Ezért ne rakd rá a kapcsolatodra az ikerláng címkét – Ikerláng elutasítás

Közzétéve: február 27, 2018
ikerláng elutasítás

Minden címke bezár, szabályok, keretek és működési elvek között tart. Az ikerláng kapcsolódás az egyik legtrendibb spirituális fogalmak egyike, ami azonban számtalan csapdát tartogat az óvatlan és a címkéknek túlságosan nagy jelentőséget tulajdonító út- és szerelmet keresőknek. Sokkal több nő hiszi azt, hogy megtalálta az ikerlángját, mint aki a valóságban is tényleg így kapcsolódik a Társával, ezzel az önáltatás csapdájában tartva saját magát.

Eléggé tudatosan nem írok kifejezetten az ikerláng kapcsolódásról, jobban szeretek sokkal inkább a teljes női-férfi kapcsolódás törvényszerűségeiről és működéséről írni. Azonban sűrűn megtalálnak ezzel a kérdéssel, és így most azt érzem, nagyobb hozzájárulás az az olvasóimnak, ha a legutóbbi kérdést egy nyilvános bejegyzésben válaszolom meg:

„Az ikerlángomról szeretnék kérdezni. Az a helyzet, hogy 9 éve ismerem és szeretem, de ő visszautasított. Tudom, hogy ő az, hiszen kapok útmutatásokat azzal kapcsolatban, hogy ő az és telepatikusan is kapcsolatban állunk egymással. Visszautasított többször is, amikor elmondtam neki az érzéseimet. Hogyan tehetnék valamit azért, hogy felismerjen?”

A rövid válaszom az, hogy szeresd és cselekedj. Ez lenne az, ami az ikerláng kapcsolódás esszenciális lényege lenne. Talán korábban, még a Lélekmozaikok blogomon írtam arról, hogy én úgy látom, az ikerláng kapcsolódás a lélekfejlődés egyik, választott útja, sok más mellett. Elég határozottan állíthatom, hogy az egyik legdinamikusabb módja, mert a szerelem tud lenni az a katalizátor, ami olyan változásokra is sarkall minket, amit egyébként másért, más helyzet vagy személy miatt, vagy netán „pusztán” magunkért nem tennénk meg. Tehát az ikerláng (vagy ahogy én jobban szeretem, egylélek) kapcsolódás alapvetően rólunk szól, a mi egyéni, választott utunk, élményünk és megélésünk. Fókuszban tehát mindig ÉN MAGAM állok, és soha nem a másik. Még ha a Nők többségénél ez fordítva is van.

A ráébredés csodája

Mert a legtöbb kérdés azzal kapcsolatban jön, hogy mit tehetnék érte, vagy ahogy most is, hogy „felismerjen”, hogy válasszon, hogy együtt legyünk? A ráébredés csodája az, hogy nem lehet erőltetni. De komolyan. Tényleg egész életünk egyik legnagyobb élménye lehet az arra való ráébredés, hogy én tiszta szívből és tiszta szerelemmel szeretem a másikat. Mert hogy ennek így ez a lényege. És nem az, hogy ráhúzom a másikra az ikerláng címkét és azt várom tőle, hogy majd akkor ő is elém áll és elmondja, hogy igen, én is rád ismertem. Nem az elnevezés számít. Komolyan nem. Teljesen mindegy hogy „megbélyegezzük”-e a kapcsolatunkat-e ezzel a jelzővel vagy sem.

Aki érintett, annál egyetlen dolog miatt van jelentősége mindennek: A gyakorlatban, a kapcsolat dinamikájában fennálló helyzeteket, problémákat lehet könnyebben kezelni akkor, hogyha figyelembe vesszük az egylélek kapcsolódással járó energetikai törvényszerűségeket. És itt alapvetően nem az interneten fellelhető kapcsolódási szakaszok és fejlődési folyamatok jelentik a lényeget. Mert az egész kérdésben ami számít, az annak a ténynek az ismerete, hogy:

Az egylélek kapcsolódás egy energetikai minőséget jelent. Ugyanaz az energia nyilvánul meg, ölt alakot és formát nőként és férfiként, így valójában az energiánk egy, és egymás kiegészítő minőségeként „Egy(ség)”ként működünk.

De ez nem azt jelenti, hogy teljesen egyformák vagyunk. Nem azt jelenti, hogy minderre ugyanúgy reagálunk, vagy hogy egymást utánozzuk, egyet kell értsünk bármiben. Nem.

Mit jelent számodra Önmagadnak lenni?

Az egylélek kapcsolódás során a saját működésünk tisztul, jönnek felszínre olyan múltból, előző életekből hozott sebek, fájdalmak, amelyek folyamatosan hatnak a jelenbeli választásainkra. Azáltal, hogy ezek a fájdalmak gyógyulnak a jelenben, kihatással lesznek a múltra és ezáltal a jövőre is. A működésünket igen nagy százalékban az motiválja, hogy tartunk valami felé, miközben törekszünk arra, hogy elkerüljünk olyan dolgokat, amelyek a múltban (előző életben) fájdalmat okoztak. Az elkerülés azonban nem megoldás, a szembenézés, a „hibás” működések megváltoztatása és annak a személyiségbe való beépítése viszont olyan maradandó változást, tisztulást eredményez, amely hozzájárul ahhoz, hogy a két fél egyre közelebb kerüljön egymáshoz.

A kulcs az Önmagunkként való létezés megvalósítása egyre tisztábban, egyre könnyedebben, egyre többször a Béke tudatszintjén. Ezt is leírtam korábban: Az egylélek kapcsolódás valójában a megvilágosodáshoz vezető egyik, választott út. Ez pedig egy olyan választás, amit nem ebben az életünkben hoztunk, tehát önmagában az, hogy van valahol a világban egy Társam, akivel egyszerre érezzük magunkat egyformának, miközben egymás kiegészítő minősége vagyunk, ez „eleve elrendeltetett”. Erre túl nagy hatásunk pillanatnyi életünkben nincs. A találkozás és a találkozás során/után történő ráébredés azonban mindenkinél teljesen egyedi.

A feltétel nélküli szeretet ereje

Mert alapvetően ennek a kapcsolódásnak is a lényege a szabad akarat messzemenő tiszteletben tartása, tehát a másik választását kierőszakolni nem lehet. Képtelenség. A férfi minőség ugyanolyan sérüléseket szenvedett életek során, mint a női, és ugyanúgy, hanem még jobban elbújt a csigaházába, menekülve, önmagát hibáztatva és a másikat féltve attól, nehogy sérülést okozzon.

Ami ezen kapcsolódásban katalizátorként leginkább működik, az a feltétel nélküli szeretet egyre teljesebb megélése a türelmen, elfogadáson, tiszteleten, hálán, elismerésen, nagyrabecsülésen, hiten, bizalmon keresztül.

És mindez a változás, ami egyrészt bennem, másrészt a másikban megtörténik, idő itt a fizikai világban, és merni kell hozzá. Merni túllépni a saját félelmeinken, a társadalmi sztereotípiákon, a nem működő, javításra szoruló mechanizmusainkon, megélve a mélységet és a magasságokat egyaránt, vállalva a saját TELJESSÉGÜNKET. Tehát elsősorban magamon dolgozom, saját magam teljességének megélésére törekedve. A valódi egylélek kapcsolódásnál ez ugyanis magával vonja szinkronicitásban a másik változását és fejlődését is. Így valójában egyszerre, együtt fejlődünk, még ha fizikailag külön, vagy egymástól távol is vagyunk.

A folyamat egyrészt tehát saját magunk tudatosságának növelése, a félelmeink és fájdalmaink kidolgozása, a szeretet egyre teljesebb megélése, a belső béke és egyensúly megtalálásával. Másrészt pedig az aktív cselekvés a gyakorlati életben, megtalálni az „utat” a Társunk testéhez és lelkéhez, hogy hogyan tud minket és tőlünk befogadni. Mit tudunk tenni érte úgy, hogy nem adjuk fel Önmagunkat, hogyan tudunk úgy kapcsolódni, ami nekünk és a másiknak is működik, egy egyre teljesebb kapcsolódás reményében.

A szeretet és a szerelem aktív cselekvés is

Amikor olyan helyzeteket mondanak nekem, hogy 5-10 éve szeretnek valakit és „nem történik semmi”, akkor a kérdés az alapvetően mindig az számomra, hogy TE mit tettél azért, hogy történjen? Mit tettél részben magadért, részben pedig a másikért és a kapcsolódásért? A férfiak többsége alapvetően nem tud mit kezdeni azzal, amikor egy nő eléjük áll és azt mondja, hogy: „Te vagy az ikerlángom.” Mit kezdjenek vele és ez miért is lenne olyan fontos? Elvárásként, értelmezhetetlen nyomásként élik meg, a választásuk megtagadásaként, mintha ez predesztinálná őket bármire is, pedig nem.

A visszautasítás mögött számtalan ok lehet, ami megér egy külön írást, de önmagában az, mert „útmutatások jönnek” a másikkal kapcsolatban és telepatikusan kapcsolatban állsz vele, nem vonja magával sem azt, hogy ez egylélek kapcsolódás lenne, és azt még kevésbé, hogy önmagában ezért a másiknak választania „kell” téged.

Szeresd olyan tisztán, amennyire tudod, ítéletek, manipulációk, elvárások nélkül, elfogadással és megengedéssel.

És ez önmagában nem feltétlenül üres várakozást jelent: a szeretet oly sokszor aktív cselekvést igényel. Menni addig, amíg össze nem törik benned a szerelem teljesen, függetlenül attól, hogy te ezt ikerlángnak vagy bármi másnak éled-e meg. Nem ez számít.

Különbség elutasítás és elutasítás között

Elutasítás és elutasítás között az az alapvető különbség, hogy a férfiak nagyon sokáig elutasítanak szóban, de a tetteidet pedig fogadják, befogadnak tőled. Ebben az elutasításban sokkal inkább csak bizonytalanság, a tényleges döntés hiánya van, ami még a férfi számára nem időszerű, az ő belső útján, megélésében nem tart ott, hogy tiszta szívből válasszon. Mégpedig azért, mert a férfi alapvetően tapasztalva ismer fel. Amikor ott vagy mellette, ahogy megéli a működésedet, és ahogy általad válik teljessé az élete. Ilyenkor az működik, ha egyre többet és többet adsz.

Azonban az a fajta elutasítás, amiben a férfi elmondja, hogy nincsenek érzései feléd ÉS nem is fogad tőled semmit, ott egyszerűen érdemes elfogadni azt, hogy ez nem menekülés vagy az érzéseiért való felelősség nem vállalása, hanem tényleg nem te vagy akit választ, még akkor is, ha a Te meggyőződésed az, hogy ő a te ikerlángod. Tehát az elutasítás valósága mögé csak akkor látsz, ha elkezdesz adni és figyeled azt, hogy fogad-e tőled a másik.

Addig is, hogy csökkentsd a nyomást a kapcsolatotokon, vedd le róla az ikerláng címkét. Használd a működési mechanizmusát a hétköznapokban, de egyébként szüntesd meg a kapcsolaton lévő jelentőség telivé tételt. Soha nem azzal van a baj, ha felismerjük a kapcsolódásunk minőségét, hanem ha azt olyan szinten jelentőségtelivé tesszük, ami már nyomasztóan hat mindkét félre és ráhúzza a teljes kollektívben lévő energetikát is.

A beteljesüléshez tudatosság kell

Az egyetlen gyakorlati különbség az ikerláng kapcsolódás és más kapcsolódások között, hogy az ikerláng szerelem a maga teljességében úgy tud működni, úgy tud beteljesedni, ha azért a felek tesznek és ténylegesen eljutnak odáig, hogy Önmagukat választva élik a feltétel nélküli szeretetet, egyensúlyt és békét. Más kapcsolatok pedig működnek szépen – vagy nem szépen – enélkül is. Idáig eljutni viszont befektetés. Idő, energia, bátorság, változás, fejlődés, sírás, nevetés.

Bármi jöhet az úton, egy valami nem maradhat el: a szembenézés azzal, hogy ki is vagy valójában, és a választás, hogy ezt éled is. A paradoxon ugyanis az, hogy akkor választ majd Téged, ha magát választotta. És Te akkor választod Őt, ha magadat választod. De hogy Őt és magadat ne két különálló személynek lásd, ezt megélni és ezt megtapasztalni idő. Ezt nem lehet megérteni, csak élni. Előbb vagy utóbb.

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Shares
Share
Tweet
Pin2