Mi van, ha a sebezhetőség ma az “új szexi”?

Közzétéve: augusztus 06, 2018
A sebezhetőségnek rossz felhangja lett. Állandósult az az elképzelés, hogy a sebezhetőség egyenlő azzal, hogy megsértenek, bántalmaznak.  Tehát, vegyél fel egy megtévesztő külsőt, tökéletesítsd az imidzsedet, és legyél az, akinek gondolod, hogy lenned kell. Ha szexre vágysz vagy kapcsolatra, kerüld el, hogy sebezhető légy, és dolgozz azon az imidzsen. Mi van, ha ez nem igaz? – Dain Heer legújabb írása a sebezhetőségről.

Mi van, ha a sebezhetőség valami teljesen más, mint amit tanítottak neked? Mi van, ha a sebezhetőség az egyik kulcsa annak, hogy az életedben mindened meglegyen, amit valaha is akartál, csak nem tudtad, hogyan kapd meg? Rájöttem, hogy ez így van.

Az emberek vonzódnak a sebezhetőséghez. Ez valami olyan, amire vágynak. Ez valami olyan, aminek szeretnek a közelében lenni. A sebezhetőség szexis.  Itt van három olyan dolog, ami megmutatja, mi az igazi sebezhetőség, és hogyan teremt többet neked és az életednek, ha azt választod, hogy elfogadod és kifejezed azt:

1.Veszítsd el az imidzsed! Légy önmagad!

Sokan vannak, akik azt mondanák neked, hogy ahhoz, hogy valaki legyél ebben a világban, hogy sikeres legyél, fontos legyél, hogy győzzél és ne veszítsél, létre kell hoznod egy imidzset. Az imidzs az a valami, amit megjelenítesz, amilyennek szeretnéd, hogy az emberek lássanak téged, ami valójában a sebezhetőség antitézise.

Mi a baj az imiddzsel? Amikor valamit egy imidzsre alapozva hozol létre, legyen az akár család, üzlet, kapcsolat, pénz, hírnév, a tested vagy bármi egyéb, ezeknek a dolgoknak a fenntartásához és megerősítéséhez kénytelen vagy fenntartani és megerősíteni az imidzsedet. Ez sok munka, és oly sok mindent feladsz magadból menet közben.

A sebezhetőség az a hajlandóság, hogy teljes önmagad legyél, a blokkjaiddal és mindennel együtt, és hogy engedd létezni ezeket. Amikor sebezhető vagy, abbahagyod a tettetést, előbújsz a rejtekedből, és elkezded azt választani, ami valóban működik neked, ahelyett, hogy megpróbálnál úgy élni, hogy mi a jó és a rossz mások véleménye szerint.

2. Hagyd abba az önvédelmet! Engedd le a falaidat!

A sebezhetőség megkívánja, hogy ne válaszd el magad falakkal senkitől és semmitől, és ne ítélkezz senki vagy semmi felett. Voltál már valaha olyan ember társaságában, aki nem ítélt meg téged? Voltál már valaha olyan ember társaságában, aki teljes megengedésben volt veled és a választásaiddal, mindentől függetlenül?

Az ítélkezésmentesség a sebezhetőség helye. Itt falak és korlátok nélkül létezel. És abban a térben, ahol nincsenek falak és nincsenek korlátok, teljes erődnél vagy, teljes hatalmadnál, teljes a befogadóképességed. Csak akkor hozhatsz létre útakadályokat az életedben, amikor legyőzhetetlenné, sebezhetetlenné vagy ítélkezővé teszed magad.

3. Engedd el az ítéleteket! Válaszd a hálát!

A sebezhetőség az a hely, ahol nincs ítélet, ahol teljes megengedésben vagy magaddal, teljes megengedésben vagy körülötted mindenkivel és teljes megengedésben vagy mindennel, ami felbukkan. A sebezhetőség mindent magában foglal és nem ítél el semmit.

Nem megítélni valakit vagy valamit nem az a dolog, amire tanítottak bennünket. Valójában, pont az ellenkezőjére tanítottak. Ítéld meg, hogy mi a jó! Ítéld meg, hogy mi a rossz! De leginkább… ítéld meg magadat!

A hála a megítélés ellenszere. Nem tudsz egyszerre ítélkezésben és a hála állapotában lenni, ezért gyakorold a hálát. Mindennap írj le 3- 5 olyan dolgot, amiért hálás vagy. Olyanokat is írjál, amikért magadnak vagy hálás! Miután egy pár napig gyakoroltad a hálát, észre fogod venni, hogy az életedben minden könnyedebb lett.

Amikor azt választod, hogy az életedben levő emberek számára sebezhetővé válsz, a dolgok elkezdenek megváltozni. Azok a dolgok, amelyeket kerestél, amelyekre vágysz, elkezdenek felbukkanni. Miért? Igazán egyszerű.

A sebezhetőség arról szól, hogy te – önmagad vagy. A sebezhetőség arról szól, hogy leengeded az összes faladat. A sebezhetőség arról szól, hogy a hálát választod. És amikor a sebezhetőséget választod, ahelyett, hogy megpróbálnád kikényszeríteni, hogy a dolgok megtörténjenek, mindaz, amire vágysz, könnyedén fog hozzád jönni. Valami nagyobb behívójává válsz. Valóban a sebezhetőség ma az új szexi!

Írta: Dr. Dain Heer

Az eredeti cikk itt található

Fordította: Hőss Klára

Hasonló bejegyzések

Eszközök a tudatos élethez: 3. Minden egy érdekes nézőpont

Eszközök a tudatos élethez: 3. Minden egy érdekes nézőpont

A „minden egy érdekes nézőpont” számodra a kulcs lehet a szabadsághoz. Ha ezt be tudod építeni az életedbe, soha nem leszel senki ítéleteinek a hatása alatt. Ha ezt elkezded használni, akkor nem lesz számodra fontos az, hogy ragaszkodj a nézőpontjaidhoz, hogy igazold...

bővebben

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár A termék eltávolítva. Visszavonom
  • A kosárban nincsenek termékek.
435 Shares
Share435
Tweet
Pin