Minden válság a változás szükségességét mutatja

Közzétéve: július 08, 2021

Azét a változásét, aminek lehet, hogy ellenállnál, de minél jobban ellenállsz neki, annál jobban megnehezíted a saját dolgodat. Annyira felgyorsult a világ, az életünk, hogy egy élet alatt sokkal több változással nézünk szembe, mint valaha.

A változás nem kell, hogy válsággal járjon, viszont a válság mindig magával hozza a változást. Vannak, akik előre látják a tendenciákat, éberek a jövő lehetőségeire és arra, hogy milyen változás időszerű. Te magad is éber lehetsz erre. Tekints csak rá a saját életedre. Mi az, ami eddig működött, de most már nem? Milyen változás történik akár láthatatlanul a saját valóságodban?

Nagyobb ciklusoknak is most van itt az ideje, hogy lezáródjanak, és új ciklusok indulnak el.

Amikor ilyenben vagy, az mindig hoz magával egy szükséges paradigmaváltást, ami nélkül a változás nem tud megtörténni, az új nem tud elindulni. Ilyenkor, ha ragaszkodsz a régihez, az eddigi nézőpontjaidhoz, elkezd megállni vagy nem működni az életed.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Ami ebben a helyzetben segít, hogy elkezdesz nagyobb térből, nagyobb perspektívából ránézni a helyzetedre és arra, hogy miben is vagy valójában. És így megláthatsz olyan összefüggéseket is, amit korábban nem.

Minden beragadásból ez a kiút. Friss szemmel, nagyobb térből, nagyobb éberségből ránézni arra a dologra, amit ismerni vélsz.

Mert lehet, hogy történt veled már hasonló, de a hasonló mégsem ugyanaz. Ha a múlt mintáiból indulsz ki, az félrevezethet, mert figyelmen kívül hagyja azt a változást, ami benned, a világban, az életedben végbement. Amikor kitágítod a teredet és a valóságodat, felteheted a kérdést:

Mi működne itt és most számomra? Mi az, amire még nem is gondoltam, hogy kérhetem, választhatom, élhetem, lehetek? Mi az az új, ami érkezhet, és mi az, ami ezért lehetek, amit ezért tehetek?

Mert lehet, hogy munka van vele, dolgozni kell érte, ha mást nem, a munka része az, hogy elengedd a régit. Igen, ez tűnhet veszélyesnek, félelmetesnek, akkor ezzel a helyzettel, a saját eddigi nézőpontjaiddal, félelmeiddel kell szembenézni. Hogy van tovább. Mindig van tovább annál, amit ismerni vélsz. Azért mert valami ismeretlen, még nem félelmetes. Lehet nagyon izgalmas, könnyed, hívogató.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A lényeg az, hogy el KELL dobd a régi szűrőidet, szemüvegeidet, mintáidat, nézőpontjaidat. És meg KELL nyílnod az új befogadására. Ami lehet, hogy furcsa vagy kényelmetlen lesz, de ez csak átmeneti.

Ha mersz ilyenkor belevágni az újba, néhány hét, hónap, év múlva már ez lesz az új valóságod.

Merd megkérdőjelezni az eddigi paradigmákat, azt, amiben eddig éltél, ahogy eddig működtél, és merj friss szemmel ránézni arra, hogy MIT vár tőled most az Élet? Milyen ajándékot tartogat, ha bátor vagy és megléped a szükséges változásokat? 🙂

Mert mindig valami jobb felé hív, többet, nagyobbat, könnyedebbet mutatna számodra. Az átmenet a legnehezebb, de amikor megérkezel az újba, rájössz, hogy megérte bátornak lenni. Itt és most van itt az idő bátornak lenni és lépni, kérni, választani, befogadni, ébernek lenni az újra. És így a változást megúszhatod válság nélkül. A változás viszont nem megúszható. A te életed lesz könnyebb, ha ezt elfogadod.

Hasonló bejegyzések

Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

Megbékélés a múlttal, elindulás a jövő felé

„Hálás vagyok a múltamért és a múltbeli választásaimért.” Ki tudod-e ezt mondani, tiszta szívből, anélkül, hogy megítélnél bármit is a múltadban? Az új érkezéséhez legtöbbször a régi lezárása szükséges. Vannak nagyobb ciklusok az életünkben, és most is ilyen váltásban vagyunk. Ahhoz pedig hogy egy teljesen új élet, valóság nyíljon meg, a régivel való teljes megbékélés szükséges.

bővebben
Empátia és emberség – Új értékek egy új valóságban

Empátia és emberség – Új értékek egy új valóságban

A végső próba talán pont az, hogy bármi is történjen az életünkben, tudjuk-e azt ítéletmentesen kezelni. És nem, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy érzelemmentesen. Nem ugyanaz a kettő. Nem az érzelemmentességet kell elvárnunk magunktól, hiszen az szüli az elfojtásokat, és olyan energiákat, amelyek aztán megrekednek a mélyben és tudattalanul is hatnak ránk.

bővebben
A női-férfi Társteremtés energiája, működése

A női-férfi Társteremtés energiája, működése

A nő és férfi társteremtésének van egy nagyon erős energiája. Ez már az a minőség, amikor a férfi is egységben van önmagával, éli a férfi teremtő erejét, és nő is egységben van magával. Amikor megérkezik a férfi is a legtisztább, legragyogóbb minőségébe, és a nő is megérkezik a legtisztább, legragyogóbb minőségébe, és így kapcsolódnak egymással. Ebben a társteremtésben valami nagyon erős, de még kiaknázatlan energia van.

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
0 Shares
Share
Tweet
Pin