Miért nyílik nehezen a Férfi?

Közzétéve: december 03, 2019

Másképp működünk. Férfiak és Nők tényleg mintha eltérő dimenzióban, eltérő nyelveket beszélnének, és amikor találkozunk, meg kell szoknunk, hogy ne a saját nézőpontunkból közelítsünk a másik felé. Tudsz-e a Társad szemével látni, nem megítélve a működését? A Nők leggyakoribb kérdése, hogy miért nyílik nehezen a Férfi. Néhány lehetséges választ összeszedtem. És várom a bátor Férfiak megnyílásait is.

Azért, mert nem szerették

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb válasz, amire talán a legkevésbé gondolunk az az, hogy azért, mert nem szerették, vagy legalábbis nem mutatták ki a szeretetet felé. Tehát nincs mintája, ami pedig van, nem működik, és ebben a kérdésben az új minta a Nőn keresztül érkezik az életébe.

Megajándékoznád a szeretet melegségével azt a Férfit, aki szeretsz? Csak hogy megmutasd számára, hogy más is lehetséges.

Azért, mert abban nőtt fel, hogy erősnek kell lennie

Az érzései, kétségei, félelmei, bizonytalanságai kimutatását gyengeségnek definiálja, így megpróbálja elkerülni azt, hogy gyengének látszódjon. Az „erős vagyok” bizonygatása sokszor vezet elfojtáshoz, aminek köszönhetően nincs megengedésben Önmagával. Nagyon sok Férfi próbál mesterségesen erősnek látszani, különösen akkor, ha egy erős Nő van az oldalán.

Nőként ezért a legtöbb, amit tehetsz, hogyha megengedéssel vagy a Férfi működésére és invitálod arra, hogy megnyílhat számodra. Megnyílni viszont csak akkor fog, ha nem érez elvárást, megfelelés kényszert, ítéletet felőled. El tudod ezeket engedni?

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Azért, mert ha kimutatta az érzéseit, az erejét, rosszá tették

Nagyon sok férfi minta arról szól, hogy ha kimutatják az érzéseiket, akkor kevesebbnek vagy rossznak érzik magukat, mert rosszá lettek téve érte. Az, hogy egy Férfi kisgyerekként milyen mintát lát, alapvetően határozza meg a működését. Akár hogy az anyja hogyan bánik vele, vagy mennyire vetíti ki rá az apjával kapcsolatos nézőpontjait, onnantól kezdve hogy elvárás a bizonyos módon való létezés. A legtöbb Férfi megcsonkítja magát és megfosztja magát az erejétől és az érzéseitől.

Mi kellene ahhoz, hogy az Önmagunkként létezés könnyedsége Nőként és Férfiként is elérhető és választható legyen számunkra?

Azért, mert rosszá teszi magát

Nagyon sok Férfi saját magát teszi rosszá, akár a múltbeli választásaiért, akár a jelenbeli helyzetéért. Elvárása van saját magával szemben, és ha ezt nem teljesíti, akkor nem enged meg magának dolgokat. A Férfinak feltételei vannak Önmagával, az életével, a munkájával szemben és ennek köszönhetően elzár rengeteg mindent, amit a feltételek vagy az elvárások bekövetkezése után enged csak meg magának.

Hogyan tudod Nőként segíteni a Férfit a saját önítéletei feloldásában? Mi az az elismerés, ami számára lehetsz, amit számára adhatsz?

Azért, mert hajlamos büntetni magát

Rengeteg Férfi él önbüntető programokban, amelyek megakadályozzák azt, hogy boldog legyen. Veszélyesnek gondolja magát így inkább azt választja, hogy nem nyílik meg, mert akkor veszélyes lesz másokra. Mesterséges falakkal zárja el magát akár a világtól, akár a Nőktől, akár bizonyos helyzetektől.

A „nem érdemlem meg” program hazugsága determinálja a választásait. De mi más lehetséges még ezen túl?

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

Azért, mert megszokta az egyedüllétet

A Férfi szeret egyedül lenni, ez működésének a természetes vonása. Amíg mi Nők könnyebben kapcsolódunk, addig a Férfiaknál ez nem olyan életbevágó lelki igény. Az egyedüllét a működésüknek a természetes állapota.

Ezen kívül a Férfiak sokkal egyszerűbben kommunikálnak, nem olyan fontos számukra az, hogy kibeszéljék magukat. Amíg mi Nők úgy dolgozunk fel helyzeteket, hogy kibeszéljük magunkból, addig a Férfiak számára ez nem annyira szükséges, ők megvannak beszéd nélkül is.

Azért, mert megmutatnia magát félelmetes (de soha nem vallaná be)

Végül pedig megmutatni magunkat valójában félelmetes kicsit. Vállalni a sebezhetőségünket bátorságra vall, így számtalanszor javasolom, hogy ennek feloldásaképpen Nőként nyissunk mi magunk. Nyitni az tud, aki maga is nyitva van. Ha szeretnél megnyitni egy Férfit, akkor nyílj először Te, vállald a saját sebezhetőségedet, ezzel legalább a saját falaidat csökkented és megmutatod, hogy nincs oka félelemre.

Ha megérted azt, hogy Nők és Férfiak másképp működnek, könnyebb elfogadnod mindezt. És persze nem, nem kell mindent eltűrj, és ha úgy érzed, te megtettél már mindent, és nem vezet eredményre, akkor legyél kérdésben, várható-e változás.

Nem mindenki nyílik. És nem mindenki neked nyílik.

A Nők számára egy ilyen helyzet valódi türelem, megengedés és ítéletmentesség próba. Amit – valljuk azért be – bizony kell is gyakorolnunk. Csak te tudhatod, mi működik neked. Lesz olyan kapcsolat, amiért te magad is meghaladod Önmagad, lesz olyan, amiért nem. Nyitni és nyílni, valójában játék ez – amit nem feltétlenül mindenkivel játszol. Könnyed megnyílásokat mindenkinek!

 

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin