Koronavírus – lelki ellenszer a nehéz napokra

Közzétéve: március 17, 2020

Olyan helyzetet élünk meg most, ami a legtöbbünk számára még nem fordult elő ebben az életünkben. A vírus mellett az intézkedések, amelyekkel szembesülünk és a naponta történő változások is embert és lelket próbáló időszak elé állítanak minket. Azt, hogy hogyan éljük ezt meg, az a mi választásunk. Milyen lelki erősítés működhet ezekben a napokban?

 

1. Engedd meg magadnak a feljövő érzéseket!

Ahogy a vírus terjedésének, a bennünk lévő érzéseknek is van egy folyamata. Sokáig én is azt hittem, ha a fókuszt máshová helyezem, elkerülhető ennek a hatása az életemre, de eljött az a pont, amikor el kell fogadnunk, hogy a hatása alól egy időre nem tudjuk kivonni magunkat. Ezt követően igen, jöhet egyfajta pánik érzés. Az első dolog, hogy engedd meg magadnak bármi is jön fel benned.

Sok helyről hallhatod, hogy „ne pánikolj” – és éppen ezért rosszul érezheted magad, ha észreveszed magadban ezt a működést. Próbálj nem elmerülni a pánikban, nem beleragadni, de engedd meg magadnak – 10 másodpercre, 1 percre, 1 órára vagy egy napra. Ha nem ellenállsz neki, könnyebben elmegy, könnyebben tovább tudsz lépni.

Vannak pillanatok, amikor nehéz. És talán fontos hogy erről is beszéljünk… Hogy ez nem rossz.

Nem rossz és nem vagy rossz azért, ha félsz, ha ideges lettél, ha a pánik átfut rajtad néhány pillanatra. Engedd. Mert ha ellenállsz, akkor beakasztod, ha el akarod kerülni, azzal még jobban vonzod. Ha pedig megengeded, hogy jelen legyél vele, akkor elmúlik – hamarabb, mint azt gondolod.

2.Tedd fel a kérdést: Kihez tartozik ez?

Éber lehetsz mások nézőpontjaira, félelmeire, ellenállásaira, gondolataira, érzéseire, reakcióira. Ezt az éberségedet akár a sajátodénak is tarthatod, ami a lehangoltság mókuskerékbe vihet. Minden, amire éber vagy, de nem a tiéd, azt csak küld vissza tudatossággal csatolva.

Legyél kérdésben: Mi a TE valóságod?

Milyen energia lehetsz, ami túlvan a víruson? Törekedj arra, hogy ne ragadj bele mások valóságába és ne legyél reakcióban vele. Nem kell reagálnod mások nézőpontjaira. Nem kell sem azonosulnod, sem ellenállnod neki.

Gyakorold azt, hogy bármi, ami benned feljön, vagy amit mástól hallasz, az „egy érdekes nézőpont”.

Nem jó, nem rossz. Én arra invitállak, tedd fel a kérdést magadnak: Számodra mi működik most ebben a helyzetben? Nem az számít, más mit csinál, hanem az, hogy számodra mi az, ami könnyű.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

3. Megengedés a változásra

Kértük a változást…. És a változás SOSEM úgy jelenik meg, ahogy azt várjuk. Aki könnyen alkalmazkodik a változáshoz, annak könnyebb lesz ezt az időszakot átvészelni. A biztonságérzetünk ingott meg.

Az eddigi működő világunk, a hétköznapjaink váltak kiszámíthatatlanná.

Az emberek többsége pedig foggal-körömmel ragaszkodik a kiszámíthatósághoz és a biztonsághoz…. Minél könnyebben és rugalmasabban vagy a változással kapcsolatban, annál könnyebb lesz számodra az elkövetkező időszak. Mi az ami megkönnyítheti számodra a változást? Milyen nézőpontod van a változásról, amit most van itt az idő elengedni?

4. Tedd meg a gyakorlati és szükséges lépéseket

 Mit tegyél? Bármit, amivel magad és a környezeted számára könnyíteni tudod a helyzetet. Másnak akkor tudsz energiát, éberséget, támogatást nyújtani, ha Te magad rendben vagy.

Engedd meg és add meg magadnak azt a törődést, amit lehet, hogy régóta nem adtál már meg.

Tedd meg azokat az intézkedéseket, amelyek úgy érzed, hogy szükségesek ahhoz, hogy az elkövetkező hetekben számodra és a családod számára a lehető legkönnyebb legyen. Amit kell, vegyél meg. Milyen éberséged van, amit használni tudsz, és ami hozzájárulás ahhoz, hogy az elkövetkező napjaid könnyebbek legyenek?

5. Ne legyen nézőpontod a vírusról

Engedd meg a létezését, ne akard elkerülni, de legyél kérdésben, mi az, ami lehetsz, mi az, amit tehetsz ahhoz, hogy a tested számára is könnyű legyen az időszak?

Kérdezd a tested, mire van szüksége és add meg neki!

Ha tanultál, ismersz Access testkezeléseket, futtasd őket magadon. Az MTVSS kiváló az immunrendszerre. Vagy Mimikrit, Faceliftet, az MDDM nevű energiákat is tudod futtatni magadon vagy másokon, ami hozzájárulás lehet a testednek.

Ezen kívül, ha tudsz Barst cserélni, családodon futtatni, ezek az energiák segítenek abban, hogy könnyebb legyen számodra és a környezeted számára is elengedni a nézőpontokat, érzéseket, gondolatokat.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

6. Mi a jó ebben, amit nem veszek észre?

Azt tapasztaltam, ezt a kérdést már abban a fázisban tudod feltenni és befogadni, amikor már a pánik és a biztonsági intézkedések fázisán túl vagy. Minden helyzetben létezhet számunkra valami jó, tehát tedd fel a kérdést, mire tudod ezt az időszakot felhasználni?

Mi az, amit már régóta halogattál és időhiány miatt nem választottál?

Akár egy könyv olvasása, akár az otthoni teendők, vagy régi tanfolyami hanganyagok meghallgatása, netán valami új dolog elindítása, új lehetőségek tervezése? Esetleg tanulás, önmagad fejlesztése?

Az Élet lehetőséget ad arra, hogy magunkba nézzünk.

Hogy elcsendesedjünk. Hogy lelassuljunk. Hogy változást indítsunk vagy aktualizáljunk az életünkben. Hogy irányt váltsunk. Hogy elengedjünk dolgokat, hogy újjászülessünk. Hogy meghozzunk döntéseket, amiket eddig elkerülni akartunk. Hogy kitakarítsunk a lelkünk mélyéből mindent, amit eddig a szőnyeg alá söpörtünk.

7. Kérd a könnyedséget!

Nem tudni mennyi ideig tart mindez, de kérj hozzá könnyedséget és válaszd a könnyedséget. Használd az Access Consciousness® mantráját:

Az egész élet könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém.

Mondd magadban tízszer, reggel, nap közben és este és figyeld, mi változik. Most van itt az idő elengedni a nehézséghez fűződő elköteleződéseinket? Mi az a könnyedség, ami az életünkbe érkezhet?

Mi az, ami most megszülethet benned, amit azután a vírus továbbállásával aktualizálhatsz fizikailag is az életedben, a valóságodban? Indulj el belül, és mire az idő itt lesz rá, a külvilág is készen fog állni arra, hogy aktualizáld azt a megújulást, ami most elindult a belső világodban! Sok könnyedséget és Erőt kívánok mindehhez!

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

1 hozzászólás

  1. Andras

    Ez nagyon lenyegi, erdemi! Koszonom minden idokre!

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin