A szeretet nem luxus: Az önbántalmazó és önbüntető programok felülírása

Közzétéve: március 06, 2021

Szeretni magadat egy állapot, egy békés, könnyed, nyugalmas érzés. Önmagad tisztelete, elfogadása, ahol jelen van az önbizalom, a saját testednek és lényednek az ítéletek nélküli elfogadása, kedvesség, gyengédség, megbecsülés, hála Önmagaddal kapcsolatban. Jól érzed magad a bőrödben, elégedett vagy az életeddel, örömben vagy és boldog vagy.

Mit jelent számodra szeretni magadat?

Amikor szereted magad, akkor nem bünteted, és nem bántod magad. Az önbántalmazás és az önszeretet kizárja egymást. Bántod magad, mert elhittél, bevettél valamit saját magaddal kapcsolatban. Bántod magad, mert elhitted, hogy rossz vagy, netán hogy rosszat tettél.

Az önbántalmazások egyik formái az önbüntető programok.

Az önbüntető programok azért is veszélyesek, mert nagyon alattomosan meghúzódhatnak az életünkben, anélkül, hogy észre vennénk őket. Az önbüntető programok úgy működnek, hogy habár valami jó lenne neked, mégsem választod, vagy akadályokat gördítesz a jó befogadása, érkezése elé. Lehet, hogy nem tudatosan. Lehet, hogy azt mondod, hogy tudatos szinten választod azt, ami számodra jó, de ha mégsem érkezik, akkor a tudatalattidban húzódó mechanizmusoknak köszönhetően mégsem azt teremted. A tudatalatti energiák felülírják a szándékaidat és az eredmények nem manifesztálódnak. Tehát szabotálod azt, ami számodra jó lenne.

Olvasnál még, hallgatnál még tőlem gondolatokat? A lehetőségeket itt találod:

Az önbüntető programok gyökere: az önítéletek

Az önbüntető programok mögötti tudatalattiban meghúzódó gondolat, nézőpont az az, hogy rossz vagyok, kevés vagyok, nem vagyok elég jó. Nem vagyok elég szerethető, engem nem lehet szeretni, nem vagyok érdemes a szeretetre, valamit biztos rosszul csináltam, ami miatt nem kaphatok szeretetet. Nem élvezhetem a szeretet tápláló, gyógyító és az önbüntető programokat feloldó energiáját.

Ez bizonyítás kényszert és bizonygatást szül: be akarom bizonyítani akár magamnak, akár másoknak is, hogy érdemes vagyok a szeretetre.

Ezzel valójában én magam zárom ki magam a szeretetből, azzal, hogy nem engedem meg magamnak a szeretetet. Majd csak akkor, ha bizonyítottam, hogy elég jó vagyok rá. De a szeretetet nem vár el bizonyítékokat. A szeretet adása és befogadása – jó esetben – teljesen feltétel nélküli.

Az önbüntető programok mögött önítélet van. Az önítéleteink nagyon sokszor mások hatására vagy valamilyen történések, helyzetek hatására születnek meg bennünk. Mi az az önítéleted, amivel fenntartod az önbüntető programjaidat? És mi az, amit el tudsz magadról ismerni, amit ha elismersz, az felülírja az önítéleteidet?

Az önbüntetés önszabotázsokat szül, előfordulhat, hogy elkezded szabotálni a saját életedet, teremtéseidet, kapcsolataidat. Az önszabotázsok eredménye az lesz, hogy a jót, a szépet, a könnyűt, ami boldogságot ad, azt nem, vagy csak nagyon nehezen fogadod be.

Mivel zárod ki a jót, a szépet, a könnyűt, ami boldogságot ad számodra az életedből? Elhiszed-e azt, hogy nem kell bizonyítani már tovább azt, hogy kérheted, választhatod, befogadhatod a szeretetet? Adhatod, élheted és kaphatod is, kiteljesedhetsz általa és benne.

Szeretnél velem személyesen találkozni? Nézd meg a tanfolyamaimat, előadásaimat itt.

A szeretet a természetes állapotunk

Tehát amikor minden jó, akkor szeretetben vagy. A szeretetet nagyon sokszor kívülről várjuk, de hogyha nem szeretjük magunkat, ha olyan nézőpontunk van magunkról, hogy nem vagyunk szerethetőek, akkor nagyon nehezen, vagy talán egyáltalán nem is tudjuk befogadni.

Az, hogy mennyire szereted magad, kihat az egész életedre. Kihat a kapcsolataidra, teremtésedre, arra, hogy Önmagaddal mennyire vagy jóban, milyen testet teremtesz magadnak.

Ha eddig nem, vagy csak korlátozottan szeretted magad, akkor választod-e azt, hogy elindulsz egy teljesen más úton, mint eddig? Most van-e itt az idő elkezdeni feloldani az önítéleteidet, és az azokra épült önszabotáló programjaidat, amit oly kitartóan dédelgetsz önmagaddal kapcsolatban? Választod-e, hogy elindulsz és megérkezz ebbe a szeretetteljes, önmagadat elfogadó és önbüntető programokat nélkülöző állapotba?

Mert a szeretet nem luxus, amiért meg kell dolgozni, vagy amit ki kell érdemelni, ami csak kevesek kiváltsága lenne. A szeretet van, elérhető, élvezhető. Mindenkinek. Neked is. Csak meg kell engedned magadnak, hogy befogadd, add, áramoltasd, éld, és ennek köszönhetően megváltoztasd vele mind a saját életedet, és persze akár másokét is.

Hasonló bejegyzések

Te is Igazságharcos vagy?

Te is Igazságharcos vagy?

Az az igazságharcos, aki küzd, harcol az igazságért? És aki ellenáll a hazugságnak? Még ha emögött a működés mögött egy tiszta értékrend is van, az “igazságharcosok” ott követik el a hibát, hogy megítélik a hazugságot, és ez az ítélet lesz az, ami ellenállásban és polaritásban tartja őket, táplálva bennük az igazságért és a hazugság elleni harcot.

bővebben
A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

A Te hangodon is múlik, a Te választásodon is múlik!

Szakad szét a világ. És a szélsőséges hangok egyre hangosabbá válnak. Sokan természetesnek érzik, hogy a bennük tobzódó ítéleteket, haragot, agressziót a világra öntsék. Az öntelt egójuk elhiteti velük, hogy jogukban áll ítélni, bántani, a tisztelet legkisebb jele nélkül pocskondiázni. Azt hiszik ők jobban tudják… azt hiszik, az ő igazságuk az egyetlen, és ezért vérremenő csatákat vívnak…

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Shares
Share
Tweet
Pin