A szeretet a mélység, a szerelem a magasság

Közzétéve: szeptember 19, 2017
A szeretet a mélység

Mondják, hogy a szerelem az idő múlásával megszűnik és átalakul szeretetté. Szerintem azonban nem átalakul szeretetté, mert a kettő két teljesen más megélés, nem tud egymásba átalakulni. Valójában egymástól függetlenül léteznek és adják egy párkapcsolat dinamikáját, intenzitását, amplitúdóját és teljességét. A kettő együtt pedig tisztán és őszintén megélve, világokat változtat meg, mert óriási teremtő erőket mozgósít.

A szeretet a mélység

Persze fontos tisztázni mit értünk szeretet és szerelem alatt.

Semmiképp sem a birtoklásvágyat, a ragaszkodást, az irányítást, a kontrollt, a manipulációt, a függőséget, az elvárások tömkelegét, az ítéletek sokaságát vagy a feltételeinknek való megfelelést. Nem azt az állapotot, amikor él a fejünkben egy kép a másikról és mindenáron arra kívánjuk őt formálni.

Azt tapasztaltam, hogy a szeretet, az elfogadás, a tisztelet adja egy kapcsolat mélységét. Elfogadom a másikat olyannak, amilyen anélkül, hogy külső erőszakkal meg kívánnám változtatni. Két ember akaratlanul is csiszolódik egymás mellett, de az elvárások és feltételek inkább eltávolítják egymástól őket. A feltétel nélküli szeretet megélése tehát mély és stabil alapokat és szabadságot ad a kapcsolatnak.

A szerelem pedig a magasságot mutatja. Azt, hogy a kapcsolat milyen amplitúdóval, milyen lehetőségekre nyit ajtót, milyen tűzzel táplál egy átlagos hétköznap, inspirálva, tettekre, teremtésre késztetve Önmagamat és a másikat.

A szeretet a táptalaj, a föld, a szerelem a tűz,

ami szikraként pislákolhat, és totálisan el is égethet, vagy folyamatos, állandó lángolásával táplálhatja mindkét felet, teremtésre és Önmaga megélésére sarkallva.

Ezért mondják azt, hogy idővel a szerelem megszűnik és átalakul szeretetté. Pedig valójában a szerelem nem átalakul szeretetté, csak ennek a tűznek a lángja lobog kevésbé. A szerelem ilyenformán független a szeretettől. A szeretet mindig is ott volt a mélységben, a stabil alapokban – már ha ott volt – és idővel csak az történik, hogy a felek megelégednek azzal, hogy ezen a stabil, mélységet adó szeretetben éljék a kapcsolatukat. A magasságok csökkennek, az intenzitás csökken, a tűz lángja csökken vagy alszik el teljesen.

A tiszta és elvárások nélküli szerelem energiája a legnagyobb teremtő erővel rendelkező energia. Ezért nekünk, nőknek felelősségünk van abban, hogy merünk-e szerelmesek lenni. Merünk-e a szeretetünkkel stabil alapokat adni-e egy kapcsolatnak, majd pedig lendületben, mozgásban tartani azt.

Amikor szerelmesek vagyunk,

nem ismerünk lehetetlent. Nem véletlenül. Olyan energiák törnek felszínre bennünk, amelyeknek köszönhetően a kreativitásunk, a kitartásunk, a teremtő képességünk növekedik. Amikor a tiszta szerelmet élem, Önmagam vagyok és ilyen tekintetben ez az Önmagam megélése nem függ a másiktól. A szikrát – látszólag – gyújthatja, de hogy megélem-e vagy sem, az kizárólag tőlem függ. Ez a szerelem szabadsága, Önmagam szabadsága, amivel képessé válok arra, hogy a teljes életem megváltozzon. Az, hogy megélem-e a szerelmet, nem függ senkitől.

Ehhez képest, amit látok, az az, hogy emberek – különösen nők – tömegei fojtják el az érzéseiket, hazudnak maguknak, keresnek önigazolásokat vagy kiskapukat, állítják meg őket a félelmeik, mert nem mernek szeretni, nem mernek szerelmesnek lenni. Nem mernek kockáztatni és nem mernek a magaslatok csúcsára elindulni, és oda a Férfit invitálni.

A Férfi elsődleges feladata nem az, hogy szerelmes legyen a Nőbe, de a Férfi a Nő szerelme, a Nő tüze, támogatása, lendülete, hite, kitartása, bizalma nélkül sokkal nehezebben tud haladni a saját útján.

A magasságokra Együtt jutunk el,

az Életet Együtt éljük, és ezen kapcsolódás belső tüzét, belső stabilitását a Nő adja, és ha ez jelen van, a Férfinek könnyebb lesz a Világban kiteljesedni. Körforgás mindez, amiben Nő és Férfi Egysége adja a Teljességet.

Amíg sokszor a Nőt és a Nő lelkét a szerelem vállalása szabadítja fel, a Férfi szabadságát az adja, ha tapasztalja, hogy jól, hasznosan és sikeresen működik a világban. Hogy ez meglegyen, a nőknek sokszor bizony meg kell előlegezni és előre kell adniuk azt, amilyük van. És ebben nélkülözhetetlen és pótolhatatlan a szerelem lendülete, tüze, energiája, dinamikája.

Mert persze ott van a szeretet, és jó hogy ott van, teljesen más a kettő funkciója: a szeretet teret biztosít, nyugalmat, békét, csendet. A szerelem pedig kimozdít a nyugalomból, elindulásra, vállalásra sarkall, mozgásban tart. Mind a kettőnek helye van a kapcsolatban, és minél inkább engedjük, hogy mélyüljön a szeretet, és merjük megélni a szerelem magasságait is, annál nagyobb lesz az a játszótér amit Együtt teremtünk, és amiben közösen játszhatunk, élhetünk, teremthetünk, kinek kinek választása szerint.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

2 hozzászólás

  1. Ákos

    Teccik 🙂

    Válasz
  2. kovács László

    Ez mind igaz, de szerintem a férfinek is ugynúgy táplálni kell a szerelmet

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Shares
Share
Tweet
Pin1