Én nem tudhatom, hogy Te mit tegyél

Közzétéve: december 27, 2017
Nem először kapok olyan levelet, amelyben engem kérdeztek, hogy mit tegyetek? Lehet ezt persze, hiszen egy külső nézőpont olykor másképp látja ugyanazt a helyzetet, mint a belső. De egyet tudok: Nem fogom megmondani, hogy mit tegyél. Nem, nem. A felelősség a Tiéd. A Te életed, a Te választásod, a Te bátorságod. Én egyetlen dolgot tudok csak elmondani: az őszinteségben hiszek. És nekem ez működik. Nem mindig úgy, ahogyan azt várom, de alapvetően a kiélezett helyzetekben mindig ezzel megyek.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha szereted, mond meg neki. Ha olyat mondtál, amit megbántál, mond meg neki. Ha hazudtál, de már bánod, mond meg neki. Ha már másképp csinálnád, mond meg neki. Ha lebuktál és sajnálod, mond meg neki.

Ha elsőre nem hallja meg, mond el még egyszer. És még egyszer. Majd még egyszer. Amíg végül be nem kúszik az információ a falain keresztül, és befogadja, meghallja, elhiszi. Ne várj!

Feleslegesen soha ne várj!

Persze van, amikor a türelmünk tétetik próbára, de az sosem az őszinteség előtt. Sosem a színvallás előtt. Emberek ezrei akasztják meg az életüket, mert tele vannak kétségekkel, hogy merjenek-e beszélni az érzéseikről.

Merjék-e a lelküket mutatni. Levenni az álarcokat, kibújni a szerepekből és odaállni a másik elé tisztán, őszintén és szeretettel szólni. Ez vagyok, ezt érzem, ezt vágyom.

Sosem az a baj, ha hazudtál, ha ideges voltál és a fejére borítottad az asztalt, vagy netán olyan dolgot tettél, amit később megbántál. Persze ha folyamatosan ezek szerepelnek a repertoárodban, az nem vet rád jó fényt, de ha olykor-olykor megbotlunk, az egyszerűen emberség, a tökéletlenségünk vállalása.

Hol én bukok el, hol te, de itt vagyunk egymásnak, és akik igazán szeretik egymást, azok ilyen helyzetben felsegítik egymást. Minden elbotlás után. Minden elbukás után. Addig tart a kapcsolat, amíg ez megtörténik. Akkor kezdődik a kapcsolat, amikor ez először megtörténik. A szeretet ereje az, ami megmutatkozik bennünk ilyenkor.

Amikor a szeretet szavaival szólsz, azt a másik érzi. Érezni fogja a szavaid igazságát. Azt is, ha őszintén szólsz és azt is, ha nem.

Persze nem borítékolom neked a megbocsátást, vagy azt, hogy viszonozni fogja az érzéseidet. Vagy bármit, ami éppen a fejedben van és várnál. Nem tehetem, mert nem tudhatom, a másik lelkében mi rejlik. Milyen fájdalmakat cipel magával, milyen múltbéli helyzetek miatt fogad be vagy épp lök el magától.

De azt az egyet biztos tudom, hogy tisztábban fogsz látni. Hogy megszűnik benned a kétség, a bizonytalanság és bizonyosságot nyersz. Előbb vagy utóbb. Hogy vele van-e dolgod, vagy nem. Ha nem hazudsz tovább magadnak, ha nem áltatod magad, ha nem hárítod át a másikra a felelősséget, ha beleállsz a választásodba, a vágyaidba, abba, amit igazán szeretnél.

Egyáltalán esélyt adsz neki…

Mert amíg csak a négy fal között fejben játszod le azt, hogy vajon mi is lehetne veletek, sosem tudod meg, hogy a valóságban hogyan alakulnának a dolgok.

Hogy jobbra vagy balra, hogy előre vagy hátra, hogy vele vagy mással.

Nincs jövőbe látó gömböm, hogy megmondjam mi lesz, hiszen a választásainkkal teremtjük az életünket. És sokszor a legtöbb, amit tehetünk, hogy kinyitjuk a saját lelkünk ajtaját és színt vallunk. Lesz, ami lesz. Hogy történjen (már) valami, hogy minden, ami bizonytalan, biztossá váljon. Én ezzel tudok menni a bizonytalan helyzetekben, és

Mindig működött…

Volt, amikor visszautasítás lett belőle, és volt, amikor ellenkezőleg. Kiderült, hogy a másik is ugyanúgy érez, mint én. Úgyhogy, én nem tudhatom, mit tegyél. Tedd azt, ami könnyű számodra, mert az lesz igaz számodra. És választ fogsz kapni. Nem tőlem, hanem az Élettől. Vagy attól, aki a kérdésedre választ tud adni.

Van egy csodás energia, ami ezt segíti megnyitni magadban. Ami az ilyen helyzetek beragadásának kioldásában segít. Úgy hívják, hogy Jelenet vége, balra el. Ha szeretnéd velem együtt felfedezni, ismerd meg január első vasárnapján egy három órás testtanfolyamon! Részletek ITT.

A HÓNAP TÉMÁJA: PÁRKAPCSOLATI MEGÚJULÁS

Szerző: Dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok

Hasonló bejegyzések

Eszközök a tudatos élethez: 3. Minden egy érdekes nézőpont

Eszközök a tudatos élethez: 3. Minden egy érdekes nézőpont

A „minden egy érdekes nézőpont” számodra a kulcs lehet a szabadsághoz. Ha ezt be tudod építeni az életedbe, soha nem leszel senki ítéleteinek a hatása alatt. Ha ezt elkezded használni, akkor nem lesz számodra fontos az, hogy ragaszkodj a nézőpontjaidhoz, hogy igazold...

bővebben

2 hozzászólás

 1. Edina

  Hol én bukok el, hol te, de itt vagyunk egymásnak……..
  Fantasztikus érzések, gondolatok.
  Igen, igy képzelem el én is az igazi szerelmet a feltételnélküli elfogadást……
  Köszönöm. ☺

  Válasz
 2. Betti

  Köszönöm! Pont erre volt most szükségem. 🙂

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár A termék eltávolítva. Visszavonom
 • A kosárban nincsenek termékek.
170 Shares
Share170
Tweet
Pin