Érzékelsz dolgokat, csak nem tudod mit kezdj vele?

Közzétéve: november 15, 2017
Mindnyájan érzékelünk dolgokat, ezt éberségnek is hívják. Érzékelésünk széles lehet magunkról, másokról, a világról. Érzékelhetjük, mikor mondanak igazat nekünk, vagy mikor hazudnak nekünk. Érzékelhetjük, ha valami „hiba van a mátrixban”, az érzékelésünk túlmegy a szavakon az energiák láthatatlan világába.

Mit is jelent az éberség?

Az én megfogalmazásomban egyfajta láthatatlan, megfoghatatlan képesség a körülötted lévő információk érzékelésére. Önmagunk teljességének az elismerésével az éberségünk is nő, mert már rá merünk nézni olyan kérdésekre, helyzetekre is, amire korábban nem.

Emlékszem, évekkel ezelőtt sokáig különös frusztráltságban éltem, mert érzékeltem dolgokat, csak nem tudtam velük mit kezdeni. Kéretlenül szembesítettem másokat a saját hazugságaikkal, ami számtalan konkfliktushoz vezetett. És ezt így őszinte naivitással nem értettem, hogy mi ez, és hogy akkor hogyan is kellene csináljam.

Azután megismertem az Access Consciousnesst, és megtudtam, hogy nincs ezzel semmi gond, csak az éberségem eléggé tág és sok mindent érzékelek. Amire felhívták a figyelmemet az egy nagyon egyszerű dolog volt: Legyek kérdésben, hogy mit kezdek mindezzel. És hogy ne akarjak bármi áron kezdeni vele valamit, vagyis ne menjen át az éberségem ítélkezésbe.

Az esetek szinte 99%-ában nem kell SEMMIT tegyünk azzal, amit érzékelünk.

Mázsányi tehertől szabadultam meg ennek köszönhetően és sokkal kevesebb konfliktusom is lett ezek után másokkal. Avagy hallgatni néha bizony arany.

Az éberségünkkel információkat, helyzeteket érzékelünk elsősorban energiában, és ezen információk mindig semlegesek. Mi fűzünk hozzájuk értékítéleteket a nézőpontjaink alapján, amelyeket sokszor a tudatalatti mechanizmusaink működtetnek.

Minden, ami nincs tudatos szinten, „láthatatlan” módon befolyásol.

Csak nem tudod miért. Az Élet által nyújtott helyzetek segítenek abban, hogy ezek a tudattalanul bennünk élő mechanizmusok, fix nézőpontok, berögzültségek, sémák, nevezzük bárhogy, oldódjanak vagy felszínre kerüljenek. Ez a felszínre kerülés a tudatosodás folyamata. Hogy nem bábuként rángatnak minket a mélyről ezek az energiák, hanem már tényleg szabadon választhatunk. Ennek számtalan eszköze van, az Access alap eszköze, a Bars kezelés az egyik.

A tudatosodás és a felszínre kerülés lehetőséget nyújt, hogy másképp válasszunk, mint korábban, hogy elengedjünk, hogy ezen függőségeinktől függetlenül teremtsünk. A folyamat segít a megértésben is, illetve minden megértés segíti a tudatosulást is. Ha megértem saját magamat, hogy eddig miért úgy működtem, ahogy, könnyebbé válik mindezt megváltoztatni.

Számomra ezért adnak sokat azok a személyek, akik a világnak, az embereknek, a kapcsolatoknak a működéseiről, alapvetően saját, gyakorlatban érzékelt, megélt tapasztalásaikról számolnak be, rávilágítva olyan összefüggésekre, amelyek segítik a tudatosulást.

A világban alapvetően rend van és törvényszerűségek működtetik.

Például ha ismerjük a gravitációt, tudunk számolni a következményeivel is. Amikor a tudatosságot választjuk, túllépünk az ítéleteken és egyre könnyedebben hozzuk meg a választásainkat, és egyre inkább merünk az érzékelésünkkel menni.

Az eddigi személyiségfejlesztő irodalom nagy része a gondolatok-érzések kettősségével ment, de ezt meghaladva az érzékelések birodalmába belépve egy sokkal tágasabb tér tárulhat fel számunkra. Minél inkább merünk belépni ebbe a semleges, pusztán információkat tartogató mezőbe, annál kevésbé lesznek ránk hatással az elme korlátai között tartó gondolataink, vagy az oly sokszor szélsőséges kilengésekre indíttatott érzéseink.

Az érzékelésünknek köszönhetően egyre inkább tudni fogjuk, igen már TUDNI, nem pedig érezni, hogy mikor hol kell legyünk, mit kell csinálnunk, kit kell felhívjunk, mikor kell elinduljunk, mikor milyen kérdésre kell ránéznünk.

De arra is egyre kifinomultabb lesz a tudásunk, hogy kiket milyen belső indíttatások, motivációk mozgatnak.

Érezni fogjuk a másik szándékát, és azt az energiát, ami mögötte van. Érezni fogjuk, ha a szavak ellentmondanak ennek az energiának, könyebben felismerjük a manipulációt, kevésbé érezzük, hogy meg kell felelnünk az elvárásoknak, és nem vesszük annyira magunkra a külvilág ítéleteit sem.

Mi az az éberség, amivel valójában rendelkezel, amit ha elismernél, az életed könnyebbé válna? Mit tudsz Te magad varázsolni, teremteni mindezzel? Mi változna benned és az életedben, ha a gondolatok és az érzések eddigi sémáin túl megnyitnád magad az érzékelés és az éberség csodákkal teli világára?

Csak ismerd el, hogy bizony érzékelsz, Önmagad és/vagy mások elítélése nélkül, és csak kérdezz, hogy vajon milyen lehetőségeket nyit meg számodra mindaz az információ, aminek ennek köszönhetően birtokába kerülsz. Jó csodavarázslást kívánok mindehhez!

Hasonló bejegyzések

Továbblépés – Egy új kezdet

Továbblépés – Egy új kezdet

2020 sok változást hozott, az én életemben is. Hónapok óta érlelődik bennem egy választás, hosszú-hosszú folyamat eredményeképp. 2014. decembere óta, már 6 éve része az életemnek az Access Consciousness. Előbb kezelőként, majd facilitátorként működtem, az elmúlt...

bővebben
Fény születik

Fény születik

Nem csak ma, de ma különösen. Nem csak az életünkben, de a szívünkben. Nem csak bennünk, de a világban is.

Aki sokáig járt a pokol sötétségében, annak furcsa, szokatlan ez a világosság. Hozzászokik a szemünk a sötétséghez, már-már kiigazodunk minden útvesztőben, ha nehezen is, de lépünk előre, megszoktuk, hogy kettőt előre, egyet vissza.

De mindennek vége már.

bővebben
Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Mi más lehetséges még? Kérdés a kiagyalás helyett

Ez az időszak a változásról szól, a változás pedig választásokkal jár. Amikor nem tudjuk, hogy mit válasszunk, hajlamosak vagyunk az agyalásra, ahhoz, hogy visszanyúljunk múltbeli helyzetekhez és azokat megítélve, kikövetkeztessük, hogy mi lenne most is a jó, helyes választás. De mennyire működik ez? És mi más lehetséges még?

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
  • A kosárban nincsenek termékek.
713 Shares
Share713
Tweet
Pin