélyesnek, félelmetesnek, akkor ezzel a helyzettel, a saját eddigi nézőpontjaiddal, félelmeiddel kell szembenézni. Hogy van tovább. Mindig van tovább annál, amit ismerni vélsz. Azért mert valami ismeretlen, még nem félelmetes. Lehet nagyon izgalmas, könnyed, hívogató.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A lényeg az, hogy el KELL dobd a régi szűrőidet, szemüvegeidet, mintáidat, nézőpontjaidat. És meg KELL nyílnod az új befogadására. Ami lehet, hogy furcsa vagy kényelmetlen lesz, de ez csak átmeneti.

Ha mersz ilyenkor belevágni az újba, néhány hét, hónap, év múlva már ez lesz az új valóságod.

Merd megkérdőjelezni az eddigi paradigmákat, azt, amiben eddig éltél, ahogy eddig működtél, és merj friss szemmel ránézni arra, hogy MIT vár tőled most az Élet? Milyen ajándékot tartogat, ha bátor vagy és megléped a szükséges változásokat? 🙂

Mert mindig valami jobb felé hív, többet, nagyobbat, könnyedebbet mutatna számodra. Az átmenet a legnehezebb, de amikor megérkezel az újba, rájössz, hogy megérte bátornak lenni. Itt és most van itt az idő bátornak lenni és lépni, kérni, választani, befogadni, ébernek lenni az újra. És így a változást megúszhatod válság nélkül. A változás viszont nem megúszható. A te életed lesz könnyebb, ha ezt elfogadod.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin