Minden válság a változás szükségességét mutatja

Közzétéve: július 08, 2021

Azét a változásét, aminek lehet, hogy ellenállnál, de minél jobban ellenállsz neki, annál jobban megnehezíted a saját dolgodat. Annyira felgyorsult a világ, az életünk, hogy egy élet alatt sokkal több változással nézünk szembe, mint valaha.

A változás nem kell, hogy válsággal járjon, viszont a válság mindig magával hozza a változást. Vannak, akik előre látják a tendenciákat, éberek a jövő lehetőségeire és arra, hogy milyen változás időszerű. Te magad is éber lehetsz erre. Tekints csak rá a saját életedre. Mi az, ami eddig működött, de most már nem? Milyen változás történik akár láthatatlanul a saját valóságodban?

Nagyobb ciklusoknak is most van itt az ideje, hogy lezáródjanak, és új ciklusok indulnak el.

Amikor ilyenben vagy, az mindig hoz magával egy szükséges paradigmaváltást, ami nélkül a változás nem tud megtörténni, az új nem tud elindulni. Ilyenkor, ha ragaszkodsz a régihez, az eddigi nézőpontjaidhoz, elkezd megállni vagy nem működni az életed.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Ami ebben a helyzetben segít, hogy elkezdesz nagyobb térből, nagyobb perspektívából ránézni a helyzetedre és arra, hogy miben is vagy valójában. És így megláthatsz olyan összefüggéseket is, amit korábban nem.

Minden beragadásból ez a kiút. Friss szemmel, nagyobb térből, nagyobb éberségből ránézni arra a dologra, amit ismerni vélsz.

Mert lehet, hogy történt veled már hasonló, de a hasonló mégsem ugyanaz. Ha a múlt mintáiból indulsz ki, az félrevezethet, mert figyelmen kívül hagyja azt a változást, ami benned, a világban, az életedben végbement. Amikor kitágítod a teredet és a valóságodat, felteheted a kérdést:

Mi működne itt és most számomra? Mi az, amire még nem is gondoltam, hogy kérhetem, választhatom, élhetem, lehetek? Mi az az új, ami érkezhet, és mi az, ami ezért lehetek, amit ezért tehetek?

Mert lehet, hogy munka van vele, dolgozni kell érte, ha mást nem, a munka része az, hogy elengedd a régit. Igen, ez tűnhet veszélyesnek, félelmetesnek, akkor ezzel a helyzettel, a saját eddigi nézőpontjaiddal, félelmeiddel kell szembenézni. Hogy van tovább. Mindig van tovább annál, amit ismerni vélsz. Azért mert valami ismeretlen, még nem félelmetes. Lehet nagyon izgalmas, könnyed, hívogató.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A lényeg az, hogy el KELL dobd a régi szűrőidet, szemüvegeidet, mintáidat, nézőpontjaidat. És meg KELL nyílnod az új befogadására. Ami lehet, hogy furcsa vagy kényelmetlen lesz, de ez csak átmeneti.

Ha mersz ilyenkor belevágni az újba, néhány hét, hónap, év múlva már ez lesz az új valóságod.

Merd megkérdőjelezni az eddigi paradigmákat, azt, amiben eddig éltél, ahogy eddig működtél, és merj friss szemmel ránézni arra, hogy MIT vár tőled most az Élet? Milyen ajándékot tartogat, ha bátor vagy és megléped a szükséges változásokat? 🙂

Mert mindig valami jobb felé hív, többet, nagyobbat, könnyedebbet mutatna számodra. Az átmenet a legnehezebb, de amikor megérkezel az újba, rájössz, hogy megérte bátornak lenni. Itt és most van itt az idő bátornak lenni és lépni, kérni, választani, befogadni, ébernek lenni az újra. És így a változást megúszhatod válság nélkül. A változás viszont nem megúszható. A te életed lesz könnyebb, ha ezt elfogadod.

Hasonló bejegyzések

A 3 leggyakoribb szerelmi minta, amibe beleragadva elkerül a szerelem

A 3 leggyakoribb szerelmi minta, amibe beleragadva elkerül a szerelem

Ha változást szeretnél az életedben a párkapcsolat és szerelem területén, akkor először érdemes feltérképezni azt, hogy honnan indulsz. Milyen szerelmi és párkapcsolati mintáid vannak? Mi az, amit elhittél a szerelemről? Mivel azonosulsz, minek ellenállsz? Az eddig nem tudatosított nézőpontok megváltoztatásával, és a hozzájuk kapcsolódó láthatatlan energiák feloldásával meg tud történni a múlt mintáiból való kilépés, ennek a változásnak köszönhetően pedig meg tud érkezni a szerelem az életedbe.

bővebben
Mesék vagy valóságok? Bevezetés az entitások világába

Mesék vagy valóságok? Bevezetés az entitások világába

Az a történelmi változás, amiben jelenleg élünk, magával hozza a látható és a láthatatlan közötti mesterségesen teremtett és fenntartott határok feloldását. Az elmúlt évezredek a racionális és látható világok és működések dominanciáját hozták magukkal, aminek köszönhetően a láthatatlan világa másodlagossá, szélsőséges esetben értéktelenné, üldözötté vált. Így azok számára, akiknek képessége van ezen a területen, a képességeik, és ezáltal az erejük és a lehetőségeik is korlátozásra kerültek.

bővebben
Mit tehetsz, amikor túl sok a külső bizonytalanság?

Mit tehetsz, amikor túl sok a külső bizonytalanság?

Amikor „túl sokká”, túl intenzívvé válik a külső bizonytalanság, az mindig egy lehetőség arra, hogy saját magadban felfedezd a biztonság élményét. Hogy van benned, a lelkedben, a lényed legmélyén valami nagyon erős, nagyon intenzív, nagyon szilárd ERŐ, amihez ha (újra) kapcsolódsz, akkor egyszerűen nem lesz szükséged már soha többé a külső kapaszkodókra, külső biztonság élményekre. A legbizonytalanabb időszakban is magabiztossá válsz.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 Shares
Share
Tweet
Pin